Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ποιός είναι ο μουσουλμάνος βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν που φωτογραφήθηκε με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης»


Ο 55χρονος ιμάμης και βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν αποτελεί σίγουρα μια ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού για τη Θράκη και έχει αφήσει έντονη τη σφραγίδα της παρουσίας του στην μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.
Συνιδρυτής και στη συνέχεια
πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Φιλίας μαζί με τον αποθανόντα Αχμέτ Σαδίκ είναι εκφραστής της σκληρής εθνικιστικής γραμμής στην μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης.

Το 2002 έγινε αντινομάρχης Ροδόπης
Το 2002 εντάχτηκε στο νομαρχιακό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και απέσπασε χιλιάδες σταυρούς αποδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική του στην τοπική κοινωνία της μειονότητας. Εγινε αντινομάρχης Ροδόπης για μια πενταετία.
Εκφράζει τη συντηρητική πτέρυγα της μουσουλμανικής κοινωνίας του νομού του και διατηρεί καλές σχέσεις με τον μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.
Είναι εδώ και έξι χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με τις σκληρές θέσεις τους για τη μουσουλμανική μειονότητα.
Το πρόσφατο πρόβλημα που έθεσε στο ΠΑΣΟΚ ο Αχμέτ Χατζηοσμάν ήταν να φωτογραφηθεί με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης».
Ο κ.Χατζηοσμάν επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» και φωτογραφήθηκε δίπλα στη σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης» και στον σχετικό χάρτη.
Η εν λόγω φωτογραφία έγινε αφορμή να διαδραματιστούν σκηνές έντασης πρόσφατα στην ολομέλεια της Βουλής, με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ιμάμηδες δημόσιοι υπάλληλοι
Αφορμή έδωσε τροπολογία στο βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βάσει της οποίας παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ιεροδιδασκάλων («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης. Η εν λόγω τροπολογία σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αποδυναμώσει τον ρόλο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο κ. Χατζηοσμάν τάχθηκε κατά τη τροπολογίας αυτής, όπως άλλωστε και άλλοι μουσουλμάνοι βουλευτές, (Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ στην Θράκη Αχμέτ Ιλχάν) με αποτέλεσμα η τροπολογία να αποσυρθεί.

Χρυσή Αυγή και πράκτορας
Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στο νομοσχέδιο, παρόλα αυτά όπως είπε πιστεύει «ότι η εν λόγω τροπολογία είναι στην σωστή κατεύθυνση, διότι δεν επιτρέπει να εκτουρκισθούν οι μουσουλμάνοι».
Εν συνεχεία εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «κι εσείς πράκτορα βγάζετε όπως βγάζει και το ΠΑΣΟΚ». Οι χρυσαυγίτες βουλευτές παρουσίασαν φωτογραφίες του κ. Χατζηοσμάν κάτω από μια σημαία για την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, ενώ εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Χρήστος Παππάς και απευθυνόμενος στον κ. Χατζηοσμάν τον αποκάλεσε «Τούρκο», λέγοντας μάλιστα ότι «στην επόμενη Βουλή θα γίνει προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή να μην υπάρχει ούτε ένας Τούρκος βουλευτής».

Δεν είμαι πράκτορας
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να απαντήσει στις βολές της Χρυσής Αυγής και αναφερόμενος στην επίμαχη φωτογραφία, είπε ότι είχε επισκεφθεί την Προύσα και πήγε στον σύλλογο δυτικοθρακιωτών, όπου υπήρχε και ένας χάρτης με την Θράκη. «Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πράκτορας», πρόσθεσε.
Για το ζήτημα παρενέβη και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς ο οποίος δήλωσε ότι «σύσσωμη η Βουλή πρέπει να καταγγείλει προσπάθειες για κοσοβοποίηση της Θράκης». Πρόσθεσε ότι «αν υπάρχουν άνθρωποι που προωθούν την αυτονομία της Θράκης, πρέπει να καταγγελθεί».
Το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε πως «είναι ανεκδιήγητο να μιλούν για Τούρκους βουλευτές», ενώ ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ είπε πως τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνουν «βορά για την συλλογή ψήφων. Αφήστε τις σημαίες γιατί σας είδα να σηκώνετε την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου και είναι ντροπή αυτό», δήλωση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κραυγές από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής.
Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος: «O επικίνδυνος διαχωρισμός με βάση το θρήσκευμα και την εθνικότητα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σχετικά με την δημιουργία προτεκτοράτων», είπε χαρακτηριστικά.

Μου ζητάτε πιστοποιητικά φρονημάτων
Το επεισόδιο έληξε με τον κ. Χατζηοσμάν να λέει: «Μου ζητάτε πιστοποιητικά φρονημάτων. Και βέβαια η Θράκη ανήκει στην πατρίδα μου Ελλάδα. Δεν έβαλα θέμα ανεξαρτητοποίησης. Πάντα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου Ελλάδα».
Αργά το βράδυ, η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων για το περιστατικό:
«Σήμερα στη βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρουσίασαν ντοκουμέντα όπου τούρκος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φωτογραφίζεται με φόντο τον χάρτη της Ανεξάρτητης Θράκης και τις σημαίες της Τουρκίας και των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Αξίζει να σημειωθεί ότι τον εν λόγω βουλευτή έσπευσε να υπερασπιστεί το κόμμα της τουρκολαγνείας ΔΗΜ.ΑΡ. και ο ΠΑΣΟΚτζης αντιπρόεδρος της βουλής».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου