Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πούτιν: η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν είναι εχθροί

Большая пресс-конференция Путин Владимир Путин
Φωτογραφία: RIA Novosti




Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν είναι εχθροί. Αυτή την πεποίθηση εξέφρασε την Πέμπτη στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταδίδει ο ανταποκριτής της "Φωνής της Ρωσίας".

Ο αρχηγός του κράτους παραδέχτηκε ότι σε ορισμένα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, μεταξύ
της Μόσχας και της Ουάσιγκτον υπάρχουν διαφωνίες, «όμως αυτό δείχνει μόνο ότι τα δύο μέρη πρέπει να κάνουν υπομονή και να αναζητήσουν συμβιβασμό, εξασφαλίζοντας παράλληλα την εθνική τους ασφάλεια», - υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη Συρία


 Η κύρια ανησυχία της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τη Συρία είναι η μοίρα της χώρας και όχι αυτή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόσθεσε πως η Μόσχα θέλει να εξασφαλίσει ότι η όποια λύση στη σύρραξη στη Συρία πρέπει να εξασφαλίζει ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και αυτές της κυβέρνησης δεν θα ανταλλάξουν απλώς ρόλους συνεχίζοντας την στρατιωτική αναμέτρηση επ' αόριστον.

«Δεν ανησυχούμε για την μοίρα του καθεστώτος Άσαντ. Αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει εκεί και ότι η οικογένεια αυτή βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 40 χρόνια.», είπε ο Πούτιν μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξή του στο τέλος του έτους. 

«Ανησυχούμε για ένα διαφορετικό πράγμα, τι ακολουθεί;
 Δεν θέλουμε απλώς η σημερινή αντιπολίτευση, αναλαμβάνοντας την εξουσία, να αρχίσει να μάχεται με τους ανθρώπους που είναι σήμερα στην εξουσία και θα περάσουν στην αντιπολίτευση - και δεν θέλουμε αυτό να συνεχιστεί για πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου