Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η απόρρητη αλληλογραφία Σημίτη - Μπλερ

Σήμερα το spirospero.gr και το Εκ-Κεντρικό Δελτίο μετά από πολύμηνη έρευνα άρχισαν να αποκαλύπτουν απόρρητα κρυμμένα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημιτης ήταν ουσιαστικά ενήμεροι για τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων.

Μετα τις αποκαλύψεις που αρχίζουν σήμερα θεωρείται βέβαιον ότι τα
μέλη του ΚΥΣΕΑ και ο κ. Σημιτης θα κληθούν ως μάρτυρες στη "δίκη των μιζών" αφού πλέον αποδεικνύεται ότι γνωρίζουν και με τη μαρτυρία τους μπορούν να βοηθήσουν την αποκάλυψη της αλήθειας.

Σημερα το spirospero.gr αποκαλυπτει τη μυστική επιστολη του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Σιμητη στην οποία του γράφει και απαιτεί η Ελλάδα να αγοράσει άρματα μαχης από τη Βρετανία.
Επισης αποκαλύπτει έγγραφο του Κώστα Σημίτη προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον οποίο κοινοποιεί την επιστολη του Τόνι Μπλερ και του λέει να φροντίσει ανάλογα το θεμα.
Στην αλληλογραφία αυτή υπάρχει μια διαβολική συμπτωση: δολοφονείται στην Αθήνα ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς το πρωι που πήγαινε να υπογράψει τη συμφωνία αγοράς των 250 βρετανικών αρμάτων μάχης ύψους 2,4 δις., λιρών (1,3 τρις δραχμές)
Μετά τη δολοφονία, συνεχίστηκε η αλληλογραφία και στις επαφές με τους Βρετανούς αναμιγνύεται και ο διάδοχος του Άκη, Γιαννος Παπαντωνιου και τελικά η Ελλαδα αγόρασε τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard.
Και μόνο αυτό το περιστατικό πρέπει να εξηγηθεί στο δικαστήριο από τους καθ' υλην αρμοδίους Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ.
55
Δείτε ολόκληρη την Επιστολή
Τον Νοέμβριο του 1999 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ απέστειλε επιστολή στον Κώστα Σημίτη σχετικά με την αγορά αρμάτων μάχης από την Ελλάδα. Ο Τόνυ Μπλερ εμφανίζεται να ενεργεί ως ατζέντης της VICKERS DEFENCE SYSTEMS προωθώντας το άρμα CHALLENGER 2E. Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Εδώ η επιστολή

Αγαπητέ Κώστα

Συζητήσαμε την ανάγκη σας για Κύριο Άρμα Μάχης σε πολλές ευκαιρίες και είμαι χαρούμενος που η εταιρεία VICKERS DEFENCE SYSTEMS έχει τώρα υποβάλλει προτάσεις για την κάλυψη των αναγκών σας με το CHALLENGER 2E. Υποστηρίζω πλήρως την προσφορά της VICKERS.
Αυτή η ανάγκη προσδίδει μια μοναδική ευκαιρία να αυξήσουμε την συνεργασία μεταξύ των ενόπλων μας δυνάμεων και των βιομηχανιών μας. Γνωρίζω ότι η VICKERS επιθυμούν έντονα ένα συνδυασμό δέσμευσης και συνεργασίας στην Ελλάδα που έχουν επιτυχώς δημιουργήσει με τον Βρετανικό στρατό και που έχουν συνεργαστεί με την Ελληνική βιομηχανία για μεγάλη περίοδο για να θέσουν τα θεμέλια αυτής. Η πρόταση προσφέρει υψηλό επίπεδο επενδύσεων στην Ελληνική βιομηχανία, ενισχύοντας τις δυνατότητες της και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Το CHALLENGER 2E είναι παγκόσμιας κλάσης νικηφόρο μαχητικό άρμα. Στις 31 Οκτωβρίου το πρώτο Σύνταγμα που εξοπλίστηκε με αυτό το άρμα το royal scots dragoon guards, δηλώθηκε έτοιμο να εκτελέσει το πλήρες φάσμα επιχειρησιακών σεναρίων. Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας για να τεθεί σε λειτουργία αυτός ο άριστος εξοπλισμός και να σας βοηθήσουμε στις ενδιάμεσες απαιτήσεις σας έως την παράδοση των πρώτων CHALLENGER 2E. Με την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί ένα σταθερό συμβόλαιο με την VICKERS, το Υπουργείο Άμυνας και η VICKERS θα συζητούσαν ευχάριστα τον δανεισμό 80 αρμάτων CHALLENGER 1 παράλληλα με ένα μικρότερο αριθμό οχημάτων CHALLENGER 2 για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Γνωρίζω ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία η VICKERS θα προμηθεύσει το CHALLENGER 2E, το νικηφόρο μαχητικό άρμα το οποίο εσείς και ο Ελληνικός Στρατός χρειάζεστε και θα βοηθήσει στην δημιουργία βιομηχανικών συνεργατών στο μέλλον μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίζω να δείχνω έντονο ενδιαφέρον σ αυτό το πρόγραμμα.
Δικός σας Τόνυ
img036
Μετά στις 30/11/1999 το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού θα διαβιβάσει την επιστολή Μπλερ με την ένδειξη Απόρρητο στο Υπουργείο Εινικης Άμυνας. Υπουργός τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Σχεδόν βέβαιη θεωρούσαν οι SUNDAY TIMES την αγορά των CHALLENGER της VICKERS από την Ελλάδα, όπως δημοσιεύτηκε στις 2 Ιούλιου 2000.
Πρόκειται για αγορά 250 αρμάτων μάχης, ύψους 2,4 δις λιρών η 1,3 τρις δρχ... η οποία τελικά δεν έγινε καθώς προτιμήθηκαν τα γερμανικά leopard.

Η Ελλάδα είχε να διαλέξει ανάμεσα στο CHALLENGER της Βρετανίας, το Αμπραχαμς των Ηνωμένων Πολιτειών, το LE CLERC της Γαλλίας και το LEOPARD της Γερμανίας.
Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι πλέον ο Γιαννος Παπαντωνίου που συνομιλεί σχετικά με την υφυπουργό της Βρετάνιας Βαρόνη Σαιμονς.

Ένα μήνα πριν , είχε δολοφονηθεί από την 17 Ν ο Βρετανός Ταξίαρχος Στιβεν Σοντερς, ενώ το Ελληνικό Πεντάγωνο θεωρούσε το Βρετανικό άρμα μάχης μέτριο. Δημοσιεύματα αναφέρονται σε «γραμμάτιο Σοντερς».

Τον Νοέμβριο του 2001 ο Γιαννος Παπαντωνίου συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τα άρματα μάχης με τον βρετανό υπουργό Άμυνας Λόρδο Μπαχ.
Συζητούν επίσης το θέμα του Αφγανιστάν και γίνονται δηλώσεις από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.
Οι Παπαντωνίου και Μπαχ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στον ταξίαρχο Σοντερς, τη 17Ν , τον ΙΡΑ και την τρομοκρατία ενώ για τα άρματα της VICKERS ο Λόρδος Μπαχ δηλώνει: «Συμφωνήσαμε για τα πάντα. Την τελική απόφαση θα λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ 13/11/2001)

Πάντως, οι Βρετανοί έχασαν τα άρματα μάχης. αλλά κέρδισαν τα ταχύπλοα του Πολεμικού Ναυτικού που αγοράστηκαν από την VOSPER THORNYCROFT έναντι 500 εκ δολαρίων.
img037
img038

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου