Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι δυσαρεστημένοι του ανασχηματισμού... και δεν είναι λίγοι!


- Έντονες ζυμώσεις στο εσωκομματικό παρασκήνιο της ΝΔ, πριν ακόμα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
 - Ο προβληματισμός διάχυτος στους κύκλους της ΝΔ, κάτι που φορτίσε ακόμη περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα ενόψει συνεδρίου.

Οι δυσαρεστημένοι του ανασχηματισμού είναι πολλοί!

Πρώτα από όλους ο κόσμος της ΝΔ που ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με
ένα σκηνικό κυβέρνησης παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ, εκείνο το ΠΑΣΟΚ που κατηγορούσε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς ότι έσπρωξε τη χώρα στο γκρεμό.
Πολλοί καταλογίζουν στο κυβερνητικό επιτελείο ατολμία, καθώς στον αρχικό σχεδιασμό ήταν η διενέργεια πρόωρων εκλογων εάν η έκβαση της υπόθεσης ΕΡΤ δεν έβαινε ομαλώς, κάτι τελικά που άλλαξε την τελευταία στιγμή και χωρίς κανείς να αντιληφθεί το γιατί.

Το καραμανλικό μπλοκ δεν έχει κανένα λόγο να είναι ικανοποιημένο μετά και την απομάκρυνση του Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ενός από τους επιτυχημένους κατά κοινή ομολογία υπουργούς της πρώτης περιόδου Σαμαρά.
Υπουργοί των οποίων μειώθηκαν οι αρμοδιότητες όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους.

Πολλοί βουλευτές και υπουργοί δηλώνουν τουλάχιστον ξαφνιασμένοι με την εμμονή Σαμαρά για την παραμονή Παναγιωτόπουλου στην κυβέρνηση, όσο και με την προσθήκη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε Δήμαρχος στις περασμένες Δηκοτικές Εκλογές.

Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, από την έκβαση των πραγμάτων.

Με λίγα λόγια, η ΝΔ θυμίζει καζάνι που βράζει και που όλοι εύχονται να μην εκραγεί στο προσεχές συνέδριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου