Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Το ματς... κορυφής στο μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ

Με την αναμέτρηση του Δαυίδ με τον Γολιάθ παρομοιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον αποψινό αγώνα Ελλάδας - Γερμανίας.

 Η καγκελάριος έχει παρακολουθήσει πολλούς κρίσιμους αγώνες στο παρελθόν και θεωρείται, μάλιστα, «γούρι» για την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να έχει την τύχη απέναντί της, ιδίως τώρα που βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και πολιτικής αστάθειας», σημειώνει το πρακτορείο, Reuters.

 Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο σημερινός αγώνας είναι για πολλούς κάτι περισσότερο
από μια απλή αναμέτρηση στο γήπεδο, είναι μια αναμέτρηση πολιτικού χαρακτήρα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, ένα ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ελλάδα άρθρο της γερμανικής Bild, το οποίο επικαλείται πηγή από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η ελληνική ομάδα στη Βαρσοβία, η οποία αναφέρει ότι οι Έλληνες διεθνείς περνούν τον χρόνο τους καπνίζοντας και βρίζοντας. «Ελλάδα - Γερμανία, αγώνας διάσωσης» τιτλοφορείται το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, στο οποίο αναφέρεται ότι οι Έλληνες ζητούν εκδίκηση κατά των Γερμανών.
 «Πιστεύουν ότι μια μονομαχία μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ εδώ και πολύ καιρό, μια άνιση μονομαχία», σημειώνει.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου