Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μπορεί να είναι ανίκανοι πολιτικοί, μπορεί να έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία, να έχουν ξεπουλήσει την εθνική κυριαρχία, να έχουν στείλει χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, αλλά δεν μπορεί κάνεις να μην τους...
αναγνωρίσει ότι είναι τέλειοι υποκριτές οι
τρεις «εθνοσωτήρες» της τρικομματικής ελληνικής κυβέρνησης.

Αφού συσσωρεύουν την μια αποτυχία μετά από την άλλη, αφού το οικονομικό τους
πρόγραμμα έχει χτυπήσει ξέρα και ο προϋπολογισμός έχει βουλιάξει από τα καταστροφικά οικονομικά τους μέτρα και ενώ καταλαβαίνουν ότι έρχονται «θύελλες» με ανυπολόγιστες συνέπειες, αποφάσισαν ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση να ρίξουν ένα «πυροτέχνημα» που ονομάζεται ΕΡΤ για να έχουμε να λέμε και να έχει ο λαός να ασχολείται για να ξεχάσει την ζοφερή πραγματικότητα σαν να μην έφταναν τα τουρκικά σήριαλ.

Αλλά η πραγματικότητα αυτή όσα θεατρικά μονόπρακτα και αν ανεβάζουν δυστυχώς για όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες δεν ξεχνιέται.

 Δεν μπορεί να αγνοήσει ο μέσος Έλληνας τους λογαριασμούς που έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο ενώ δεν υπάρχει εισόδημα, έχει χάσει τις δουλειές του, το εμπόριο έχει πεθάνει και ακόμα και το ίδιο του το σπίτι βγαίνει τώρα στο σφυρί.
Παρά την συνδρομή όλων των τουρκολαγνικών τηλεοπτικών δυναστών, παρά την συνδρομή μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου της αντιπολίτευσης που ακολούθησε σαν πρόβατο την θεατρική τους παράσταση και οργάνωσε πορείες διαδηλώσεις και διάφορες ανόητες φούσκες για το τίποτα αφού η ΕΡΤ για την οποία όλοι φώναζαν είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης πολιτικής ιστορίας, δυστυχώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και έπονται και άλλα.

Τρεις μεγάλες θεατρικές συναντήσεις με φήμες για κατά μέτωπο σύγκρουση, επί ώρες συζητήσεις, ατέλειωτες τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιοι διαξιφισμοί, πολιτικές συγκεντρώσεις και πύρινοι λόγοι για ένα στη ουσία τίποτα, αφού τα πράγματα για την ΕΡΤ είχαν συμφωνηθεί εδώ και καιρό.

Αλλά η υποκρισία δεν είναι μόνο προνόμιο της τρικομματικού θεατρικού θιάσου.
 Και η αντιπολίτευση σπάει ρεκόρ υποκρισίας αφού για την ΕΡΤ μέχρι χτες την είχε καταδικάσει με τον χειρότερο τρόπο σαν το φερέφωνο της εξουσίας, σαν το χειρότερο μαζικό μέσο ενημέρωσης που καθοδηγείται από τους κυβερνώντες και δρα σαν τυφλό όργανο προβολής της κυβέρνησης .
Μέχρι χτες ήταν το μαύρο πρόβατο και ξαφνικά έγινε ο «μάρτυρας» της τρικομματικής δικτατορίας ;

Μετά από όλα αυτά γιατί αναρωτιούνται που ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο σε ακραίες πολιτικές εκφράσεις και τρέμουν ακόμα και στη σκέψη ότι μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν πρόωρες εκλογές ;

 Να το πάρουν χαμπάρι ότι όσο συνεχίζεται το καραγκιοζλίκι τους και όσο καταστρέφεται η εθνική υπόσταση σε επίπεδα προδοσίας, τόσο θα μεγαλώνει η προοπτική μιας ακραίας πολιτική επικράτησης με το φάσμα της αμείλικτης τιμωρίας όλων αυτών των καραγκιόζηδων.

Οι θεατρικές τους παραστάσεις κάποτε τελειώνουν αλλά η τραγωδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται με συνεχώς και νέα τραγικά θύματα. Όσο συνεχίζουν να υποκρίνονται μπροστά στο μεγάλο δράμα, τόσο θα μεγαλώνει και η «απειλητική σπάθη» της νέμεσης που θα επικρέμαται από πάνω τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://olympia.gr/2013/06/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου