Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σαρώνουν "Ανεξάρτητοι" (8%), "Χρυσή Αυγή" (5%) - Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ! - Πρόβλημα ΝΔ


Ίσως η πιο έγκυρη δημοσκόπηση (κρινόμενη πάντα βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει σε σχέση με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις) έρχεται από το μοντέλο της Public Issue και δείχνει νέα πτώση της ΝΔ, στο 22,5% άνοδο οριακή του ΠΑΣΟΚ στο 15,5% που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός!

Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή αναποφάσιστων και έχει +2% ή -2% στατιστικό λάθος. Όπως προείπαμε από το σύνολο των προεκλογικών δημοσκοπήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Public Issue ( η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής") έχει πέσει "μέσα" σε όλες, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει χρήση του + ή -2%.

Έτσι λοιπόν, περίπου πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές που μάλλον (!) θα γίνουν στις 6 Μαίου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα πεφτοντας στο 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από τρεις εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και από το 30% που είχε πριν τρεις μήνες.

Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση κάτι που είναι απόλυτα λογικά, αλλά δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τον χάρτη: Το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστά λίγο πάνω από αυτά του ΚΚΕ!

Να σημειώσουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα δίνει περίπου 145 βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, (40 και 110 μαζί με το "μπόνους" των 50 εδρών) μακριά δηλαδή από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Φαίνεται ότι "η πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ" που είναι η ΔΗΜΑΡ έχει οδηγήσει ορισμένους ψηφοφόρους και στην αντίστροφη πορεία...

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου δείχνουν όχι απλώς να εισέρχονται στη Βουλή, αλλά και να εκλέγουν περί τους 20-25 βουλευτές με ποσοστό που φτάνει το 8,5% έναντι 6% που είχαν πριν είκοσι ημέρες στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας!

Ο ΛΑΟΣ, για μία ακόμα δημοσκόπηση, μένει εκτός Βουλής βλέποντας τα ποσοστά του να υποχωρούν στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας (άλλες εταιρείες ήδη τον δείχνουν εκτός Βουλής σε τρεις περιπτώσεις), ενώ η "Χρυσή Αυγή" εκτοξεύεται στο 5% από το 3,5% που είχε πριν από 15 μέρες.

Οι ειλικρινείς και καθαρές θέσεις φαίνεται ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή τη Βουλή!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%. Τίποτα δεν μπορεί να βάλει την Ν.Μπακογιάννη στη Βουλή. Εκτός από την επιστροφή της στη ΝΔ...

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τα αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία 25% το ΠΑΣΟΚ 11%, Δημοκρατική Αριστερά, 15,5%, ΚΚΕ 11,5%, 6,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ενώ 3,5% κέρδιζε η Χρυσή Αυγή, όπως και και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Στη δημοσκόπηση της 04/03, είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 28% και ακολουθούν, Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις 6-7/02, η ίδια εταιρεία που πραγματοποιεί κυλιόμενες έρευνες ανά ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνυόταν η ΝΔ με 31%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5% οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λάμβανε 2%.

Δύο μήνες πριν, στις 14-15/01, το Βαρόμετρο έδειχνε την εξής εικόνα: Η ΝΔ 30,5%. ΠΑΣΟΚ 14%, ΔΗΜΑΡ με 13,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι - Πράσινοι με 4% και ΔΗΣΥ 2,5%. Η αποχή, έφτανε το 32,5%, ενώ στη νυν φτάνει το 30%.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Σαρώνουν "Ανεξάρτητοι" (8%), "Χρυσή Αυγή" (5%) - Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ! - Πρόβλημα ΝΔ”

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ)


Με δάκρυα στα μάτια και αναμμένες λαμπάδες οι πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπαίδιου, υποδέχθηκαν πριν από λίγο τον Πνευματικό τους πατέρα και Ηγούμενο Γέροντα Εφραίμ.
Ο Ηγούμενος έγινε δεκτός από την αδελφότητα, καθώς και από εκατοντάδες προσκυνητές.
Οι προσκυνητές έτρεχαν να πάρουν την ευλογία του γέροντα, ο οποίος φανερά συγκινημένος τους ευλογούσε.
Στην είσοδο της Μονής τελέστηκε η επίσημη η υποδοχή του Ηγούμενου, στον οποίο ο γέρων Γερμανός του παρέδωσε τον σταυρό ευλογίας και την πατερίτσα.


Εν συνεχεία μετέβησαν στο Καθολικό της Μονής, όπου τελέστηκε Δοξολογία και παράκληση.
Ο Γέροντας Εφραίμ φανερά συγκινημένος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Τους αγαπώ και τους συγχωρώ όλους.»
«Ήταν θαύμα της Παναγίας η αποφυλάκισή μου», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια ο Γέροντας.

taxalia.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ)”

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

O Καμμένος κάνει ρόμπα τον Λιάτσο...


Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο Πάνος Καμμένος σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρασκευή+13" του Αιμίλιου Λιάτσου.
Η εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο ότι ο βουλευτής έπαιξε 9,5 δισ. δραχμές στη Σοφοκλέους κερδίζοντας 1 δισ. την εποχή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου. Στους υπότιτλους του αναφέρεται ότι ο κ. Καμμένος κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία, αλλά και ότι συζύγος του Ελένη Τζούλη κατηγορήθηκε για πλαστογραφία.
Ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας μέσω Facebook, κάνει λόγο για λάσπη προς το πρόσωπό του και προαναγγέλλει μηνύσεις, κατηγορώντας τον Αιμίλιο Λιάτσο για επιχείρηση συκοφάντησής του.

Ολόκληρη η ανάρτηση Καμμένου:...


"Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ - ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
1.Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.
2.Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ απο το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ.
Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.
3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.
4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ".

πηγη:press-gr.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
read more “O Καμμένος κάνει ρόμπα τον Λιάτσο...”

Ντίτερ Σπέτμαν: Το 70% του ΑΕΠ της Ελλάδας προέρχεται από την εσωτερική κατανάλωση


Σε πολυσέλιδο υπόμνημα του, ο Ντίτερ Σπέτμαν, πρώην πρόεδρος του βιομηχανικού κολοσσού Tyssen AG (τζίρος 43,4 δις ευρώ το 2011), κάνει εκτενή αναφορά στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι το ευρώ θα οδηγήσει την Γερμανία στην καταστροφή, γιατί χαρίζει την ευημερία στους άλλους.

Από την εισαγωγή του ευρώ και μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης, το εργατικό κόστος ανέβηκε στην Ελλάδα, στην Ισπανία και την Ιρλανδία 9-11 φορές περισσότερο από ότι στην Γερμανία. Στο παρελθόν, οι χώρες αυτές είχαν την δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος, για να τιθασεύσουν τις απότομες αυξήσεις των μισθών και να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Η χρηματοοικονομική πολιτική που ασκείται από την ΕΕ οξύνει τις ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των κρατών μελών και οι πλέον ανταγωνιστικές χώρες, όπως η Γερμανία, εμφανίζουν μεγάλα πλεονάσματα, ενώ οι χώρες του νότου υπέρμετρα χρέη.

Η διαφορά ανταγωνιστικότητας απειλεί το οικοδόμημα του ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας των φτωχών χωρών και αυτό φαίνεται από την σύγκριση των ρυθμών ανάπτυξης, πριν και μετά την εισαγωγή του, καθώς και από τα πακέτα διάσωσης, που δεν είχαν θετικά αποτελέσματα στον τομέα της ανάπτυξης. Πριν από την είσοδο στο ευρώ, η Ελλάδα και η Πορτογαλία μπορούσαν να ελέγξουν τα χρέη τους, όμως από την 1 Ιανουαρίου 2002 και μετά απογειώθηκαν οι κρατικές δαπάνες. Το 2011 οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν μεταξύ 1.5%- 2,6 % και στον δημόσιο τομέα κατά 4,7%, όμως από την εισαγωγή του ευρώ το εργατικό κόστος ανέβηκε μεταξύ 11,7%-13 % στον ιδιωτικό τομέα και 15,1 % στον δημόσιο τομέα. Η πολιτική αυτή συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, με αυξήσεις μισθών που ξεπερνούσαν τους μέσους όρους της ΕΕ. Το χρέος της Ελλάδας ήταν 152 δις ευρώ το 2001 και το 2006 εκτοξεύτηκε στα 225 δις ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, από το 95% το 2008 εκτοξεύτηκε στο 120% το 2009.

Τα πακέτα προστασίας δεν θα φέρουν αποτελέσματα, αν προηγουμένως δεν λυθεί το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας. Το 2009 μειώθηκε δραματικά ο κύκλος εργασιών στην ναυτιλία και στον κατασκευαστικό κλάδο και ο ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε 2,3% , ενώ το 2009 μειώθηκε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο κατά 15%.Οι περιορισμοί των εξόδων που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια απαγορεύουν την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ενώ τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και οι χαμηλοί μισθοί παραλύουν την οικονομία της Ελλάδας, που κατά 70% στηρίζεται στην εσωτερική κατανάλωση. Έτσι τα οικονομικά της χώρας θα βυθιστούν ακόμη περισσότερο, γιατί όποιος δεν έχει χρήματα δεν αγοράζει. Στο τέλος όλη την ζημιά θα κληθεί να την πληρώσει τη πραγματική οικονομία ,που όμως αδυνατεί να το πράξει.

Το 2012 αναμένεται νέα υποχώρηση της ανάπτυξης, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στα δημοσιοοικονομικά της Ελλάδας. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο υπήρξε υστέρηση των εσόδων κατά 9%. Παρά τα σκληρά οικονομικά μέτρα το χρέος δεν μειώθηκε, αλλά αντίθετα έφτασε τα 340 δις ευρώ, που αντιστοιχεί στο 148% του ΑΕΠ και το 2013 αναμένεται να αναρριχηθεί στο 160%. Οι νέοι φόροι που αναμένεται να επιβληθούν, θα αποτελέσουν νέα τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Από τις 10 αιτήσεις δανείων που υποβάλλονται στις τράπεζες οι 8 απορρίπτονται. Συμπέρασμα, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τα χοντρά πακέτα υποστήριξης που έλαβε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Το νέο πακέτο βοήθειας των 110 δις ευρώ δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να βοηθά, γιατί τα δημοσιονομικά της χώρας παρουσιάζουν νέα επιδείνωση και η ανεργία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Το 2012 θα απαιτηθούν 50 δις ευρώ για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλα 44 δις ευρώ το 2013. Με τους συμβατικούς τρόπους αντιμετώπισης, η Ελλάδα δεν μπορέσει να βγει από το τέλμα, είτε μείνει είτε αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, είτε γίνει νέο κούρεμα, είτε δοθεί νέα παράταση αποπληρωμής των χρεών και όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της.

agelioforos.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ντίτερ Σπέτμαν: Το 70% του ΑΕΠ της Ελλάδας προέρχεται από την εσωτερική κατανάλωση”

Μεγάλη απάτη γυναίκας τραπεζικού στη Θεσσαλονίκη


Aμοιβαία κεφάλαια αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ έκαναν φτερά!!


Σε υπόθεση υπεξαίρεσης 30 εκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων καταθετών, εμπλέκεται ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί, κεντρικού καταστήματος πιστωτικού ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη.

Στην υπόθεση, που χαρακτηρίζεται από ανώτερους τραπεζικούς «κύκλους» ως «σκάνδαλο της πενταετίας» και την υπόθεση αποκάλυψε χθές το zougla.gr.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το ανώτατο τραπεζικό στέλεχος άνοιξε 14 λογαριασμούς τους οποίους χρησιμοποιούσε η ίδια και οικεία της πρόσωπα και –εν αγνοία των καταθετών- μετέφερε εκεί τα χρήματά τους. Στη συνέχεια, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-banking, σήκωνε σταδιακά μεγάλα ποσά από τις καταθέσεις τα οποία και μετέφερε σε άλλο λογαριασμό που είχε ανοίξει στο όνομα μιας φίλης της αλλά και ενός πελάτη τράπεζας ο οποίος φυσικά δεν γνώριζε τίποτα.

Η κυρία Γεωργία Γκιώκη, μια εκ των θυμάτων, που είχε μεγάλα ποσά σε καταθέσεις και ήταν και επενδύτρια, ζήτησε από το πιστωτικό Ίδρυμα να της χορηγηθούν οι κινήσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων που κατείχε εκείνη και η οικογένεια της. Ωστόσο η εμπλεκόμενη υπάλληλος, η οποία διαχειριζόταν τα επενδυτικά προγράμματα, έλειπε με άδεια…

Το θύμα επέστρεψε μια εβδομάδα αργότερα και αιτήθηκε εκ νέου να πληροφορηθεί για τις κινήσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων. Άκουσε, όμως, την ίδια δικαιολογία, ότι δηλαδή η αρμόδια υπάλληλος λείπει με αναρρωτική άδεια. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο διευθυντή του καταστήματος απαιτώντας να ενημερωθεί άμεσα για την υπόθεσή της.

Με λίγες ημέρες καθυστέρηση ο διευθυντής την πληροφόρησε ότι δεν υπάρχουν καταχωρημένα στα ηλεκτρονικά αρχεία της τράπεζας τα αμοιβαία κεφάλαια αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία, όπως της είπε, είχαν κάνει φτερά! Τι είχε συμβεί;

Το μεγάλο «κόλπο»

Από την εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της τράπεζας, αποκαλύφθηκε ότι η επίορκη υπάλληλος μέσω μιας συναδέλφου της ταμία, καταχωρούσε συναλλαγές στο σύστημα χωρίς να έχει την έγκριση των δικαιούχων. Για την ακρίβεια, χρέωνε τους πραγματικούς λογαριασμούς των καταθετών και στη συνέχεια πίστωνε τα ποσά σε «πλαστούς» που είχε ανοίξει. Σε αυτούς τους λογαριασμούς είχε μάλιστα ορίσει ως συνδικαιούχο και μια φίλη της, ενώ στη συνέχεια μέσω του συστήματος e-banking μετέφερε τα χρήματα από τους «πλαστούς» λογαριασμούς σε εκείνους της φίλης της αλλά και ενός ακόμη προσώπου πελάτη της τράπεζας ο οποίος δε γνώριζε τίποτα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην κατοχή του συγκεκριμένου στελέχους βρέθηκαν όλοι οι κωδικοί πρόσβασης στους λογαριασμούς ενώ η ίδια φρόντιζε να καταστρέφει όλα τα ενημερωτικά σημειώματα που έπρεπε να λαμβάνουν οι καταθέτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι θύματα της ίδιας απάτης –εκτός από την κυρία Γκιώκη και την οικογένειά της- έχουν πέσει δεκάδες ακόμη πελάτες του πιστωτικού Ιδρύματος καθώς συνολικά έχουν υποβληθεί περί τις 70 καταγγελίες.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του στελέχους

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με το επίσημο ενημερωτικό της Τράπεζας της Ελλάδος το εν λόγω πιστωτικό Ίδρυμα έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της επίορκης υπαλλήλου. Συγκεκριμένα έχει καταθέσει εναντίον της ασφαλιστικά μέτρα ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι προέβει σε «πλείστες ενέργειες κατά παράβαση των εγκυκλίων, των εσωτερικών διαδικασιών και κανονισμών της Τράπεζας κάποιες εκ των οποίων στοιχειοθετούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, υπεξαίρεσης και καταστροφής εγγράφων».

Μάλιστα το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι η Τράπεζα προκειμένου να «διαφυλάξει το κύρος της αλλά και την ασφάλεια των τραπεζικών εργασιών θα καταβάλει στους δικαιούχους πελάτες το υπεξαιρεθέν ποσό των 1.170.749 ευρώ ή όποιο ποσό στο οποίο θα ανέλθει η ζημιά από τα δικά της διαθέσιμα».

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι το συγκεκριμένο πιστωτικό Ίδρυμα σε ενημέρωση που παρείχε στην Τράπεζα της Ελλάδος επεσήμανε ότι δεν θα επιστραφούν τα υπόλοιπα 29 εκατ. ευρώ στους καταγγέλλοντες αλλά αντιθέτως ότι θα ζητήσουν από εκείνους να επιστρέψουν στην Τράπεζα ποσό ύψους 800.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Μεγάλη απάτη γυναίκας τραπεζικού στη Θεσσαλονίκη”

FTD: Διπλό νομισματικό σύστημα για την Ελλάδα;


Ένα διπλό νομισματικό σύστημα προτείνει ο κεντρικός τραπεζίτης της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση.

Σε συνέντευξη του που παραχωρεί σήμερα στη γερμανική έκδοση των Financial Times, ο τραπεζίτης συνιστά στην Ελλάδα να καθιερώσει ένα διπλό νομισματικό σύστημα, για να ξεπεράσει την κρίση. «Η χώρα φαίνεται ότι χρειάζεται έναν ειδικό διακανονισμό, ίσως για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Μπέλκα.

«Δεν εισηγούμαι την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ. Αλλά για εσωτερικούς σκοπούς θα μπορούσε κανείς π.χ. να σκεφτεί την καθιέρωση ενός εργαλείου πληρωμών, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν εντός της χώρας, ιδιαίτερα από τον δημόσιο τομέα».

Με την πρότασή του ο Μπέλκα σπάει ένα ‘ταμπού’, σημειώνει η εφημερίδα. Γιατί για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους η Τρόικα δεν υιοθέτησε μέχρι τώρα προτάσεις που αμφισβητούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Τέτοιες προτάσεις προέρχονται μέχρι τώρα μόνον από οικονομολόγους καθηγητές. Ο ίδιος τονίζει ότι η πρότασή του απορρέει από τη «μακρά πορεία του ως ακαδημαϊκού οικονομολόγου». Ο τραπεζίτης χαρακτηρίζει τα δάνεια δισεκατομμυρίων και το κούρεμα του ελληνικού χρέους μια «απέλπιδα» στρατηγική.

Σύμφωνα με τον Μπέλκα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά με ένα διπλό νομισματικό σύστημα. Σε αυτό οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πριν από την καθιέρωση του συστήματος, θα παραμείνουν σε ευρώ και δεν θα μειωθεί η αξία τους.

Αλλά οι μισθοί θα πληρώνονται στη συνέχεια με το νέο, υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ, νόμισμα. Ο πολωνός κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι με αυτή τη «συγκεκαλυμμένη υποτίμηση» θα μπορέσουν να γίνουν φθηνότερα και ανταγωνιστικότερα τα αγαθά και οι υπηρεσίες στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούν για πρόσθετες θυσίες, αλλά έτσι θα ήταν πιο πολιτισμένα τα πράγματα», δήλωσε ο Μπέλκα. «Πρέπει να κάνουν ελκυστικότερο τον τουρισμό και άλλες υπηρεσίες. Η Ελλάδα πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της».

newscode.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “FTD: Διπλό νομισματικό σύστημα για την Ελλάδα;”

ΔΕΚΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποδέχεται το σχέδιο εξόδου από την κρίση που έχει προτείνει ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Άναν. Με μήνυμα που απευθύνθηκε στη σύνοδο των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που διεξάγεται στο Νέο Δελχί, ο Άσαντ ανέφερε απλώς ότι...
έκανε δεκτό το σχέδιο και ότι εξέφρασε τις παρατηρήσεις της. Δεν έγινε γνωστό ποιο ήταν το περιεχόμενο τους.

Παρέχονται πάντως διαβεβαιώσεις ότι η Δαμασκός θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει η αποστολή του Κόφι Άναν.

Νωρίτερα την Πέμπτη άρχισε στη Βαγδάτη η διάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου, που επικεντρώνεται στη διαρκή αιματοχυσία στη Συρία.

Ο εξοπλισμός και των δύο πλευρών που συγκρούονται στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν «περιφερειακό και διεθνή πόλεμο διά αντιπροσώπου (proxy war)» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μάλικι, μιλώντας στη
Σύνοδο.

«Το γεγονός αυτό», πρόσθεσε, «θα προετοιμάσει το έδαφος για μια ένοπλη ξένη επέμβαση στη Συρία, που θα έπληττε την εθνική κυριαρχία μιας αραβικής, αδελφής χώρας» εκφράζοντας τις ανησυχίες και άλλων χωρών για την πιθανότητα ευρύτερης αποσταθεροποίησης και προειδοποιώντας ακόμη ότι «η Αλ Κάιντα, αφού νικήθηκε στο Ιράκ, θα βρει νέο έδαφος στις αραβικές χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρές αναταραχές».

Ωστόσο μόνο δέκα αρχηγοί κρατών παρέστησαν στη σύνοδο–η Συρία όπως είναι αναμενόμενο έχει αποκλειστεί από τις εργασίες της.

Η ηχηρή απουσία των περισσότερων ηγετών αλλά και το γεγονός ότι οι εξτρεμιστές κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας καταδεικνύει πως το Ιράκ –που ήλπιζε ότι η πρώτη διάσκεψη αυτού του τύπου την οποία φιλοξενεί μετά από χρόνια θα το ξαναέβαζε στο διπλωματικό χάρτη– έχει ενδεχομένως δρόμο ακόμη να διανύσει πριν επιστρέψει στην ομαλότητα και επανενταχθεί στον αραβικό κόσμο.

Στην ίδια τη Συρία οι εμφύλιος και το δράμα των προσφύγων που συρρέουν στο Λίβανο και την Τουρκία συνεχίζεται.

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επεισόδια στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χομς και Χάμα, όπου έχασαν τη ζωή τους και οκτώ στρατιώτες και ένας λιποτάκτης, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο μεταξύ το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι «ένοπλη τρομοκρατική ομάδα» (εννοεί αντάρτες) σκότωσε στο Χαλέπι δύο αξιωματικούς του στρατού».

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, περίπου 3.000 Σύροι βρήκαν καταφύγιο στην Ιορδανία τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσε οργάνωση αρωγής. Απ΄οτην αρχή του εμφυλίου περίπου 80.000 Σύροι έχουν καταφύγει στην Ιορδανία η οποία προετοιμάζει εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

fimotro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΔΕΚΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ”

Λείπουν τα ταλαντούχα στελέχη από την αγορά


Δυσεύρετα για τις επιχειρήσεις θα είναι τα ταλέντα στα επόμενα χρόνια, παρά τα επίπεδα-ρεκόρ της ανεργίας -γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνιστικότητας. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Deloitte, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματά της, ωστόσο, είναι ενδεικτικά των τάσεων που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και επικρατεί η εντύπωση ότι υπάρχει υπερπροσφορά ταλέντου, τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού ενδέχεται να αναγκαστούν να επιλέξουν προσωπικό από έναν περιορισμένο αριθμό υποψηφίων με τα απαραίτητα προσόντα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα της Deloitte.
Ειδικότερα, το ζήτημα των δεξιοτήτων εντοπίστηκε ως η πιο μεγάλη πρόκληση για τους οργανισμούς κατά την επόμενη τριετία. Το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε ανησυχία για το θέμα των ταλέντων -και ειδικά για την έλλειψη, την κινητοποίηση και τη διακράτησή τους. Το ποσοστό αυτό έχει ενισχυθεί σημαντικά (16%) σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή μελέτη. Επιπλέον, εντονότερη έλλειψη ταλέντου παρατηρείται στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και στις εταιρείες παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Εργασιακή ανασφάλεια

Σημαντικό εύρημα της μελέτης αποτελεί το γεγονός ότι το 45% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα ανησυχεί για τη θέση εργασίας του στο μέλλον: «Η διαρκής προσπάθεια αναπροσαρμογής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ισορροπίες μεταξύ των θέσεων εργασίας και της προσφοράς των ταλέντων ενδέχεται να αυξήσει το άγχος των εργαζομένων για τη θέση τους», τονίζεται στην έρευνα.
Παράλληλα, η έρευνα τής Deloitte αποκαλύπτει ότι εργαζόμενοι και εργοδότες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τις προκλήσεις σχετικά με τις παροχές: «Οι οικονομικές ανησυχίες, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να αντεπεξέλθει κάποιος οικονομικά μετά τη σύνταξη, ο πληθωρισμός και η εργασιακή ανασφάλεια αποτελούν τα βασικότερα θέματα για τους εργαζόμενους. Αντιθέτως, οι εργοδότες προβληματίζονται για άλλα, περισσότερο στρατηγικά θέματα, όπως το ζήτημα των ταλέντων, η στρατηγική παροχών και η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης».
Η εταιρία Deloitte πραγματοποίησε την εν λόγω έρευνα (με τίτλο «2012 Top Five Total Rewards Survey») σε συνεργασία με τον φορέα International Society of Certified Employee Benefit Specialists (ISCEBS). Το συγκεκριμένο πόνημα θεωρείται «βαρόμετρο» των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σχετικά με τα ταλέντα και τις παροχές προς το προσωπικό τους.

makthes.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Λείπουν τα ταλαντούχα στελέχη από την αγορά”

Οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή βλάπτουν την υγεία μας. Μικρές Συμβουλές


Περνούμε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή μας καθημερινά. Ο υπολογιστής έχει γίνει στην εποχή μας αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Δεν είναι σήμερα ένας άνθρωπος είτε στην δουλειά είτε στο σπίτι να περνά οκτώ ώρες ή περισσότερες κάθε μέρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, κάνοντας μικρέ συχνές επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Μάλιστα πολλές φορές δεν χρειάζεται να σηκωνόμαστε από το γραφείο μας για να πάμε να ψάξουμε χαρτιά ή φακέλους μια και όλα τείνουν να είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Το γεγονός αυτό μας κάνει να καθόμαστε όλο και περισσότερο μπροστά στον υπολογιστή.
Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν παιδιά που ξυπνούν και κοιμούνται με το υπολογιστή αγκαλιά.
Η κατάσταση αυτή μπορεί να κουράζει σημαντικά τον οργανισμό και ακόμα να προκαλεί βλάβες στους μυς, στον σκελετό μας και στα μάτια μας.

Τα πιο συχνά προβλήματα που αναφέρονται είναι:

-Koύραση
-Πόνος, ένταση και ερεθισμός στα μάτια, οπτικά προβλήματα. Τα μάτια μπορεί να είναι ελαφρά ερεθισμένα (δηλ. ελαφρώς κόκκινα), να υπάρχει η αίσθηση ξένου σώματος και βάρους στους βολβούς, να δακρύζουν ενώ η όραση να θολώνει.
-Πονοκέφαλοι
-Αυχενικοί πόνοι
-Πόνοι στην πλάτη, στους βραχίονες, στους καρπούς, στα χέρια και στους μυς

Για την γένεση των προβλημάτων αυτών παίζει μεγάλο ρόλο, ο τρόπος με τον οποίο κάποιος κάθεται και εργάζεται στο γραφείο του με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως επίσης και οι συνήθειες που αποκτά. Η διαρρύθμιση του γραφείου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να συμβάλει στην πρόληψη μυϊκών και σκελετικών προβλημάτων.

Η οθόνη θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε ο λαιμός να στέκεται ίσια. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος της οθόνης δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος των ματιών. Ωστόσο η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί και χαμηλότερα ξεκουράζοντας τα μάτια και τον αυχένα.

1-Η άρθρωση του αγκώνα θα πρέπει μα έχει κλίση 90 μοίρες, ή και λίγο περισσότερο, με τα χέρια να κρέμονται φυσικά στα πλάγια.
2-Τα χέρια πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με την παλάμη, ώστε οι καρποί να είναι ίσιοι, να μην γέρνουν πάνω, κάτω ή αριστερά, δεξιά. Τοποθετήστε το πληκτρολόγιο κοντά στο σώμα σας έτσι ώστε να μη χρειάζεται να σκύψετε για να πληκτρολογήσετε.
3-Οι μηροί πρέπει να είναι παράλληλοι με το έδαφος και τα πέλματα να ακουμπάνε ολόκληρα κάτω.
4-Αν χρειαστεί υποστηρίξτε τα πόδια σας με υποπόδια..
5-Η καρέκλα θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να υποστηρίζει την οσφυϊκή καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Πρέπει να διαθέτει καλή υποστήριξη της μέσης και μεγάλη πλάτη για την ανάπαυση ολόκληρης της πλάτης.
6-Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για το ποντίκι. Προαιρετική είναι η χρησιμοποίηση υποστηριγμάτων καρπών με μεγάλη προσοχή στον καρπιαίο σωλήνα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του καρπού και δεν πρέπει να περιορίζεται.
7-Χρησιμοποιήστε μία ρυθμιζόμενη βάση εγγράφων εάν εργάζεσθε στον υπολογιστή και διαβάζεται χειρόγραφα ταυτόχρονα. Η βάση πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο ύψος και να έχει την ίδια κλίση και απόσταση με την οθόνη.
8-Εφόσον έχετε πονοκέφαλο, ένα ελαφρύ μασάζ στον αυχένα βοηθάει στον να χαλαρώσουν οι μυς της περιοχής.
9-Αν αισθάνεστε σαν να έχετε άμμο στα μάτια σας, ρίξτε τους κρύο νερό ή χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα. Είναι αποτελεσματικά, ακίνδυνα και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όσες φορές θέλετε
10-Χρησιμοποιήστε μόνο τα γυαλιά που σας έδωσε ο οφθαλμίατρός σας και εφόσον υπάρχει συνταγή διόρθωσης. Υπάρχουν ειδικά γυαλιά για computers που έχουν ειδικές επιστρώσεις για την μείωση των ανακλάσεων και 10% σκουρότητα για την αντιμετώπιση της φωτεινότητας της οθόνης. Προσφέρουν πιο ξεκούραστη όραση. Συμβουλευθείτε τον οφθαλμίατρό σας για τα γυαλιά αυτά ή για εκείνα με διόρθωση που πρέπει να χρησιμοποιείτε.
11-Να μην ξεπερνάτε τις 4 συνεχείς ώρες εργασίας μπροστά από τον υπολογιστή κάνοντας διαλείμματα των 10-15 λεπτών.


Εάν κάνετε χρήση του Η/Υ για πάνω από 2 ώρες τη μέρα θεωρείται απαραίτητη η εισαγωγή εργονομικών ρυθμίσεων στον χώρο εργασίας σας.

Προσπαθείστε να εφαρμόσετε έστω κάποια από αυτά τα παραπάνω μέτρα και θα δείτε ότι θα φύγουν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και ίσως δεν έχετε εστιάσει την προσοχή σας ότι φταίει η πολύωση χρήση του υπολογιστή.

medlabnews.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή βλάπτουν την υγεία μας. Μικρές Συμβουλές”

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Λαχανικά και φρούτα αντί για ασπιρίνη


Αλλη μία έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες λαχανικών και φρούτων στον ανθρώπινο οργανισμό....
Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωσή τους προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, διατροφή πλούσια σε
λαχανικά και φρούτα ισοδυναμεί με μια μικρή δόση ασπιρίνης ημερησίως, η κατανάλωση της οποίας έχει αποδειχθεί σε διάφορες έρευνες ότι... έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Τα λαχανικά και τα φρούτα διαθέτουν εκτός των άλλων σαλικυλικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες που αποτελούν και τα βασικά συστατικά της αντιφλεγμονώδους δράσης της ασπιρίνης. Σε προηγούμενες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι οι φυτοφάγοι έχουν μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης καρκίνων διαθέτοντας αυξημένα επίπεδα σαλικυλικών. Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές, για να μπορέσει ο άνθρωπος να εκμεταλλευθεί αυτές τις ευεργετικές ουσίες, θα πρέπει τα λαχανικά και τα φρούτα που θα καταναλώνει να είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Οι συμβατικές μέθοδοι καλλιέργειας στις οποίες γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα των σαλικυλικών. Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι τα συγκεκριμένα συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και στα λαχανικά έχουν αποτελεσματικότερη δράση απέναντι στον καρκίνο απ΄ ό,τι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά είδη τροφών, οι οποίες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μόνιμο αντικείμενο έρευνας και προτείνονται συνεχώς ως ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

kipouroi.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα...
read more “Λαχανικά και φρούτα αντί για ασπιρίνη”

Γιατὶ νηστεύουμε τὴν Μεγάλη Τεσσαρακοστή


Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου

Γιὰ πιὸ λόγο νηστεύουμε τὶς σαράντα αὐτὲς ἡμέρες; Τὴν παλαιὰ ἐποχὴ πολλοὶ πιστοὶ προσέρχονταν στὰ μυστήρια χωρὶς καμιὰ προετοιμασία καὶ μάλιστα κατὰ τὴν εποχὴ ποὺ ὁ Χριστὸς τὰ συνέστησε. Ἀντιλαμβανόμενοι οἱ πατέρες τὴν παρακαλούμενη βλάβη ἀπὸ τὴν ἀπροετοίμαστη προσέλευσι, ἀφοῦ συγκεντρώθηκαν καθιέρωσαν σαράντα ἡμέρες νηστείας, προσευχῶν, ἀκροάσεως τοῦ θείου λόγου καὶ συνάξεων, ὥστε, ἀφοῦκαθαρισθοῦμε ὅλοι μας μὲ κάθε ἐπιμέλεια καὶ με προσευχὲς καὶ μὲ ἐλεημοσύνη καὶ μὲ νηστεία καὶ μὲ ὁλονύκτιες παρακλήσεις καὶ μὲ δάκρυα μετανοίας καὶ μὲ ἐξομολόγησι καὶ μὲ ὅλα τὰ ἄλλα, νὰ προσέλθουμε ἔτσι στὴν Θεία Κοινωνία μὲ καθαρὴ κατὰ τὸ δυντὸ συνείδησι.


Ἄν λοιπὸν σὲ ρωτήση ὁ Ἰουδαῖος καὶ ὁ εἰδολάτρης, ῾γιὰ ποιὸν λόγο νηστεύεις᾿, μὴ πῆς,
ὅτι νηστεύεις γιὰ τὸ Πάσχα ἢ γιὰ τὴν θυσία τοῦ Σταυροῦ, γιατὶ θὰ τοῦ δώσης μεγάλη ἀφορμὴ γιὰ ἀντεκλίσεις. Γιατὶ δὲν νηστεύουμε για τὸ Πάσχα οὔτε γιὰ τον Σταυρό, ἀλλὰ γιὰ τὰ δικά μας ἁμαρτήματα, ἐπειδὴ πρόκειται νὰ προσέλθουμε στὰ μυστήρια· γιατὶ τὸ Πάσχα δὲν εἶναι αἰτία νηστείας οὔτε πένθους, ἀλλ᾿ ὑπόθεσις εὐφροσύνης καὶ χαρᾶς. Γιατὶ ὁ Σταυρὸς συνέτριψε τὴν ἁμαρτία, ἔγινε καθάρσιο τῆς οἰκουμένης, ἔγινε αἰτία συμφιλιώσεως καὶ ἐξαλείψεως τῆς πολυχρόνιας ἔχθρας, ἄνοιξε τὶς πύλες του οὐρανοῦ, ἔκανε τοὺς ἐχθρούς φίλους, ἐπανέφερε στὸν οὐρανό, τοποθέτησε στὰ δεξιὰ τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ τὴν ἀνθρώπινη φύσι καὶ μᾶς πρόσφερε ἀμέτρητα ἄλλα πνευματικὰ ἀγαθά. Δὲν πρέπει λοιπὸν νὰ πενθοῦμε οὔτε νὰ θλιβώμαστε, ἀλλὰ νὰ ἀγαλλώμαστε καὶ νὰ χαιρώμαστε.


synodoiporia.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Γιατὶ νηστεύουμε τὴν Μεγάλη Τεσσαρακοστή”

Αλέξης Τσίπρας: Εκβίασαν τους πολιτικούς λόγω Siemens!


Μετά τον Καμμένο, τον Σταμάτη και ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ξεπουλήθηκε διότι οι πολιτικοί που διαπραγματεύθηκαν ήταν έρμαια από της μίζες της Siemens. Υπάρχει κάποιος που να το αμφισβητεί ειδικά μετά την αποσιώπηση του σκανδάλου;

Μία λίστα του Χριστοφοράκου παραδομένη σε Γερμανικό δικαστήριο, αλυσοδένει την Ελλάδα.

Οφείλουμε να σπάσουμε τα δεσμά.

olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Αλέξης Τσίπρας: Εκβίασαν τους πολιτικούς λόγω Siemens!”

Συνεργάτες του Obama αποφάσισαν ότι ο κανιβαλισμός με τα εκτρωμένα εμβρύα στην PepsiCo είναι θεμιτή δραστηριότητα


Σε μία σοκαριστική απόφαση που παραδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Ασφάλειας και Συναλλαγών του Ομπάμα αποφάσισε ότι η χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων εμβρύων από την PepsiCo στην συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης με την Senomyx για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης υπόκειται στις ‘’συνήθεις επιχειρηματικές λειτουργίες’’!!!!


Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο της Pepsi συνεχίζει να δείχνει απάθεια καθώς δεν θέτει σε ψήφισμα και σε έλεγχο από τους μετόχους την υιοθέτηση μίας εταιρικής πολιτικής η οποία να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να... χρησιμοποιεί δεοντολογικά πρότυπα τα οποία σαφώς και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων μωρών τόσο στην ιδιωτική όσο και στη συνεργατική έρευνα.

Η Debi Vinnedge, η οποία είναι η Διευθύνουσα της Οργάνωσης Children of God for Life, έφερε πέρυσι στο φώς την συνεργασία της PepsiCo με την Senomyx. Ένιωσε φρίκη με την απάθεια και την αναισθησία τόσο των διοικούντων της PepsiCo όσο και της διοίκησης Obama.

“Δεν μιλάμε για ποιά είδη «μολυβιών» θέλει να χρησιμοποιήσει η PepsiCo –μιλάμε για την εκμετάλλευση των υπολειμμάτων ενός εκτρωμένου παιδιού με στόχο το κέρδος’’, δήλωσε. ‘’Η χρησιμοποίηση ανθρώπινων εμβρυικών κυττάρων από νεφρό (HEK-293) για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης για αναψυκτικά έχει άπειρη απόσταση από αυτό που καλείται συνήθεις επιχειρηματικές πρακτικές!!’’

Η PepsiCo επίσης ζήτησε το ψήφισμα να αποκλειστεί επειδή εισέρχεται σε πολύ βαθιά ζητήματα σύνθετης φύσης στα οποία οι μέτοχοι δεν μπορούν να προβούν σε πληροφορημένη και ορθή κρίση!!!!.

“Με άλλα λόγια, η PepsiCo πιστεύει ότι οι μέτοχοί της δεν είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν τι κάνει η εταιρία με τα υπολείμματα των εκτρωμένων παιδιών’’, δήλωσε φανερά ενοχλημένη η Vinnedge.

Και πρόσθεσε: “Λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουν πόσο έξυπνο είναι πραγματικό το αγοραστικό κοινό όταν ενταθούν οι αγώνες του παγκόσμιου μπουκοτάζ!’’.

Η Vinnedge προειδοποιεί τους καταναλωτές να βρίσκονται σε επιφυλακή σχετικά με την κυκλοφορία του νέου αναψυκτικού της PepsiCo το οποίο ισχυρίζεται ότι μειώνει τη ζάχαρη και τις θερμίδες κατά 50%.

Το προϊόν ονομάζεται Pepsi Next και αναμένεται να βγεί στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Η PepsiCo δήλωσε ότι ο κοινός στόχος της εταιρίας με τη Senomyx είναι να παράγουν νέα αναψυκτικά και ροφήματα με μειωμένη ζάχαρη και θερμίδες. Είναι λοιπόν η Pepsi Next το νέο τερατούργημα της Senomyx με την Pepsi;;

Καθώς τα εμβρυακά συστατικά δεν βρίσκονται στο τρέχον τελικό προιόν, υπάρχει μία αυξανόμενη ανησυχία στους καταναλωτές ότι αυτό θα συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Με την έκρηξη των υγειονομικών τροφών στην αγορά, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει τις εταιρίες από την χρησιμοποίηση εμβρυακών υπολειμμάτων ως συστατικά πρωτεινών.

Πάντως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι μέχρι τώρα το παγκόσμιο μπουκοτάζ έχει επεκταθεί και συμπεριλαμβάνει τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Συνεργάτες του Obama αποφάσισαν ότι ο κανιβαλισμός με τα εκτρωμένα εμβρύα στην PepsiCo είναι θεμιτή δραστηριότητα”

Αποφυλακίζεται ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ


Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του Ηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, Αριχμ. Εφραίμ με τους όρους της χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου τόσο από τη χώρα όσο και από τη Μονή Βατοπεδίου, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Α.Τ. της περιοχής.

Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου βρισκόταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τις 28 Δεκεμβρίου του 2011, μετά από απόφαση της Ανακρίτριας κ. Καλού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το ποσό της εγγυοδοσίας του Ηγουμένου Εφραίμ, ήδη έχει καταβληθεί από φίλους της Μονής Βατοπαιδίου και προσωπικότητες.
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Αποφυλακίζεται ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ”

Τι πρέπει να κάνουμε; Απαντά ο ψυχοθεραπευτής Πατήρ Φιλόθεος Φάρος


Πιστεύω ότι η αιτία είναι η επικράτηση ενός «ήθους» το οποίο εκτός του ότι είναι παραπλανητικό και δυσλειτουργικό, δημιούργησε συγκεκριμένες πεποιθήσεις στους ανθρώπους για το ποιες είναι δήθεν οι πραγματικές τους ανάγκες και πώς δήθεν θα είναι η ζωή τους καλύτερη. Κυρίως, επικράτησε η εντύπωση ότι η πραγματική ανάγκη του ανθρώπου είναι να επιδιώκει το ατομικό του συμφέρον και όχι το κοινό. Αυτή η πεποίθηση, όμως, είνα παραπλανητική και αντίκειται προς την πραγματικότητα, αφού ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα όταν αποδεχθεί μια ισορροπία μεταξύ ατομικού και κοινού συμφέροντος. Άλλωστε ο κόσμος έχει μια ενότητα. Όταν κάποιος εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος για τον εαυτό του ενώ κάποιοι άλλοι υστερούν, δεν θα μπορέσει να χαρεί τελικά αυτό που εξασφάλισε για τον ίδιο τον εαυτό του! Κι αυτό, γιατί, μπορεί να περνά καλά με την οικογένειά του, με τις σχέσεις του, αλλά αν οι υπόλοιποι στον περίγυρό του δεν είναι καλά, τελικά η δική του ευτυχία θα επηρεαστεί αναλόγως.

Αυτή η πεποίθηση λοιπόν που κυριάρχησε τα τελευταία 40-50 χρόνια (δεν ξέρω ακριβώς πόσα χρόνια και δεν θα αναφερθώ στο πώς επικράτησε επειδή αφορά μια ολόκληρη ιστορική πραγματικότητα η οποία μπορεί να μας εμπλέξει και στην πολιτική, πράγμα που δεν θα μας βοηθήσει καθόλου) παραπλάνησε τον σύγχρονο άνθρωπο ώστε να πιστεύει ότι είναι κερδισμένος όταν επιδιώκει το ατομικό συμφέρον, καταπατώντας πολύ συχνά -όχι μόνο αγνοώντας- το συμφέρον των άλλων.

Το δεύτερο που επικράτησε, που έχει να κάνει γενικότερα με τον δυτικό πολιτισμό, είναι ότι οι υλικές ανέσεις είναι αυτές που κυρίως χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει. Οπωσδήποτε έχουν και υλικές ανάγκες οι άνθρωποι, αλλά οι πραγματικές υλικές τους ανάγκες είναι περιορισμένες. Ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται κάτι πολύ πενιχρό. Πριν από λίγο καιρό για παράδειγμα, ήμουν στην κεντρική αγορά και με ρώτησαν από κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό έκαναν ρεπορτάζ, τι ψώνισα και αν βρίσκω την αγορά καλή σε σχέση με πέρυσι αλλά και πώς με έχει επηρεάσει η κρίση. Τους είπα «Κοιτάξτε, εγώ έχω ψωνίσει μισό κιλό καρότα, μισό κιλό σέλερι, δυο-τρεις πατάτες, και δυο κολοκυθάκια με τα οποία θα κάνω μια χορτόσουπα που θα μου εξασφαλίσει τέσσερις μερίδες. Θα είναι πολύ υγιεινό φαγητό, πολύ εύγευστο, και θα μου έχει στοιχίσει μόνο τρία ευρώ!». Ο καθένας μπορεί, λοιπόν, να ζήσει θαυμάσια χωρίς π.χ. μία φεράρι, χωρίς να έχει βίλα στα βόρεια προάστια και χωρίς να φοράει επώνυμα ρούχα, αλλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να καλυφθούν οι συναισθηματικές και οι πνευματικές του ανάγκες.

Το τρίτο που έχει επικρατήσει και δεν είναι λειτουργικό, είναι ότι η επιδίωξη του ανθρώπου θα πρέπει να είναι το υλικό κέρδος. Αυτό δεν το υποστηρίζουν μόνο οι καπιταλιστικές ιδεολογίες αλλά και οι σοσιαλιστικές. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος τι μπορεί να αποκομίσει από την εργασία του; Κέρδος λένε. Χρήματα. Δεν διαφέρουν λοιπόν οι αντιλήψεις ως προς αυτό. Όλοι μας προτείνουν σαν τρόπο κάλυψης των αναγκών το κέρδος! Κανείς δε μας λέει για κάποιες άλλες σημαντικές ανάγκες του ανθρώπου. Για παράδειγμα, ένας εκπαιδευτικός τι περιμένει να πάρει για την προσφορά του στην εκπαίδευση; Κέρδος! Δεν φαίνεται να περνάει από κανενός το μυαλό ότι υπάρχει κάτι άλλο, που μπορεί να αποκομίσει ο εργαζόμενος στην εκπαίδευση αλλά και ο εργαζόμενος γενικά. Και επιμένουν όλοι «τι μπορεί να αποκομίσει από την εργασία του; Κέρδος!». Ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει μια ανάγκη πολύ σημαντικότερη από αυτό. που θα μου εξασφαλίσει τα τρία ευρώ με τα οποία μπορώ να φτιάξω μια χορτόσουπα καλύπτοντας τις πραγματικές μου ανάγκες και όχι τις πλασματικές. Γιατί αυτές οι υπερβολικές υλικές ανάγκες όταν ικανοποιηθούν είναι και καταστροφικές: π.χ. το πολυτελές φαγητό μπορεί να δώσει μια πολύ σύντομη προσωρινή απόλαυση για 10-15 λεπτά, μετά όμως θα έχει κόστος την άμεση δυσφορία και μακροχρόνια την καταστροφή της υγείας.

Αντιθέτως, μία άλλη πάρα πολύ σημαντική ανάγκη που έχει ο άνθρωπος είναι εκείνη της δημιουργίας που δεν αποτιμάται σε υλικό κέδρος. Και πιο συγκεκριμένα μπορεί να συμβεί π.χ. σε έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος καλείται να γίνει πυγμαλίων και να συμβάλλει με δημιουργικότητα και έμπνευση για τους νεώτερους, στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων οι οποίοι θα είναι υγιείς και θα έχουν ποιότητα ζωής. Και κάποια στιγμή ένας τέτοιος εκπαιδευτικός μπορεί να περπατά στο δρόμο και να τον σταματήσει ένας παλιός μαθητής του, να τον χαιρετήσει και να του πει «Κύριε τάδε, εσείς σαν καθηγητής μου πριν από 20 χρόνια μου είπατε δυο λόγια που σημάδεψαν τη ζωή μου και την ποιότητα της». Αυτού του είδους την ικανοποίηση έχει ανάγκη βασικά ο άνθρωπος πέραν του υλικού κέρδους.

Αυτά όλα τα έχει διαστρεβλώσει αυτό το επικρατούν ήθος και μας οδηγεί και σαν άτομα, αλλά και σαν κοινωνία σε έναν ολέθριο δρόμο, σε μια ζωή ταλαιπωρίας, βασάνων με χαμηλή ποιότητα και καθόλου πληρότητα.

Αυτό που απαιτείται λοιπόν, είναι η αλλαγή ήθους. Και πώς θα γίνει αυτό; Δεν θα γίνει, φυσικά, με έναν τρόπο ολοκληρωτικό, δηλαδή με εξαγγελίες κάποιων μέτρων από μια κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει να αλλάξει τα δεδομένα. Εγώ που είμαι 80 χρονών ακούω παρόμοια πράγματα από παιδάκι, που άρχισα να καταλαβαίνω, για όλα αυτά που πρέπει να «αλλάξουν» και διαρκώς τελικά βλέπουμε την ίδια μιζέρια, και ανθρώπους να λένε συνεχώς ότι «η ζωή μας είναι φρικτή!».

Η προσέγγιση λοιπόν της λύσης με κάποιον μεγαλομανιακό τρόπο είναι παιδαριώδης. Η αντίληψη ότι η αλλαγή θα έρθει με κάποια διατάγματα είναι νηπιακή. Η αλλαγή αντίθετα, γίνεται στον κάθε άνθρωπο που διαλέγει να αλλάξει το σύστημα αξιών του, και αυτόματα και άμεσα βρίσκει και πληρότητα και ποιότητα στη ζωή του. Δεν χρειάζεται να περιμένει να ενεργοποιηθούν νομοθετικά διατάγματα και νόμοι ή συντάγματα. Άμεσα κατακτάται η αλλαγή. Και δεν την κατακτά μόνο ο ίδιος για τη ζωή του αλλά την ακτινοβολεί και στο περιβάλλον του. Αυτός, είναι ο καλύτερος τρόπος να συμβάλεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας! Όχι με τις μεγάλες ιδέες που ακούμε να λένε όλοι αυτοί που εμφανίζονται συνέχεια στην τηλεόραση και λένε λένε λένε, όλες αυτές τις εξυπνάδες, αλλά που τελικά είναι μεγαλομανιακά λόγια.

Συμβάλλει πραγματικά στη βελτίωση της κοινωνίας βελτιώνοντας τη δική σου ποιότητα! Ένας άνθρωπος ο οποίος σκέφτεται μόνο τον εαυτούλη του, που ποδοπατεί οτιδήποτε και οποιονδήποτε για να εξασφαλίσει τάχα το ατομικό του συμφέρον καταφέρνει το εντελώς αντίθετο. Αν αντ’ αυτού δούμε γύρω μας κάποιον που έχει διαφορετικό σύστημα αξιών, αυτόματα θα μας επηρεάσει και θα μας δείξει έναν άλλο δρόμο.

Έτσι γίνονται οι αλλαγές, και όχι με μεγαλόστομους λόγους που ακούμε διαρκώς στις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες ή τα βιβλία.

Ρωτάει ένας προφήτης το Θεό, πόσοι δίκαιοι άνθρωποι πρέπει να υπάρχουν σε μια πόλη για να μην καταστραφεί; «10» απαντά εκείνος. Αυτοί οι δέκα συντελούν εκείνη τη μικρή μαγιά ανθρώπων που έχουν υιοθετήσει αυτή την ισορροπία μεταξύ ατομικού και κοινού συμφέροντος και μεταξύ πνευματικών και υλικών αξιών. Και δέκα τέτοιοι άνθρωποι είναι αρκετοί για να μην καταστραφεί μια κοινωνία.

πηγη:tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Τι πρέπει να κάνουμε; Απαντά ο ψυχοθεραπευτής Πατήρ Φιλόθεος Φάρος”

"Ο υπουργός δεν ήθελε να εντοπίσει τα ναρκωτικά στα VIP"!


"Πρώην πρόεδρος της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) αποκάλυψε σε ημερίδα αθλητικού δικαίου ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν δέχτηκε να ενεργοποιηθούν τα ειδικά μηχανήματα εντοπισμού ναρκωτικών ουσιών στις θύρες των επισήμων γιατί -όπως είπε- δεν θα προλάβαιναν να κάνουν...συλλήψεις!"

Νίκος Μίνης, πρώην αθλητικός δικαστής, στο "Αθλητικό Metropolis".

πηγη:dikisports.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...
read more “"Ο υπουργός δεν ήθελε να εντοπίσει τα ναρκωτικά στα VIP"!”

Οικονομική Κρίση - Απειλή ή Ευκαιρία;


Όπως λέει και ο διάσημος οικονομολόγος Paul Romer, "μία κρίση είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να χαθεί". Την άποψη αυτή ασπάζεται και ο πιο διάσημος και επιτυχημένος επενδυτής του κόσμου (πρόσφατα και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου), Warren Buffet. Βέβαια, ο κύριος Buffet ομιλεί εκ του ασφαλούς, καθώς η εταιρία του, Berkshire Hathaway, είχε στη διάθεσή της μέχρι και πριν εκδηλωθεί η κρίση, $44 δισεκατομμύρια। Πλέον διαθέτει $31 δις, αφού προέβη σε αγορές θαυμάσιων υποτιμημένων εταιριών, οι οποίες μακροπρόθεσμα αναμένεται να εκτοξευθούν σε αξία . Η κίνηση αυτή αποδεικνύει την ιδιοφυία και την εμπειρία που χαρακτηρίζει τον κ. Buffet, ο οποίος τιμάει την παραπάνω δήλωση με τον καλύτερο τρόπο.
Περίμενε μέχρι την εκδήλωση μίας κρίσης, η οποία μαθηματικά κάνει τον κύκλο της κάθε μερικά χρόνια, για να αξιοποιήσει όλο αυτό τον όγκο ρευστού, παρά την πίεση από συνεργάτες για πιο γρήγορη εκμετάλλευσή του και τις κατηγορίες για υπερβολικά επίπεδα διαθέσιμων χρημάτων. Επιπλέον, ο κ. Buffet δίνει 3 βασικές συμβουλές προς επενδυτές σε περιόδους κρίσης:



1-Ο συνδυασμός ρευστότητας και θάρρους εν μέσω μία κρίσης, είναι ανεκτίμητος.
2-Μην επενδύετε σε πράγματα που δεν κατανοείτε.
3-Μην προσπαθήσετε να πιάσετε ένα μαχαίρι που πέφτει, αν πριν δεν έχετε θέσει το ρίσκο υπό έλεγχο.

Αντίστοιχα, εταιρίες που διατηρούν υψηλά επίπεδα ρευστότητας εν μέσω κρίσης, έχουν μία μοναδική ευκαιρία να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξή τους με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, δημιουργώντας συνθήκες ηγεσίας τη στιγμή που ο εκτεθειμένος ανταγωνισμός παραπαίει. Όπως λέγεται στην πιάτσα, "η κρίση είναι μία μοναδική ευκαιρία για να στηθείς", ώστε να είσαι σε ισχυρή θέση όταν αυτή λήξει. Είναι πάγια, πλέον, η τακτική αγοράς ευκαιριών σε περιόδους κρίσης, είτε για την υποστήριξη της ανάπτυξης των κεντρικών λειτουργιών μίας επιχείρησης, είτε απλά για επενδύσεις ανεξάρτητες από το αντικείμενό τους (κτηματομεσιτίες κτλ).

Επιπλέον, η κρίση δεν αποτελεί ευκαιρία μόνο για τη συμπίεση του κόστους, αλλά και για την αύξηση του τζίρου, δεδομένου ότι η εταιρία φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους κρίσης, οι καταναλωτές στρέφονται προς πιο ποιοτικές προτάσεις, θεωρώντας τες πιο "ασφαλείς". Συνεπώς, οι ηγέτες ποιότητας συνήθως βλέπουν τα έσοδά τους να αυξάνονται σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό.

Προσωπικά, έχω βιώσει αυτό το χαρακτηριστικό της αγοράς στην εταιρία προσφοράς κοσμητικών ιατρικών υπηρεσιών όπου εργάζομαι. Ο κλάδος έχει πολλούς ανταγωνιστές που προσφέρουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες στηριζόμενοι στην άγνοια των καταναλωτών για το αντικείμενο, των οποίων οι πελάτες πλέον μεταναστεύουν σε ποιοτικότερες λύσεις για καλύτερη και πιο "ασφαλή" αξιοποίηση των χρημάτων τους. Άλλωστε, η πλειοψηφία του ανταγωνισμού στηρίζεται σε επιθετικές τεχνικές πωλήσεων και σε πώληση "πακέτων", τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των πελατών, αφού αυτοί αναζητούν πιο ευέλικτες λύσεις που δε "δένουν" τα χρήματά τους.

Τέλος, η κρίση δεν αποτελεί ευκαιρία μόνο για υφιστάμενες επιχειρήσεις και επενδυτές με υψηλή ρευστότητα που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις υποτιμήσεις της εποχής. Αποτελεί ευκαιρία και για νέες ή υπό-ίδρυση εταιρίες (start-ups), καθώς τα κόστη έναρξης βρίσκονται πλέον στο έδαφος. Όπως περιγράφει και ο Peter Justen σε συνέντευξή του στο BusinessWeek, τα οφέλη εμφανίζονται σε κάθε επίπεδο. Μία νέα εταιρία μπορεί να νοικιάσει ή να αγοράσει εγκαταστάσεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Μπορεί επίσης να διαπραγματευτεί έξοδα σχετικά με τη διαμόρφωση ή τη μετακόμιση στον νέο χώρο. Μπορεί να εξασφαλίσει την προβολή και διαφήμισή της σε πολύ χαμηλότερες τιμές, ή να συμμαχήσει με άλλες εταιρίες σε αυτό τον τομέα. Μπορεί να αγοράσει μεταχειρισμένο εξοπλισμό (Η/Υ, έπιπλα κτλ) σε εξευτελιστικές τιμές, από έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο. Η άνοδος της ανεργίας, επίσης, δημιουργεί ευκαιρίες για προσέλκυση ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού με προνομιακούς όρους.

Συνοψίζοντας, η κρίση δημιουργεί πολλές καταστροφές αλλά και πολλές ευκαιρίες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανήκει κανείς στη δεύτερη κατηγορία, είναι να βρίσκεται προετοιμασμένος, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Αν κάποιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, μπορεί να προσαρμόσει τη στρατηγική του στα χαρακτηριστικά της κρίσης, εξάγοντας το καλύτερο δυνατό από αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση.

πηγη:greek-business.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Οικονομική Κρίση - Απειλή ή Ευκαιρία;”

Ποια η σχέση των spreads με δημόσιο χρέος και έλλειμμα


Ανάλυση του Δρ Νικόλαου Γεωργικόπουλου, ερευνητή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και επιστημονικού συνεργάτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.





Τα τελευταία 4 ετη μάς απασχολούν όλους τα περίφημα spreads, δηλαδή οι διαφορές των αποδόσεων μεταξύ των Γερμανικών και των Ελληνικών κρατικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων, σταθερού επιτοκίου που έχουν εκδοθεί σε ευρώ. Το Γερμανικό ομόλογο θεωρείται ως το ομόλογο αναφοράς (benchmark) όλων των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς έχει συστηματικά τη χαμηλότερη απόδοση, ενώ η χώρα που το εκδίδει θεωρείται η πιο αξιόπιστη τόσο λόγω του μεγάλου μεγέθους της οικονομίας όσο και της συνέπειας στην εκτέλεση των οικονομικών πολιτικών που υιοθετεί.

Τα spreads μάς δίνουν μια εικόνα ως προς το κόστος εξυπηρέτησης του κρατικού ελλείμματος και της αναχρηματοδότησης του χρέους. Καθώς η χώρα μας χαρακτηρίζεται από υψηλό χρέος, μια μικρή μεταβολή στο κόστος εξυπηρέτησης, δηλαδή στις αποδόσεις των ομολόγων, οδηγεί σε μεγάλες μεταβολές σε απόλυτα ποσά. Ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε ότι θα απαιτηθούν δαπάνες ύψους 4,6% του ΑΕΠ μόνο για τόκους. Τελικά, λόγω της αύξησης των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων, απαιτήθηκε 5,2% του ΑΕΠ (προϋπολογισμός 2010).

Η μελέτη της εξέλιξης των ελληνικών spreads καταδεικνύει ότι δεν συσχετίζονται αναγκαστικά με μακροοικονομικά μεγέθη όπως το ύψος του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος. Η απογραφή του 2004 δεν επηρέασε την διαχρονική εξέλιξη των spreads ούτε και η ανακοίνωση για έλλειμμα 12,7% για το 2009. Τα spreads διαμορφώνονται στην δευτερογενή αγορά ομολόγων η οποία επικεντρώνονται κυρίως στις μελλοντικές προοπτικές ως προς την αποπληρωμή αυτής της μορφής δανεισμού, κάτι που αποδεικνύεται από τις εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης, οι οποίες στηρίζουν τις αποφάσεις τους με βάση το μέλλον και όχι το παρελθόν και το παρόν μιας χώρας. Οι αγορές δεν είναι «εκδικητικές» ούτε ενδιαφέρονται να «τιμωρήσουν» μια χώρα. Ο κύριος στόχος της πλειονότητας των επενδυτών είναι να τιμολογήσουν, να αγοράσουν, τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα (πχ. ομόλογα) με βάση το ρίσκο που αναλαμβάνουν.

Η μελλοντική τάση των spreads είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, καθώς σε ένα συνεχιζόμενο διεθνές κλίμα αβεβαιότητας δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα τυχαίο γεγονός που να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα «flight-to-safety» (βλ. Dubai). Ωστόσο, η χώρα μας μπορεί να επηρεάσει τα μεσοπρόθεσμα επίπεδα των spreads μέσω συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής, αύξησης της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων και υιοθέτησης πολιτικών και νοοτροπίας που θα οδηγήσουν σε διατηρήσιμους θετικούς ρυθμούς εξέλιξης.

Ο Δρ Νίκολαος Γεωργικόπουλος είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), Επιστημονικός Συνεργάτης (επισκέπτης) του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University - Stern School of Business) και Μέλος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών του ΟΟΣΑ.

(Η ανάλυση έγινε σε συνεργασία με τον Δρ Τηλέμαχο Ευθυμιάδη, ερευνητή στο ΚΕΠΕ. Οι γνώμες και κρίσεις που περιέχει το άρθρο δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαία γνώμες ή κρίσεις των προαναφερθέντων οργανισμών).

πηγη:voria.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ποια η σχέση των spreads με δημόσιο χρέος και έλλειμμα”

Δέκα τεχνικές για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης


Προσέξτε την 10η τεχνική

1. Η τεχνική της διασκέδασης

Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων

Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης

Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτ’ απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρ ό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»

6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική

Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία

Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα

Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή

Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!..

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους

Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.

πηγη:oode.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Δέκα τεχνικές για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης”

Αγωγή «μαμούθ» του Βαρδινογιάννη στον Βγενόπουλο


Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από τη… λαιμητόμο της UEFA (σ.σ.: απειλείται με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για ένα χρόνο) και άπαντες περιμένουν από τους Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο να τον σώσουν από την καταστροφή, η αποκάλυψη της αγωγής που έχει καταθέσει ο Τζίγκερ στον «Mr MIG», κλείνει μάλλον οριστικά οποιαδήποτε πόρτα συνεργασίας ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ κατέθεσε αγωγή-μαμούθ εις βάρος του Βγενόπουλου, ζητώντας του το ποσό των 11 εκατομμυρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και το έκανε πράξη, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει εναντίον του ο «Mr MIG», στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2011.

«Οι δέκα μήνες σιωπής, έληξαν μέσα από μια δίωρη εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο μου από τον κύριο Ανδρέα Βγενόπουλο. Είναι γνωστός θιασώτης της τακτικής ότι πετώντας τόνους λάσπης κάτι θα κολλήσει τελικά» ανέφερε στην έγγραφη δήλωσή του ο Γ. Βαρδινογιάννης και συμπλήρωσε: «Ελπίζω τουλάχιστον να εκτονώθηκε μοιραζόμενος με το πανελλήνιο τα εσώψυχα του! Εφόσον είναι για το καλό του Παναθηναϊκού, σε προσωπικό επίπεδο θα το υπομείνω και αυτό. Ωστόσο τα δικαστήρια θα έχουν λόγο για τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε».

zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Αγωγή «μαμούθ» του Βαρδινογιάννη στον Βγενόπουλο”

FORTHNET: Στην κόψη του ξυραφιού…


Ρίγη ανατριχίλας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της FORTHNET σε επενδυτές, προμηθευτές και λοιπούς εμπλεκόμενους με την εταιρία.
Αρχικά οι συγκεντρωτικές ζημιές της χρήσης ανήλθαν σε 198 εκατομμύρια ευρώ, μετά από διάφορες απομειώσεις που έκανε στη χρήση η εταιρία. Το εξαιρετικά υψηλό αυτό νούμερο που έχει ως αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας να κατρακυλήσουν στα 65 εκατομμύρια ευρώ έναντι 260 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη χρήση σε ενοποιημένη βάση.
Ταυτόχρονα όμως δέος προκαλούν οι υποχρεώσεις της εταιρίας οι οποίες όπως φαίνεται από... το δημοσιευμένο ισολογισμό της φθάνουν συνολικά στα 750 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 330 εκατομμύρια ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες.

Συνεπώς η εταιρία χρωστάει στις τράπεζες και στην αγορά περίπου δώδεκα φορές τα ίδια κεφάλαια της γεγονός όχι και ιδιαίτερα ευοίωνο υπό τις παρούσες συνθήκες ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτό το ζοφερό τοπίο θα πρέπει να προστεθούν και οι κάτωθι κίνδυνοι:

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Forthnet εξαρτώνται από τη διαρκή αύξηση της ζήτησης για ευρυζωνικές υπηρεσίες, την ικανότητά της να αποδεσμεύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό τοπικών βρόχων και από τη γενική οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.
Η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό ο οποίος δημιουργεί ισχυρές πιέσεις στις τιμές και τη μετακίνηση της πελατειακής βάσης μεταξύ παρόχων.
Το δίκτυο πωλήσεων και διανομής της Forthnet εξαρτάται και από την επιτυχία των συνεργατών-δικαιοδόχων σύμβασης δικαιόχρησης (franchising).
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Nova ενδέχεται να υποστεί πλήγμα εάν δεν μπορέσει να αποκτήσει ή να διατηρήσει ελκυστικό περιεχόμενο στα προϊόντα που παρέχει.
Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει δυσμενή αντίκτυπο στα έσοδα και στην κερδοφορία της Nova λόγω μείωσης τιμών, μη ικανοποιητικής αύξησης συνδρομητών, υψηλών ποσοστών απενεργοποίησης ή συνδυασμού των ανωτέρω.

Ταυτόχρονα, πολλές από τις δανειακές υποχρεώσεις εταιρίας αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα που αναφέρονται εκτενώς στην σημείωση 4 των ορκωτών ελεγκτών για την οποία παραθέτουμε αυτούσια:


Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2011 η Εταιρεία και η θυγατρική της Forthnet Media Holdings Α.Ε. δεν ήταν σε συμμόρφωση με ορισμένους χρηματοοικονομικούς δείκτες που απορρέουν από τις συμβάσεις των ομολογιακών δανείων (βλέπε Σημείωση 24) και συγκεκριμένα με τους δείκτες του Συνολικού Καθαρού Τραπεζικού Δανεισμού προς το Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων και του Συνολικού Καθαρού Τραπεζικού Δανεισμού προς το Προσαρμοσμένο EBITDA όσον αφορά στα Υφιστάμενα Ομολογιακά Δάνεια (ΥΟΔ) και με το δείκτη του Συνολικού Καθαρού Τραπεζικού Δανεισμού προς το Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων αναφορικά με τα Νέα Ομολογιακά Δάνεια (ΝΟΔ). Ως εκ τούτου, κατά την 31 Δεκεμβρίου 2011 το σύνολο των ομολογιακών δανείων ύψους € 330,7 εκατ. και € 109,2 εκατ. για τον Όμιλο και την Εταιρεία, αντίστοιχα, απεικονίστηκαν ως βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Η απεικόνιση των ομολογιακών δανείων ως βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είχε – μεταξύ άλλων – ως συνέπεια το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Εταιρείας να υπερβαίνουν κατά € 376,1 εκατ. περίπου και € 130 εκατ. περίπου, αντίστοιχα, τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις τους.
Σχετικά με τους οικονομικούς δείκτες των ΥΟΔ, η Διοίκηση έχει ξεκινήσει διαδικασία ώστε να επιτευχθεί η εναρμόνιση αυτών με τους δείκτες των ΝΟΔ και έχει αποδεχθεί τα συμβατικά κείμενα που έχουν προταθεί από τις δανείστριες τράπεζες. Η σύγκλιση αυτή, θα θεραπεύσει τη μη συμμόρφωση για τον Όμιλο του χρηματοοικονομικού δείκτη Συνολικού Καθαρού Τραπεζικού Δανεισμού προς το Προσαρμοσμένο EBITDA για τα ΥΟΔ. Η μη συμμόρφωση στον χρηματοοικονομικό δείκτη του Συνολικού Καθαρού Τραπεζικού Δανεισμού προς το Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων που αναφέρεται ανωτέρω, είναι άμεσο επακόλουθο της απομείωσης της υπεραξίας που προέβηκε ο Όμιλος κατά την τρέχουσα χρήση - μία μη ταμιακή προσαρμογή στα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα και στην καθαρή του θέση. Η απομείωση αυτή της υπεραξίας επηρεάστηκε σημαντικά από την επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης και των προοπτικών της Ελλάδας και της Ευρωζώνης κατά την χρήση 2011 – όπως αυτή αντικατοπτρίστηκε στα προεξοφλητικά επιτόκια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την άσκηση απομείωσης της υπεραξίας (βλέπε Σημείωση 12). Για τον παραπάνω λόγο, η Διοίκηση θα ζητήσει παρέκκλιση (waiver) από την τήρηση του δείκτη. Επιπλέον, θα ζητήσει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του συγκεκριμένου χρηματοοικονομικού δείκτη, ώστε να εξαιρείται η επίδραση της απομείωσης της υπεραξίας στο Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων.
Μέχρι την 13 Ιανουαρίου 2012, η Εταιρεία (με την ιδιότητά της ως εκδότης ΝΟΔ και εγγυητής των ΝΟΔ της Forthnet Media Holdings A.Ε.), δεν είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους €30 εκ., παρά την θετική Εισήγηση της Διοίκησης προς την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας για την πραγματοποίηση της εν λόγω αύξησης, επί τη βάσει ελκυστικής δομής αύξησης, όρων έκδοσης και προϋποθέσεων (βλέπε Σημείωση 21). Η Διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες ώστε να εξασφαλίσει την κατάλληλη και αμοιβαία αποδεκτή παρέκκλιση (waiver) από την εν λόγω υποχρέωση.
Η Διοίκηση θεωρεί πως τα παραπάνω γεγονότα δεν θα πρέπει να έχουν επίδραση στις εμπορικές προοπτικές και δυνατότητες του Ομίλου, κυρίως δεδομένου ότι αφορούν σε ζητήματα εκτός του ελέγχου της Διοίκησης. Η Διοίκηση έχει εκτιμήσει ότι θα δύναται να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της (ήτοι λειτουργικές υποχρεώσεις και αποπληρωμή τόκων), όπως αυτές θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες από την ημερομηνία των οικονομικών καταστάσεων. Η εκτίμηση στηρίχθηκε στις προβλέψεις ταμειακών ροών και των παραδοχών που χρησιμοποιήθηκαν και στην άσκηση απομείωσης της υπεραξίας, κατά τα αναφερόμενα στην Σημείωση 12.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου έχουν ετοιμαστεί στη βάση της δυνατότητας ομαλής συνέχισης των δραστηριοτήτων τους. Ως εκ τούτου, οι συνημμένες οικονομικές καταστάσεις δεν περιλαμβάνουν προσαρμογές σχετικές με την ανακτησιμότητα και την ταξινόμηση των περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού, τα ποσά και την ταξινόμηση των υποχρεώσεων ή άλλες προσαρμογές οι οποίες τυχόν θα απαιτούνταν.

sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “FORTHNET: Στην κόψη του ξυραφιού…”

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: “Εξαφανίστηκαν” τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων


Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!
Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή!
«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.
Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι.
Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο», είπε στους βουλευτές.

Και σα να μη φτάνει η κοροϊδία αυτή ήρθε “καπάκι” και η Τράπεζα της Ελλάδας για να κάνει αβάντα στον προϊστάμενο υπουργό Οικονομικών: Ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών». Τα οποία στοιχεία όμως από το Οικονομικών έχουν… εξαφανιστεί!
Το θέμα είναι ποιος δουλεύει ποιον… Και καλά κάνουν και μας συμπεριφέρονται οι ξένοι όπως μας συμπεριφέρονται, αφού βρίσκουν προδότες που εξαφανίζουν ολόκληρα αρχεία τέτοιων κολοσσιαίων θεμάτων.
Εν προκειμένω πρόκειται για τεράστιο εθνικό σκάνδαλο και κατ’ ελάχιστον θα πρέπει να απαιτηθούν ποινικές ευθύνες.
Τι θα πει: «Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο» κύριε υπουργέ των Οικονομικών; Τι είναι τα πολεμικά αρχεία και τα αρχεία της καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας που χάνονται και δεν βρίσκονται; Λογαριασμοί της ΔΕΗ ή αναμνηστικές φωτογραφίες;

Δεν ντρέπονται καθόλου να τα λένε αυτά στη Βουλή; Υπάρχει και ένα όριο στην ξεφτίλα.
Καλύτερα να μας πουν ευθέως ότι εκλάπησαν από πράκτορες των Γερμανών που φόρτωσαν σε μια νύχτα σε ένα φορτηγό τα στοιχεία ή ότι ζητήθηκαν από τη Γερμανία εκβιαστικά και παραδόθηκαν. Αλλά όχι ότι “Κάποτε υπήρχε ένα αρχείο, αλλά και αυτό έχει χαθεί”!
Δεν αισθάνονται ντροπή για το πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς που είχε η χώρα στο Β’ ΠΠ;
Πώς μπορούν να κοιμούνται τα βράδια; Πώς μπορεί να ξεστομίσει κάτι τέτοιο κάποιος που έχει ονομαστεί “υπουργός Οικονομικών” από το ελληνικό κράτος και έχει εκλεγεί βουλευτής από τους Έλληνες πολίτες;

Και κατόπιν αυτών τι σημασία έχει που ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Δήμας που υποστήριξε ότι “Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει“;
Πώς θα διεκδικήσει αφού έχει εξαφανιστεί το αρχείο τόσο των γερμανικών καταστροφών, όσο και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν; Γιατί δεν ρώτησε τον Φ.Σαχινίδη, πού είναι το αρχείο; Μήπως το φόρτωσαν σε τρένο και το έστειλαν στη Γερμανία πριν υπογράψουν το Μνημόνιο όπως έκαναν με τους Έλληνες Εβραίους οι Γερμανοί;
Όλα αυτά τα απίστευτα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής. Το αστείο είναι ότι ο Σ.Δήμας υποστήριξε ότι «για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας χρειάζεται περαιτέρω μελέτη όλων των στοιχείων και αξιολόγηση».
Ποιων στοιχείων; Αυτών που εξαφάνισαν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους (εκτός και αν πιστεύουν ότι τα πήραν κάποιοι άλλοι);
Αλλά από την έρευνα που έκανε το defencenet.gr, προέκυψε ότι τα αρχεία δεν ήταν ένα, αλλά τρία: Ένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εξαφανίστηκαν και τα τρία;
Πώς λέει ο Παπαδάκης ότι το αρχείο είναι στο υπουργείο Οικονομικών; Επί διοικήσεως Λουκά Παπαδήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, όταν του είχε ζητήσει αντίγραφο από το αρχείο ο Μ.Γλέζος, ο Λ.Παπαδήμος δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του, αλλά απάντησε ότι “Χρειάζομαι την έγκριση της κυβέρνησης για να σας το δώσω”!

Το πιο φοβερό είναι ότι σήμερα βρισκόντουσαν στην κοινή συνεδρίαση και οι τρεις κάτοχοι των αρχείων: Υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Και οι δύο είπαν ότι δεν το έχουν και το Εξωτερικών διά του Σ.Δήμα δεν είπε το αντίθετο. Άρα;
Και βέβαια ο Σ.Δήμας μιλώντας για λογαριασμό των Γερμανών είπε ότι “Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη”.
Μα οι ίδιοι οι Γερμανοί βουλευτές τα λένε αυτά για τα νησιά και την Ακρόπολη, δεν τα λέμε εμείς…
Ωραίος τρόπος για να κλείσει η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων. Καταστρέφουμε τα στοιχεία, άρα έγκλημα, “kaput” που λένε και στην πατρίδα (τους)…
Εκεί στην Εισαγγελία Αθηνών θα το αφήσουν έτσι το ζήτημα;


πηγη:defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: “Εξαφανίστηκαν” τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων”

Ωραίο πράγμα το μνημόνιο (αρκεί να μπαίνει σε ξένους κ@λους…)


Πολύ συζήτηση γίνεται γύρω από τον διαχωρισμό της ελληνικής κοινωνίας σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς».
Οι «μνημονιακοί» διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι είναι
μονόδρομος για την ελληνική οικονομία η υφαρπαγή μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και οι κεφαλικοί φόροι. Και για να δέσει το γλυκό ρίχνουν και λίγη πάταξη της διαφθοράς (κυρίως επίορκων δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή και πάλι μισθωτών)
Όμως, τι γνώμη θα είχαν οι «μνημονιακοί» για το «μνημόνιο» αν άγγιζε και την δικιά τους τσέπη;
Τι γνώμη θα είχαν αν άγγιζε την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας (επιχειρηματική, δημοσιογραφική, πολιτική, συντεχνιακή κοκ) που πάντα βρίσκει τους τρόπους να φοροδιαφεύγει, να εξασφαλίζει τις αποταμιεύσεις της και γενικά να περνάει καλά και να πίνει εις υγείαν των κορόϊδων;

πηγη: center24.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ωραίο πράγμα το μνημόνιο (αρκεί να μπαίνει σε ξένους κ@λους…)”

Πήραμε ήδη 42 δισ. από την Τρόικα


Κωστής Πλάντζος

Πακτωλός δισεκατομμυρίων ρέει ξαφνικά στη χώρα μας, αλλά όλα καταλήγουν στις τσέπες εκείνων που δάνειζαν επί δεκαετίες ήδη τη χώρα μας.
Αν και το ΔΝΤ έδωσε ήδη «μια και έξω» ό,τι ήταν να δώσει στη χώρα μας για την δόση αυτού του τριμήνου, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν προλαβαίνει να τυπώνει ομόλογα και να δίνει χρήμα στην Ελλάδα.
Μαζί με τα πρώτα 5,9 δισ. ευρώ από την ΕΕ και άλλα 1,6 δισ, ευρώ από το ΔΝΤ, τα οποία εισπράξαμε ήδη προ ημερών για να πληρωθούν τα ομόλογα του Μαρτίου, μέχρι τέλος Μαϊου θα διατεθούν στη χώρα μας σχεδόν 75 δισ. ευρώ –από τα συνολικά 130 δισ. που προβλέπει η συμφωνία για το PSI 2!


Μάλιστα τα χρήματα της δόσης αυτού του τριμήνου θα πληρωθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, αφού ως τον Μάιο θα προεισπράξουμε ό,τι αναλογεί στη χώρα μας για μέχρι τον Ιούνιο.
Ήδη τις ημέρες ανταλλαγής των παλαιών ομολόγων, η χώρα μας εισέπραξε στο πλαίσιο του PSI η Ελλάδα τα 30 δισ. ευρώ τα οποία διατίθενται σε χρήμα για την ανταλλαγή των ομολόγων. Τα 30 δισ. προέρχονται από δύο ομόλογα που εκδίδει EFSF. Το ένα, ύψους 15 δισ. ευρώ λήγει σε ένα έτος και το άλλο, επίσης 15 δισ. ευρώ, λήγει σε δύο χρόνια.
Την ιδία περίοδο η Ελλάδα έλαβε και τα 5,5 δισ. ευρώ που αφορά στην κάλυψη από το EFSF των δεδουλευμένων τόκων του ελληνικού δημοσίου χρέους μέχρι και το Μάρτιο.
Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα εισρεύσουν άλλα 8,5 δισ. ευρώ που απομένουν από τα 14,4 δισ. των χρημάτων που μας δίνουν ΕΕ και ΕΚΤ. Από τα 7,5 δισ. που ήδη εισπράξαμε από την Τρόικα, πληρωθήκαν τριετή ομόλογα αξίας 4,9 δισ. ευρώ που είχαν στην κατοχή της η ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες, ενώ τα υπόλοιπα 2,9 εξυπηρετούν πληρωμές του προϋπολογισμού.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καταφθάσουν στα κρατικά ταμεία και άλλα 23 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για το πρώτο μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτή θα πραγματοποιηθεί μάλλον μετά το Πάσχα. Εκτός από τα 23 δισ. ευρώ που θα δοθούν άμεσα, αναμένεται να δοθούν άλλες δύο δόσεις, μία στα τέλη του 2012 και η άλλη το 2013, με βάση τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων της Black Rock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών και σε συνάρτηση με τις τελικές απώλειες που θα υποστούν από το PSI.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το μόνο που απομένει να ενεργοποιηθεί είναι η σύμβαση για το σχήμα συγχρηματοδότησης (co-financing) μεταξύ επίσημου και ιδιωτικού τομέα που συνιστά ένα από τα κρίσιμα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του PSI.

πηγη:sotiras.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Πήραμε ήδη 42 δισ. από την Τρόικα”

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Kyle: Οι πολιτικές που επιβάλλονται στην Ελλάδα οδηγούν κατ’ ευθείαν τη χώρα εκτός ευρώ


Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, που ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη ευρωζώνη, απειλεί να «κάψει» πλέον και την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cornell, Steve Kyle.
Ο Kyle θεωρεί ότι οι πιθανότητες να κλιμακωθεί η ελληνική κρίση και να βγει η χώρα από την ευρωζώνη παραμένουν υψηλές. Αν και η ΕΚΤ με την παροχή της επιπλέον ρευστότητας κατάφερε να αποκλιμακώσει τις πιέσεις, οι Ευρωπαίοι είναι μακριά, πολύ μακριά, από την επίλυση της κρίσης, αναφέρει ο Kyle.
Μπορεί η Ελλάδα να είναι πολύ μικρή για να επηρεάσει άμεσα την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο, η λιτότητα και το haircut δεν επίλυσαν τα προβλήματα της χώρας. Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο, εξέλιξη που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.
Οι προσπάθειες να επιβάλεις κι άλλα μέτρα λιτότητας σε μία χώρα που ήδη έχει υψηλή ανεργία, είναι απλά αναποτελεσματικές. Είναι επομένως περισσότερο πιθανό η Ελλάδα να οδηγηθεί στη στάση πληρωμών, στην έξοδο από το ευρώ και στην υποτίμηση, ώστε να επανέλθει στην ανάπτυξη. Μία τέτοια εξέλιξη σαφώς θα επηρεάσει την ευρωζώνη, αν και δεν αποκλείεται ένα ισχυρό κραχ στη Γηραιά Ήπειρο.
Οι ακριβείς επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί, αλλά κανένας δεν γνωρίζει που μπορεί να φτάσει.
Ο Kyle επισημαίνει δύο σοβαρά προβλήματα:
Πρώτον, η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κρίση, και αυτό το απέδειξε όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα τα προβλήματα του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού κλάδου να επηρεάζουν σημαντικά τις συνδεδεμένες αμερικανικές τράπεζες. Γι’ αυτό διαπιστώνουμε την προθυμία της Fed να στηρίξει την οικονομία της ανά πάσα στιγμή.
Δεύτερον, είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΕ εισέρχεται σε μία νέα φάση ύφεσης. Αυτή μπορεί να επιδεινωθεί εξαιτίας της εμμονής της Γερμανίας, και άλλων, στην πολιτική της λιτότητας. Αν λάβουμε υπόψιν ότι η αμερικανική ανάπτυξη είναι εύθραυστη, δεν αποκλείεται να παρασυρθεί σε νέο καθοδικό κύκλο.

www.bankingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Kyle: Οι πολιτικές που επιβάλλονται στην Ελλάδα οδηγούν κατ’ ευθείαν τη χώρα εκτός ευρώ”

Βιβλιοπρόταση: Το Μάνατζμεντ σε καιρούς κρίσης


Τι συνεπάγεται η παρούσα οικονομική κρίση για το σύγχρονο μάνατζμεντ; Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας να βγουν από τη δίνη της κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες κι έχοντας αποκομίσει μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία; Μήπως η κρίση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να επανεξετάσουμε καθιερωμένες πρακτικές και να δούμε με κριτική ματιά την κυρίαρχη φιλοσοφία διοίκησης και επιχειρηματικής ηγεσίας;

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δώσει πρακτικές και εύληπτες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Κατ’ αρχάς, εντοπίζει τις κύριες παγίδες στις οποίες άτομα και οργανισμοί υπέπεσαν πριν από την κρίση, αλλά και εν μέσω αυτής, ως απόρροια παγιωμένων νοητικών μοντέλων. Την «έκπληξη» για την παγκόσμια κρίση του 2008 ακολούθησε παραδόξως η ψευδαίσθηση ότι αυτό δεν αφορά τις δικές μας επιχειρήσεις. Επιπλέον, ιχνηλατεί τις επιτακτικές ανάγκες για το μάνατζμεντ σε καιρούς κρίσης. Αν και ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και αναλύουν την κρίση υπό το πρίσμα διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, οι συγγραφείς συγκλίνουν σε κάποιες γενικότερες τάσεις και προτεραιότητες για το μάνατζμεντ, όπως η διαχείριση ρίσκου, η ευελιξία, η καινοτομία, η ηγεσία αλλαγών και η δημιουργία αμφιδέξιων οργανισμών.

πηγη:econoteach.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Βιβλιοπρόταση: Το Μάνατζμεντ σε καιρούς κρίσης”