Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Θρίλερ με τη σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες όσον αφορά τη σύλληψη υπόπτου για την βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Παρά τις αντικρουόμενες αναφορές περί σύλληψης, ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται πως έχει ταυτοποιηθεί.

Το CNN αλλά και το Associated Press μετέδιδαν νωρίτερα ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ωστόσο ούτε
το FBI ούτε η αστυνομία της Βοστώνης επιβεβαίωσαν την πληροφορία, κάνοντος όμως λόγο για «σημαντική πρόοδο στις έρευνες».

«Παρά τις πληροφορίες που λένε το αντίθετο, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο (της έρευνας για) την επίθεση στον Μαραθώνιο», επισήμανε η αστυνομία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Προγενέστερες πληροφορίες που μετέδωσε το CNN πως υπάρχει «καθαρή ταυτοποίηση του υπόπτου», με το CBS να προχωρά ένα βήμα παραπέρα και να δίνει περιγραφή του υπόπτου: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CBS πρόκειται για λευκό άνδρα, ο οποίος φόραγε καπέλο του μπέιζμπολ, και φόραγε γκρι φούτερ.

Πώς έφτασαν οι αρχές στην ταυτοποίηση

Παράλληλα, το CNN, το οποίο επικαλείται πηγές του FBI υποστήριζε νωρίτερα ότι ο δράστης καταγράφηκε από κάμερα πολυκαταστήματος την ώρα που άφηνε ένα σάκο στο σημείο της έκρηξης.

Τις έρευνες του FBI βοήθησε και ένα δεύτερο βίντεο, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακά ευρήματα», δίχως ωστόσο να υπεισέλθουν σε λεπτομέριες.


Νωρίτερα, το CNN ανέφερε ότι το καπάκι από μία χύτρα που χρησιμοποιήθηκε για να τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στην ταράτσα ενός κτιρίου δίπλα στο σημείο της έκρηξης.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, ωστόσο τα τελευταία ευρήματα φαίνεται πως επαληθεύουν το σενάριο ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, η οποία επικαλείται αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας αναφέρει ότι οι αρχές ίσως να δημοσιοποιήσουν φωτογραφία του υπόπτου μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι αρχές ερευνούν το ενεδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβεται είτε η Aλ Κάιντα, είτε κάποια εγχώρια ακροδεξιά οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου