Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πούτιν: "Μας ανησυχεί πολύ η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ-Γάζας-Αιγύπτου"


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σχετικά κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας και τη συριακή κρίση.

Σε κοινή τους συνέντευξη, ο Πούτιν είπε τα εξής:


«Μιλήσαμε κυρίως για την τρέχουσα κατάσταση στην Παλαιστίνη, τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας, την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου: αυτό μας ανησυχεί πολύ». Με τη σειρά της η Μέρκελ τόνισε: «έχω την εντύπωση ότι οι θέσεις μας είναι πολύ κοντινές».

Όσον αφορά τη Συρία, «η θέση μας είναι γνωστή. Πρέπει να συμφωνήσουμε για το μέλλον, να καταλάβουμε πώς θα διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα και τα συμφέροντα των διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων και μόνο αφού γίνει αυτό να προχωρήσουμε σε αλλαγές», πρόσθεσε ο Πούτιν, λέγοντας στη συνέχεια «να απομακρυνθεί ο Άσαντ και στη συνέχεια να σκεφτούμε τι θα κάνουμε».

«Βλέπουμε τα προβλήματα αυτής της επιλογής στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και σε άλλες χώρες. Γνωρίζουμε πού οδήγησε τη Λιβύη: στην αποσύνθεση της χώρας, στη δολοφονία διπλωματών, περιλαμβανομένου ενός Αμερικανού πρεσβευτή.
 Εν συντομία: στο χάος», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ποιος επιθυμεί το χάος στη Λιβύη;», συνέχισε ο Πούτιν, ο οποίος προφανώς ήθελε να αναφερθεί στη Συρία, «όχι εμείς, είναι πολύ κοντά στα σύνορά μας», κατέληξε.

απο το defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου