Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι τραπεζίτες


«Οι τραπεζίτες είναι φαινομενικά γοητευτικοί άνθρωποι, εξαιρετικά μορφωμένοι, αλλά πίσω απ' αυτή τη γοητεία, τη μόρφωση και την καλλιέργεια, κρύβεται μια πολύ σκοτεινή πλευρά... Σήμερα ζούμε σ' έναν άγριο καπιταλισμό και αυτοί οι άνθρωποι της οικονομικής εξουσίας ζουν σ' έναν δικό τους, εντελώς απομονωμένο κόσμο, συνομιλούν όχι με ανθρώπους που έχουν σάρκα και οστά, αλλά με εικόνες σε μια ψηφιακή οθόνη, σε σύνδεση με την άλλη άκρη του πλανήτη, βλέπουν γραφήματα αντί για τις πραγματικές εξελίξεις, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

― Κώστας Γαβράς
«Οι τραπεζίτες είναι φαινομενικά γοητευτικοί άνθρωποι, εξαιρετικά μορφωμένοι, αλλά πίσω απ' αυτή τη γοητεία, τη μόρφωση και την καλλιέργεια, κρύβεται μια πολύ σκοτεινή πλευρά... 
 
Σήμερα ζούμε σ' έναν άγριο καπιταλισμό και αυτοί οι άνθρωποι της οικονομικής εξουσίας ζουν σ' έναν δικό τους, εντελώς απομονωμένο κόσμο, συνομιλούν όχι με ανθρώπους που έχουν σάρκα και οστά, αλλά με εικόνες σε μια ψηφιακή οθόνη, σε σύνδεση με την άλλη άκρη του πλανήτη, βλέπουν γραφήματα αντί για τις πραγματικές εξελίξεις, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

  Κώστας Γαβράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου