Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Αύξηση 8 ωρών στο ωράριο των εκπαιδευτικών για να λειτουργήσουν τα σχολεία


Ελάχιστες οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. Έκτακτα μέτρα για να λειτουργήσουν τα σχολεία, με πιθανότερο σενάριο την αύξηση διδακτικών ωρών
Ανατροπές στο ωράριο των εκπαιδευτικών θα φέρει ο Σεπτέμβριος, με αύξηση των
ωρών διδασκαλίας κατά 8 ώρες το μήνα.

Σύμφωνα με το "Έθνος", η αύξηση των ωρών, εντάσσεται στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το "ψαλίδι" στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λόγω του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό, αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία, την επόμενη χρονιά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν, εξαιτίας των λιγοστών προσλήψεων που θα γίνουν αλλά και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων.

Το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ζητήσει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα, καθώς έχει διαπιστώσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν δικαιολογείται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, σε σχέση με τον μαθητικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η αύξηση του ωραρίου κατά 8 ώρες το μήνα θα οδηγήσει στην "εξοικονόμηση", 10.000 θέσεων αναπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μνημονίου, οι προσλήψεις αναπληρωτών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις 2000. Αν σκεφθούμε ότι φέτος ανήλθαν στις 12.000 γίνεται αντιληπτό, το πόσο οξύ είναι το πρόβλημα που θα προκύψει στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου