Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο Άσαντ είναι στη Δαμασκό και στρέφει το βλέμμα του προς την Τουρκία

Ο Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ συνήλθε γρήγορα από το πλήγμα που υπέστη με την απώλεια των τεσσάρων κορυφαίων συμμάχων του την περασμένη Τετάρτη, 18 Ιουλίου.

Μέσα σε 24 ώρες, είχε θέσει σε εφαρμογή μια νέα εντολή για την καταπολέμηση των ανταρτών με επικεφαλής τον μικρότερο αδερφό του Γεν. Μαχέρ Ασαντ, διοικητή της 4ης Μεραρχίας,
αναφέρουν οι στρατιωτικές πηγές στο debkafile, αποκλειστικά. 
Διόρισε, επίσης, το στρατηγό Αλί Mamloukh να διευθύνει τη Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας!

Ο Στρατηγός Χαφέζ Μαχλούφ,έγινε στρατιωτικός διοικητής της Δαμασκού. Και Γεν. Αλί Χασάν, ο νέος επικεφαλής της πολιτοφυλακής των Αλαουιτών Shabiha. 
Ο Γεν. Fahad Jassim al-Freij ορκίστηκε ως Υπουργός Άμυνας την Πέμπτη. 

Παρά το κύμα της λιποταξίες, ο Συριακός στρατός ήταν σύντομα πίσω στη δουλειά, χωρίς να εμφανίζει σημάδια σοκ ή να διστάζει σε επίπεδο διοίκησης. Μέσα σε 48 ώρες ο στρατός είχε οδηγήσει τους αντάρτες έξω από την περιοχή Μαϊντάν της Δαμασκού. Και ενώ κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης επικεντρώθηκαν στους αντάρτες,

Έγινε η ανακατάληψη των δύο διαβάσεων Συρίας-Ιράκ το Σάββατο, οι πηγές μας αναφέρουν ότι ο Άσαντ με νέα εντολή του είχε ήδη προχωρήσει και ήταν απασχολημένος με μια κίνηση τακτικής σε αντίποινα εναντίον της Τουρκίας για τις δολοφονίες στην κορυφή της κυβέρνησης Άσαντ, Ο εσωτερικός κύκλος: Θα ανοίξει την πόρτα σε μια εισροή των ανταρτών του Κουρδικού ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) από το Ιράκ στη Συρία,οι βόρειες κουρδικές περιοχές, με την άδεια να δημιουργήσουν τις βάσεις της λειτουργίας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Αυτό το βήμα έχει τρεις άμεσες συνέπειες: 

1. Δίνει στο αποσχιστικό κίνημα της βάσης των ενόπλων Κούρδων την επίθεση εναντίον της Άγκυρας, το καθεστώς Άσαντ ήταν σε θέση να κατευνάσει τη Συρία, 2-3.000.000 άτομα η ισχυρή κουρδική μειονότητα (δέκα τοις εκατό του πληθυσμού) και να είστε σίγουροι ότι στις πόλεις τους στα βόρεια δεν συμμετάσχουν στην εξέγερση της Συρίας. 

2. Με την εγγύηση μόνο της μειοψηφίας του κουρδικού, με πίστη, ο Άσαντ ανακοίνωσε στα στρατεύματα ότι αποσπώνται για την καταπολέμηση των ανταρτών της Συρίας σε άλλα μέτωπα. 

3. Ενώ ενεργούν ως ξενιστές για τις ανταρτικές ομάδες της Συρίας,οι εντολές του Στρατού που αγωνίζονται εναντίον της Δαμασκού, η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε μια νέα στρατηγική απειλή από τα νότια σύνορα της με τη Συρία. 

Στο debkafile, οι στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η ροή των μαχητών Κούρδων στη βόρεια Συρία έχει προχωρήσει στην τοπική κουρδική αυτονομιστική κίνηση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Συριακής Ένωσης. 

Την Παρασκευή 20 του Ιουλίου, το PYD και οι μαχητές του ΡΚΚ από το Ιράκ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πάρουν τον έλεγχο των δύο διαβάσεων της Συρίας με τις τουρκικές πόλεις των συνόρων, Afrin και Ayn-al Arab. 

 Ο Άσαντ υπολογίζει ότι με την ημι-αυτόνομη κατάσταση που έχει επιτύχει με τους Κούρδους στη Συρία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τονωτική ένεση για το PKK, από την άλλη πλευρά των συνόρων και να ενθαρρύνει τις επιδρομές τους στην τουρκική κυβέρνηση και τους στρατιωτικούς στόχους για τη στήριξη της ζήτησης, όπως και για την κατάσταση στην Τουρκία. debkafile ενημέρωση: Το PKK ήταν γρήγορο στην ισοπαλία:

Την Παρασκευή, που ανατίναξε τον αγωγό στο Κιρκούκ-Τσεϊχάν που μεταφέρει περίπου το ένα τέταρτο του Ιράκ, σε εξαγωγές πετρελαίου στη νοτιοανατολική τουρκική πόλη Midyat κοντά στα σύνορα της Συρίας. Ο Άσαντ έχει αρχίσει εκ τούτου απαιτητική εκδίκηση για την Τουρκία για τις δολοφονίες που έγιναν στον εσωτερικό κύκλο του. 

http://www.debka.com/article/22202/Assad-rebuilds-fighting-command-retaliates-against-Turkey ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DEBKAFILE:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου