Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

O πόλεμος στη Συρία είναι στην ουσία πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν

Ο πόλεμος που μαίνεται στη Συρία είναι στην ουσία πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και η νίκη ενός εκ των δύο θα καθορίσει αν η Μέση Ανατολή θα περιέλθει σε ισλαμική ή αμερικανική επιρροή, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr. 

 «Σήμερα είμαστε στον τελικό (της μάχης) στη Συρία», δήλωσε ο Μοχσέν Ρεζαΐ, γραμματέας του
συμβουλίου για τα επείγοντα θέματα στρατηγικής εμβέλειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, της ανώτερης ιρανικής αρχής πολιτικής διαιτησίας, και πρώην επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.

 «Γιατί αν η χώρα αυτή πέσει στα χέρια των Αμερικανών, το ισλαμικό κίνημα αφύπνισης θα γίνει ένα κίνημα (υπό την επιρροή) των ΗΠΑ, όμως αν η Συρία διατηρήσει την ίδια πολιτική, η ισλαμική αφύπνιση θα εδραιωθεί στο Ισλάμ», πρόσθεσε ο Ρεζαΐ.

 «Αν η Συρία παραμείνει ανεξάρτητη και δεν πέσει στα χέρια των Αμερικανών και των (δυτικών) δυνάμεων κατοχής, η ισλαμική αφύπνιση στην περιοχή θα στραφεί προς τον ισλαμισμό», πρόσθεσε ο Ρεζαΐ.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν αποτελούν μια ζώνη χρυσού στη Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ θέλουν με κάθε τρόπο να παίρνουν τις αποφάσεις για τις χώρες αυτής της ζώνης». 

 Οι ιρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ υπέστησαν ήττες αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Ιράκ και έχασαν παραδοσιακούς σύμμαχούς τους, όπως ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από ισλαμιστικές κυβερνήσεις.

 Από την πλευρά του, ο στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, προειδοποίησε τους Δυτικούς για την ενίσχυση της αλ Κάιντα στη Συρία.
 «Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι σιωνιστές εκμεταλλεύονται την αλ Κάιντα και τις ομάδες ‘τακφίρι’ για να διεξάγουν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία (…), όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι μια μέρα αυτές οι ίδιες ομάδες θα επιτεθούν εναντίον τους», δήλωσε ο στρατηγός, σύμφωνα με τον ιστότοπο των Φρουρών της Επανάστασης. 

Οι σιίτες χαρακτηρίζουν «τακφίρι» τους σουνίτες εξτρεμιστές. 

 Ο στρατηγός Φιρουζαμπαντί εκτίμησε ότι οι Δυτικοί επαναλαμβάνουν στη Συρία τα ίδια λάθη που έκαναν στο Αφγανιστάν.
 «Οι Δυτικοί χρησιμοποιούν (στη Συρία) τις δυνάμεις που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν για να πολεμήσουν, όπως έλεγαν, τον κομμουνισμό (στο Αφγανιστάν) και αυτές οι δυνάμεις θα στραφούν εναντίον τους», υπογράμμισε αναφερόμενος σε τζιχαντιστές που στη συνέχεια δημιούργησαν την αλ Κάιντα.

 Ομάδες που συνδέονται με την αλ Κάιντα και προέρχονται από πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες μάχονται αυτή τη στιγμή μαζί με τους σύρους εξεγερμένους για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

 Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου