Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί: Χιλιάδες παγιδευμένοι πολίτες υποδέχθηκαν το συριακό Στρατό στο Χαλέπι -Ρελάνς από Ιράν κατά ΗΠΑ-Ισραήλ

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασαν χιλιάδες πολίτες που είχαν παγιδευθεί στην πόλη Χαλέπι ύστερα από την εκδίωξη από εκεί των μισθοφόρων που μάχονται τη συριακή
κυβέρνηση. Η κατάσταση στο Χαλέπι  δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί με τους μισθοφόρους να έχουν υποστεί ακόμη μια οδυνηρή ήττα. 




Ρελάνς από Ιράν κατά ΗΠΑ-Ισραήλ - Aπειλεί με εμπλοκή στην Συρία και γενικευμένο πόλεμο

Ρελάνς από το Ιράν απέναντι στην Δύση, τις ΗΠΑ ειδικότερα, αλλά και το Ισραήλ στο θέμα της  Συρίας: 
Πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας ττου Ιράν Αχμέντ Βαχιντί  προειδοποίησε ότι το Ιράν θα ταχθεί ενεργά στο πλευρό της Συρίας σε  περίπτωση που δεχθεί επίθεση από την Δύση ή αν κληθεί απλά να στηρίξει  την συριακή κυβέρνηση από τις επισθέσεις των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων! 

"Το διμερές αμυντικό σύμφωνο ανάμεσα στο Ιράν και τη Συρία που  υπογράφτηκε το 2007 παραμένει ενεργό" δήλωσε ο Βαχιντί! 

Πιο σαφής  προειδοποίηση  για πολεμική εμπλοκή του Ιράν σε περίπτωση επέμβαση των δυτικών στην Συρία, δεν υπάρχει. 


Το σκεπτικό του είναι ότι "Οι  κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τρομοκρατικές ομάδες. Εάν δεν κατορθώσει να τις αντιμετωπίσει, τότε θα ενεργοποιηθεί το  διμερές αμυντικό σύμφωνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υποβολή  σχετικού αιτήματος από την πλευρά της Συρίας"!

Οι Ιρανοί ξέρουν ότι ο επόμενος στόχος είναι οι ίδιοι, αν και κατά  πολλούς μπορεί να προηγηθεί το Ιράν ενός δυτικού κτυπήματος! Το ερώτημα  είναι πως θα βοηθήσει το Ιράν την Συρία, αφού οι δύο χώρες δεν έχουν  κοινά σύνορα. Η Αεροπορία του Ιράν δεν έχει τέτοιες μεταφορικές  ικανότητες, το Ναυτικό του επίσης δεν μπορεί να μεταφέρει προσωπικό.  

Απομένει το Ιράκ, του οποίου η κυβέρνηση, κατά πολλούς αναλυτές, ελέγχεται σε  σημαντικό βαθμό από το Ιράν, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα σιιτικά μέλη  του. 

Αλλά τι θα έκαναν οι ΗΠΑ αν ιρανικές φάλαγγες επιχειρούσαν να περάσουν μέσα από το Ιράκ;
Βασικά η εμπλοκή του Ιράν στον συριακό εμφύλιο είναι ένα είδος "προωθημένης άμυνας". Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά  κρίσιμες.

απο το defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου