Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Στο δρόμο της εξυγίανσης η Carouzos


Κοντά στη λύση για την εξυγίανσή της βρίσκεται η αλυσίδα Carouzos. Μαθαίνει λοιπόν η στήλη πως έντονη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες καθώς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η εταιρεία είναι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που παρά την αναβολή της ένταξής της στο
Άρθρο 99 για τον Απρίλιο (λόγω αποχής δικαστών) και τη συνέχιση της προστασίας της από πιστωτές, “τρέχει” για να πετύχει συμφωνία στα πλαίσια της διαδικασίας “Pre-pack Αναδιοργάνωσης”.

 Οι τραπεζίτες μάλιστα ήταν κι από αυτούς που ήξεραν από πρώτο χέρι το ποιοι είναι οι έντιμοι Καρούζοι της ένδυσης, και ποιοι οι …σκανδαλιάρηδες κατασκευαστές Ιωάννης Καρούζος-Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

          Πάντως το σοβαρό business plan και η προσήλωση των αδελφών Καρούζου στο να διασώσουν την εταιρεία που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους, φαίνεται να εκτιμάται ιδιαιτέρως από τις τράπεζες. Η περίπτωση της Carouzos σχολιάζεται ιδιαίτερα θετικά από τους ίδιους κύκλους που έβλεπαν και προειδοποιούσαν για τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονταν μέχρι το 2008 και εξεπλάγησαν όταν η δεύτερη γενιά της οικογένειας άφησε καινούριες και ελπιδοφόρες δουλειές της στο εξωτερικό για να γυρίσει και να αναλάβει τις τύχες και τις ευθύνες της εταιρείας.  

         Ιδιαίτερα δύσκολη είναι βεβαίως η καθημερινότητα, καθώς οι συνθήκες ασφυξίας της ελληνικής αγοράς ζορίζουν τη λειτουργία της Carouzos. Πάντως οι μέτοχοι που δεν δίστασαν να θυσιάσουν το σύνολο της περιουσίας τους για να “σώσουν την παρτίδα” ενώ στις θετικές εκπλήξεις ακούγεται ότι είναι η στροφή πολλών προμηθευτών που στηρίζουν τη συμφωνία εξυγίανσης και την επανέναρξη συνεργασίας, καθώς και μεγάλο deal που κυοφορείται με όμιλο-κολοσσό του εξωτερικού.

απο το  moneypro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου