Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σίλβιο>Για όλα φταίνε ο Μόντι και η Γερμανία



«Φταίνε για όλα ο Μόντι και η Γερμανία», τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε
συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno

Σύμφωνα με τον Καβαλιέρε, «από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση τεχνοκρατών, χειροτέρεψαν όλα, από το ΑΕΠ μέχρι το δημόσιο χρέος, διότι ο Μόντι εφάρμοσε χωρίς να αντιδράσει όσα ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις επιβολές της Γερμανίας».


Η συνέντευξη διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, διότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ισχυρίσθηκε ότι δεν του δινόταν η ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του. Ο Καβαλιέρε, μάλιστα απείλησε, επανειλημμένα, ότι θα εγκατέλειπε το τηλεοπτικό στούντιο.

«Οι κυβερνήσεις μου κατάφεραν να παρουσιάσουν σαφώς πιο σημαντικό έργο από όλες τις υπόλοιπες που σχηματίσθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο «μίστερ τιβί».

Κατά τον Μπερλουσκόνι, πριν ένα χρόνο «υπήρξε μια συνωμοσία της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης και του χρηματιστικού χώρου, που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του» αλλά, ο ίδιος, «άφησε να υπερισχύσει η αγάπη του προς την Ιταλία και στήριξε την κυβέρνηση τεχνοκρατών».

Σε ερώτηση «γιατί, τότε, πριν λίγες ημέρες, ζήτησε από τον Μόντι να ηγηθεί όλης της κεντροδεξιάς;» ο ζάμπλουτος πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Για να μπορέσουν να ενωθούν όλες οι μετριοπαθείς δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου. Αν, όμως, δεχόταν, θα ελέγχαμε και θα κατευθύναμε εμείς το έργο του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Monti:

Δυσκολεύομα να ακολουθήσω την πορεία της σκέψης του Berlusconi



"Η παράλληλη μοίρα χωρών που δεν τα κατάφεραν μόνο με τις δυνάμεις τους ενισχύουν την πεποίθηση ότι πράξαμε ορθώς. Ήμασταν πάντα αμερόληπτοι. Παραιτήθηκα λόγω των θέσεων που έλαβε η μπερλουσκονική κεντροδεξιά. Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την πορεία της σκέψης του Silvio Berlusconi", προσέθεσε ο παραιτηθείς Ιταλός πρωθυπουργός και εξήγησε: "Πρώτα μού ζήτησε να ηγηθώ της συντηρητικής παράταξης, και στην συνέχει κατέκρινε τους φόρους που επέβαλλα".
Σε σχέση με το πολιτικό πρόγραμμά του, ο Monti διευκρίνισε ότι θα είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου, με τον τίτλο "Να αλλάξει η Ιταλία και να Αναμορφωθεί η Ευρώπη".

 Κύρια σημεία της 'ατζέντας Μonti' θα αποτελέσουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η Ευρώπη και η διατήρηση της μέχρι τώρα πορείας, προκειμένου να αποφευχθούν οπισθοχωρήσεις.
 "Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι αδύνατο να καταργηθεί. Μετά από ένα χρόνο θα τον επιβάλλαμε, αναγκαστικά διπλάσιο. Απαιτείται και μείωση του συνολικού κόστους της πολιτικής, και η δυνατότητα, κυρίως, να λαμβάνονται αποφάσεις που να μπορούν να εξυπηρετούν μακρόπνοα την χώρα", τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσιακής -πλέον- κυβέρνησης της Ρώμης.

Στην "ατζέντα" κύρια θέση έχει η απλοποίηση των νόμων που διέπουν την αγορά της εργασίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, έκανε αναφορά στην ανάγκη ενός νέου νόμου που να καταπολεμά την διαφθορά, αλλά και να καθορίζει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον ρόλο του επιχειρηματία και του πολιτικού.

Tα κύρια σημεία του "μανιφέστου", που παρουσιάστηκε συνοπτικά σήμερα, προβλέπουν την συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής γραμμής, αλλά με κάποιες καινοτομίες:
συνέπεια στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα με την Ευρώπη, νόμους κατά της διαφθοράς και του ασυμβίβαστου πολιτικής και επιχειρηματικής δράσης, φορολογική μεταρρύθμιση, ουσιαστικότερη παρουσία των γυναικών στην πολιτική και τόνωση της "πράσινης οικονομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου