Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στο τέλος κερδίζουν οι Αμερικανοί, όπως στα γουέστερν;

xx


Το ξημέρωμα της σημερινής Δευτέρας ήταν αρκετά βαρύ για τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που στήριξε την πολιτική του στο σενάριο της σιδηράς Μέρκελ δεν
υπολόγισε ότι η Κάτω Σαξονία και συγκεκριμένα οι Πράσινοι θα μπορούσαν να βάλουν φωτιά στο όνειρο της εύκολης επανεκλογής για την Μέρκελ, κάτι που αντανακλαστικά θα ευνοούσε και πολιτικούς σαν τον Σαμαρά που αφοσιώθηκαν στο άρμα της.
Κι όχι μόνο αυτό.

Η κυβέρνησή του επιμένει προκλητικά να εφαρμόζει το Μνημόνιο αλά Γερμανικά με συνειδητή επιλογή την αποτέφρωση μισθών και συντάξεων και την μη μεταρρύθμιση του κράτους.

Το ίδιο προκλητική ήταν και η επιλογή των μη αποκρατικοποιήσεων που βόλευαν την εγχώρια διαπλοκή. Όλα αυτά λοιπόν ναυάγησαν στην Κάτω Σαξονία με το κόμμα της Μέρκελ να χάνει σχεδόν 6,5 μονάδες από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και τον συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων (οι νικητές της βραδιάς από το 8 στο 13,7%) να κάνουν κυβέρνηση!

Και ακόμη δεν έχουν μιλήσει οι καραμανλικοί που τον περιμένουν στην γωνία, η μάλλον καλύτερα του έχουν δώσει ραντεβού στη Ρώμη, περιμένοντας το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

Είναι κι αυτή η καταραμένη έκθεση του ΔΝΤ που λέει ανοιχτά πως δεν μπορεί να τους κοροιδεύει με πέτσινες αποκρατικοπιήσεις και μαιμού μεταρρυθμίσεις. Ο πλανήτης είναι πολύ μικρός λόγω του καλπασμού της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Προφανώς αυτό δεν μπόρεσε να το αντιληφθεί έγκαιρα ο για πολλά έτη «εξόριστος» Αντώνης Σαμαράς. Δεν μπόρεσε να συνειδητοποιήσει ότι αρκεί για παράδειγμα ένα email στον Ομπάμα, τον Τόμσεν, την Λαγκάρντ το οποίο θα περιγράφει τις δουλείες της συγκυβέρνησης με την διαπλοκή και με το παρακράτος για να χτυπήσει κόκκινο όπως έγινε με την περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΔΝΤ απάιτησε να διώξει με τις κλωτσιές την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και να την αντικαταστήσει με ξένους μάνατζερς. Το ίδιο θα ζητήσουν σύντομα και για τον ΣΔΟΕ, ο οποίος είναι πλέον διάσημος εξαιτίας της λίστας Λαγκάρντ και ο Στασινόπουλος από την Καλαμάτα συζητιέται ήδη σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.


Η Κάτω Σαξονία, η Έκθεση του ΔΝΤ και τα Καλάσνικωφ-χύτρες του εγχώριου παρακράτους σήμαναν συναγερμό στο δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα. 

Τέλος χρόνου για τους μερκελιστές;
 Έτσι λοιπόν σήμερα ο Σαμαράς καλεί ευρεία σύσκεψη στις 2 το μεσημέρι στο Μαξίμου παρουσία της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και αρκετών υπουργών. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αθανασόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εμίρης, όπως και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.
Το «παρών» θα δώσουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και από το ΥΠΕΚΑ ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Τώρα τρέχουμε...

Από τον Βασίλη Μπόνιο
απο το kourdistoportocali.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου