Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μειώνονται οι τιμές σε πολλά φάρμακα...




Νέες μειώσεις τιμών στα φάρμακα -μεσοσταθμικά κατά 5%- που θα ισχύσουν στα φαρμακεία από Δεύτερα 4 Μαρτίου, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.
Στο νέο δελτίο τιμών καταγράφονται μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα.
Με το νέο δελτίο τιμών η επίπτωση στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ θα είναι εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ, στην ιδιωτική συμμετοχή των ασθενών 50 εκατ. ευρώ και 35 εκατ. ευρώ όφελος για τα νοσοκομεία. Το συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς θα είναι 235 εκατ. ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Σαλμάς «κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων ασφαλισμένων.
Προχωρούμε σήμερα σε μειώσεις των τιμών των φαρμάκων και θα δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες κατά 5%, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τις υπάρχουσες συνθήκες». Διευκρίνισε μάλιστα ότι, «δεν απορρέει από μνημονιακή υποχρέωση αυτή η πρωτοβουλία μας, αλλά από βούληση της πολιτικής ηγεσίας για να δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες».
Ο κ. Σαλμάς ανακοίνωσε, επίσης, ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2013, τα δημόσια νοσοκομεία θα πληρώνονται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων. Και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του έτους οι πάροχοι του Οργανισμού θα πληρωθούν εννέα φορές.
www.tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου