Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Άγνωστο σε ποια χέρια βρίσκονται τα δάνεια των αγροτών!!!



Η Αγροτική τράπεζα, ήταν από την ημέρα της ίδρυσής της, ασχολήθηκε (σχεδόν αποκλειστικά) με την στήριξη της ελληνικής γεωργίας. Ως εκ τούτου, βρέθηκε με έναν σημαντικότατο αριθμό ενυπόθηκων αγροτικών δανείων (με υποθήκες την αγροτική γη) όταν η χώρα μας μπήκε στο μνημόνιο και κάποια στιγμή αγοράστηκε το «υγιές τμήμα της» από την τράπεζα Πειραιώς(!!!).
 

Με ερώτησή του στην Βουλή, ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε να ενημερωθεί τι συμβαίνει με εκείνα τα δάνεια των αγροτών που δεν εξυπηρετούνται, λόγω προφανούς αδυναμίας.
Η απάντηση που εισέπραξε από το υπουργείο Οικονομικών αποτελεί κόλαφο, αφού το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο αναφέρει πως είναι άγνωστο σε ποια χέρια βρίσκονται αυτά τα δάνεια. Δηλαδή, η Ελληνική κυβέρνηση ομολογεί πως δεν έβαλε καμία ασφαλιστική δικλείδα (όταν «χάριζε» με 90 εκατομμύρια ευρώ την Αγροτική Τράπεζα στον κ. Σάλλας) για να διασφαλισθεί η κυριότητα σε ελληνικά χέρια ενός τεράστιου τμήματος της Ελληνικής γης…! Με απλά λόγια, τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια μπορεί να βρίσκονται (ή και να βρεθούν) σε τουρκικά, γερμανικά ή άλλα «χέρια» και να τεθεί ξαφνικά μείζον θέμα, λόγω «απρονοησίας» των «υπευθύνων»…

Το σχετικό σχόλιο του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουίκ, η οποία «ξεκλείδωσε» ένα μέχρι σήμερα πολύ καλά κρυμμένο και άκρως επικίνδυνο μυστικό:
«Που βρίσκονται τα καθυστερούμενα δάνεια αγροτών, Συνεταιρισμών κλπ;
Ούτε το Υπουργείο Οικονομικών απαντά ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας ούτε το γραφείο του Ειδικού Εκκαθαριστή της ΑΤΕ.
Γιατί το κρύβει η κυβέρνηση;Τι παιχνίδια παίζει με τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών;»
Αυτό το σχόλιο έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σε έγγραφη απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος σε Ερώτηση που υπέβαλλε τόσο προς τον Ιωάννη Στουρνάρα όσο και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ότι:
«Έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η αγορά των δανείων χιλιάδων χρεωμένων αγροτών αλλά και δεκάδων αγροτικών συνεταιρισμών από Γερμανούς επενδυτές, με σκοπό να αρπάξουν την υποθηκευμένη ακίνητη περιουσία τους.
Το ύψος των ανεξόφλητων δανείων των αγροτών αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,2 δις ευρώ της παλαιάς Αγροτικής Τράπεζας και των Συνεταιρισμών περί τα 2 δις ευρώ».
Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αρκείται να απαντήσει ότι δεν ξέρει τίποτα για το θέμα άρα δεν κάνει και οιονδήποτε σχολιασμό, την ώρα που το γραφείο του Ειδικού Εκκαθαριστή της ΑΤΕ λέει ότι ούτε και αυτό γνωρίζει για εμπλοκή γερμανικών ή άλλων funds.
Με λίγα λόγια όλοι σφυρίζουν αδιάφορα».
Η ερώτηση του Τέρενς Κουίκ
Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών
undefined


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως άγνοια δηλώνει και η Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με τους ιδιοκτήτες των αγροτικών δανείων...
Τα σχόλια δικά σας, όσον αφορά την αντίληψη ευθύνης που υπάρχει στην κυβέρνηση Σαμαρά και ιδιαίτερα στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο προΐσταται ο κ. Στουρνάρας, άνθρωπος που δεν τον έχει εμπιστευθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Έλληνας πολίτης…
 
απο το  http://kostasxan.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου