Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ανασφαλείς οι Ευρωπαίοι-Δημοσκόπηση

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν σήμερα ότι κινδυνεύουν περισσότερο, απ' όσο πριν από μια πενταετία, να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες και να βρεθούν σε κατάσταση αβεβαιότητας για το μέλλον εξαιτίας της κρίσης, όπως αποκαλύπτει μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Credit Agricole Assurances, που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos-Logica Business, επτά στους δέκα (ποσοστό 71%)
Ευρωπαίους θεωρούν ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

 Μόνο το 17% πιστεύει ότι ο κίνδυνος είναι σήμερα μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.

 Παράλληλα, σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 56%) φοβάται ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη δουλειά του και μόνο το 20% αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια.

 Οι οικονομικές δυσκολίες έρχονται πρώτες, με ποσοστό 44%, στο ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ερωτηθέντων και ακολουθούν οι ασθένειες (40%) και η ανεργία (39%). 

 Στο ερώτημα αν οι δυσκολίες αποτελούν κίνητρο ή απειλή που πρέπει να την αποφύγουν, το 77% των Ελλήνων απάντησε ότι είναι κίνητρο ενώ το 57% των Γερμανών και το 62% των Γάλλων θα προτιμούσαν να τις αποφύγουν.

 Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 2-5 Μαΐου, μέσω διαδικτύου, σε δείγμα 7.245 ατόμων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου