Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Όμιλος Mouzenidis Travel: Διπλάσιες προκρατήσεις από Ρωσία για το 2013


7B93678FAE75FDF098AD4CE51CE7823A
Άποψη του ξενοδοχείου Potidea Palace που διαχειρίζεται ο όμιλος στη Χαλκιδική

Διπλάσιες προκρατήσεις για την Ελλάδα σε σχέση με το 2012 καταγράφονται από τη ρωσική αγορά για τη νέα τουριστική περίοδο, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Mouzenidis Travel.

Το 2012 η εταιρία διακίνησε πάνω από 300.000 τουρίστες προς τη χώρα.
Τη σταθερή άνοδο της ζήτησης από τη Ρωσία για τη χώρα τα τελευταία χρόνια, η οποία
εφέτος αγγίζει περίπου το 35%, διαπιστώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Mouzenidis Travel στη Ρωσία κ. Α. Τσαντικίδης, δίνοντας ειδική βαρύτητα στη συγκεκριμένη αγορά.
 Ιδιαίτερα για την εταιρία, η αύξηση το 2012 έφθασε περίπου στο 55%.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των τουριστών προς την Ελλάδα που διακίνησε η εταιρία από τις κύριες αγορές δραστηριότητάς της, Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, θα ξεπεράσει τις 300.000 τη χρονιά αυτή, όταν το 2011 έφθανε στις 200.000 και το 2009 ήταν 80.000 τουρίστες. 
«Αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική για εμάς καθώς πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα επανεπενδύσουμε στην ρωσική αγορά, με σταθερό μας στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα», τονίζει ο κ. Τσαντικίδης.

Με στόχο να καλύψει τις απαιτήσεις κάλυψης της αυξανόμενης ζήτησης για Ελλάδα από τις αγορές της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, η εταιρία επεκτείνει το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων προς Θεσσαλονίκη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ προχωρά σε περαιτέρω επενδύσεις και συνεργασίες.

Το διάστημα αυτό ο ταξιδιωτικός όμιλος ολοκληρώνει τον σχεδιασμό του για την περίοδο 2013-2014, αξιολογώντας τις αναφορές από το δίκτυο των 64 αντιπροσωπειών και συνεργατών του.

Την περίοδο φθινόπωρο – χειμώνας  2012 η εταιρία πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις στη Θεσσαλονίκη από τη Μόσχα - τρεις φορές την εβδομάδα – από Κίεβο Ουκρανίας (δύο φορές την εβδομάδα) καθώς και από το Ροστόβ, το Κράσνονταρ και το Μινσκ (Λευκορωσία), σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες Astra airlines, Vim-avia, κ.α.Για πρώτη φορά την περίοδο φθινόπωρο – χειμώνας 2012-2013 το  πρόγραμμα πτήσεων της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη επεκτάθηκε, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Astra Airlines από οκτώ πόλεις της Ρωσίας: Ομσκ (6-9 Νοεμβρίου), Γιεκατερινμπούργκ (10-14 και 15-19 Νοεμβρίου), Περμ (20-23 Νοεμβρίου), Σαμαρά (29 Νοεμβρίου – 03  Δεκεμβρίου), Καζάν (4-7 Δεκεμβρίου), Ν. Νοβγκόροντ (8-12 Δεκεμβρίου), Αγία  Πετρούπολη (13-17 Δεκεμβρίου), Βολγκογκράντ (18-21 Δεκεμβρίου).
 Κατά τη διάρκεια κάθε τουριστικής περιόδου, σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες Ελλάδας, Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας, ο tour operator πραγματοποιεί καθημερινά πάνω από 30 πτήσεις στην Ελλάδα.

Στη Ρωσία ο όμιλος λειτουργεί 51 γραφεία, στην Ουκρανία δέκα, στη Λευκορωσία τρία, ενώ από ένα γραφείο υπάρχει στη Μολδαβία και το Καζακστάν. Γραφεία λειτουργούν επίσης στο Βελιγράδι, την Πράγα, τη Ρίγα και το Βουκουρέστι.

 O όμιλος που ιδρύθηκε το 1995 από τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, περιλαμβάνει εκτός από την κύρια και μητρική εταιρία διαχείρισης Mouzenidis Travel, τις θυγατρικές εταιρίες, διαχείρισης ακινήτων Mouzenidis Real Estate, το ορθόδοξο προσκυνηματικό κέντρο «SOLUN», τα 4*+ ξενοδοχεία Potidea Palace και Portes Palace στη Χαλκιδική, τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και την αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», εταιρία παραγωγής κρασιού Mouzenidis Wine και το κελάρι - κάβα Kava Idea, την εταιρεία αερομεταφορών φορτίων (cargo) CSR Air service και τη διαδικτυακή πύλη πληροφόρησης (informational  portal) Grecomania.

απο το  Βατοπαιδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου