Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κύπριοι πολιτικοί εμπλέκονται άμεσα με μίζες στην δίκη του Άκη


Σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καλείται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης αλλά και ο γιος του Μιχάλης, από τους ανακριτές της υπόθεσης του πρώην υπουργού Άμυνας ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η κατηγορία για την οποία καλείται να λογοδοτήσει ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν , με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή
της σύμβασης προμήθειας από το υπουργείο Άμυνας των ΤΟR M-1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.
Η εν λόγω εταιρία BEESTON, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ανακριτών, «δέχθηκε» εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan . Η συγκεκριμένη εταιρία έχει κυρίαρχο ρόλο , ως «κουμπαράς» στην διακίνηση του μαύρου χρήματος στην αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εταιρίας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβρη του 2012.
Η διαδρομή των χρημάτων έφερε τους δύο ανακριτές στα επίμαχα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο.
Το μεγαλύτερο μέρους του ποσού, τα 7 εκατομμύρια, φέρονται να προέρχονται από την εταιρία BEESTON, ενώ τα υπόλοιπα από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.
Οι ανακριτές σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου θα κινήσουν την διαδικασία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ώστε να κληθεί σε απολογία, ενώ για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη η κλήση θα σταλεί απευθείας, καθώς έχει και ελληνική υπηκοότητα.
Για το ρόλο που καταλογίζεται στον πρώην υπουργό της Κύπρου είχε μιλήσει στον ανακριτή ο εξάδελφος και επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης και νυν συγκατηγορούμενος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας τον οποίο έχει μηνύσει ο κ. Μιχαηλίδης.

Στην συμπληρωματική απολογία που είχε δώσει ο Ν. Ζήγρας, με την οποία «σηματοδότησε» την αλλαγή της υπεράσπισης του, είχε κατονομάσει ως «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου τον ‘Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Βλάση Καμπούρογλου, τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνο Μιχαηλίδη.
Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να απέδωσε στον πρώην Κύπριο πολιτικό σημαντικό ρόλο, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι ο Μιχαηλίδης μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον εξάδελφο του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

απο το  lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου