Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η Οικονομία της Βουλγαρίας ανακάμπτει με ρυθμούς χελώνας, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές




Δεν διαφαίνεται κάποιο φως στο βάθος του τούνελ, αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές και ο επιχειρηματικός κόσμος στην Βουλγαρία. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η οικονομία της Βουλγαρίας ανακάμπτει με ρυθμούς χελώνας, ενώ η ανεργία
αυξήθηκε κατά 1,1 % στους τελευταίους δώδεκα μήνες και έφτασε το 12,3 %.
Παρόλο που οι πολιτικοί αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι για το πότε, πως και γιατί των εκλογών, οι πρώτες «ομοβροντίες» της επερχόμενης σκληρής προεκλογικής μάχης ήδη ηχούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σημερινή ομιλία δια της οποίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σεργκέι Στανίσεφ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι προστατεύει, αντί να καταπολέμα το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, με αποτέλεσμα, όπως είπε, η μαφία να «ενταχτεί στο σύστημα δημόσιας διοίκησης και να πιάσει τα ηνία της οικονομικής ζωής της Βουλγαρίας, η οποία έχασε την εμπιστοσύνη της Ευρώπης και, κατά συνέπεια, η στρατηγική προτεραιότητα της ένταξης της χώρας στη συμφωνία του Σένγκεν αναβλήθηκε για τις ελληνικές καλένδες».

Σημείωσε ότι η Σόφια έπρεπε να μπει στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο ασφάλειας εντός του φετινού Σεπτέμβριου, αλλά και πάλι «έχασε το τραίνο» επειδή «η υποστήριξη προσκείμενων στην εξουσία μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ο νεποτισμός και η διαφθορά έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της κυβερνητικής πολιτικής».

Σύμφωνα με τον κ. Στανίσεφ στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα αποτελέσματα της πενταετούς επιτήρησης της Βουλγαρίας στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και του δικαστικού συστήματος, αναφέρεται ότι λειτουργούν ανενόχλητα δώδεκα μεγάλα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, ο συνολικός ετήσιος τζίρος των οποίων υπερβαίνει τα δύο δισ. λέβα ή ένα δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την απόφαση η επόμενη έκθεση να δημοσιευτεί σε ενάμιση χρόνο από τώρα και όχι σε δώδεκα μήνες, όπως συνηθίζεται, είπε ότι «προφανώς, η Ευρώπη περιμένει την έκβαση των εκλογών για να αλλάξει κάτι στη Βουλγαρία και να γίνουν πραγματικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή». 

απο το  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου