Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σοκ από τις εκλογικές εκτιμήσεις του Ανδρέα Ανδριανόπουλου…

Σοβαρό προβληματισμό θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει σε κάθε εχέφρον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας οι δηλώσεις ενός πάλαι ποτέ δικού τους ανθρώπου, υπουργού στις κυβερνήσεις του κόμματος και στη συνέχεια και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδας, γνωστού για τις φιλελεύθερες θέσεις του, Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

 Αποκαλεί τη ΝΔ ως φθαρμένο
προϊόν και θεωρεί ότι η σωτηρία περνάει μέσα από έναν φορέα-ομπρέλα που θα μπορέσει μα δώσει ξανά σιγουριά και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες. 

Μιλώντας λοιπόν σε εκπομπή της FocusWebTV μπορεί να επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «υποστήριζε όλες τις εκδηλώσεις ανομίας… ήταν πάντοτε υπέρ του ακτιβισμού», ωστόσο, προέβη σε προβλέψεις που μόνο ενθουσιασμό θα πρέπει να σκόρπισαν στην Κουμουνδούρου, τουλάχιστον όσον αφορά το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει για τις εκλογές, καθότι γενικότερα δεν ήταν και πολύ κολακευτικός: 

 «Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και μπορεί να πάρει και αυτοδυναμία. Έχει καβαλήσει ένα ρεύμα το οποίο δεν συγκρατείται. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, σε αυτές τις εκλογές θα πάρει και τους υπόλοιπους κρατικοδίαιτους, ρουσφετολόγους, κυκλώματα πελατείας, τα οποία ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επίσης το ρεύμα θα έχει αντανάκλαση και στον αγροτικό χώρο. 
Θα πάρει πολλούς από το ΚΚΕ, το οποίο και θα συρρικνώσει και θα πάρει ένα μικρό ποσοστό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
Υπάρχει πολύ ΠΑΣΟΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ κυρίως στο κρατικοδίαιτο και ρουσφετολογικό τομέα. »

"Θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην εξουσία, δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που λέει. Ερχόμενος στην εξουσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.
 Δεν μπορεί να κάνει αυτά που λέει γιατί θα καταλάβει ποιες είναι οι συνέπειες, με αποτέλεσμα να κάνει μια τεράστια τούμπα.
 Η κοινή γνώμη θα απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τότε σκεφτείτε τον εφιάλτη της Ελλάδος. 

Θα έχει απογοητευτεί από την Αριστερά, δεν θα εμπιστεύεται την Δεξιά ή την Κεντροδεξιά, άρα η οργή θα ξεχειλίσει και θα έχουμε κοινωνική έκρηξη." 


 Όσο αισιόδοξα κι αν είναι τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο «μαύρα» τα βλέπει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος για τη ΝΔ, κατακεραυνώνοντας την προεκλογική της στρατηγική: 

 «Όλη η στρατηγική της Ν.Δ. είναι λάθος, διότι κινδυνολογεί ενώ δεν έχει αξιοπιστία. Ο κόσμος δεν την πιστεύει. Ό,τι και να πει, δεν την πιστεύει, διότι και αυτή και το ΠΑΣΟΚ με όλα αυτά που έχουν γίνει αυτά τα τελευταία χρόνια τους έχουν καταρρακώσει την αξιοπιστία. Στην ΝΔ θα μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα, δημιουργώντας έναν καινούργιο φορέα – ομπρέλα, όπως έκανε ο Πρόντι, ο Μπερλουσκόνι, με επικεφαλής κάποιον από την νέα γενιά. Κάποιος που να μην θυμίζει στον κόσμο το παρελθόν. Σαν brand name η Ν.Δ. είναι τελειωμένη. »

"Δεν πιστεύω στη ΝΔ σαν φορέα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία το σημερινό φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Επέμενα ότι χρειάζεται κάτι σαν ομπρέλα, όχι να φύγει ο κ. Σαμαράς. 

Θα μπορούσα να επαναδραστηριοποιηθώ και να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο, χωρίς να έχω κάποια θέση συγκεκριμένη.
 Η ΝΔ σαν φορέας πρέπει να είναι συγκροτημένος από μια νέα εικόνα που να προσθέτει στον κόσμο ελπίδες για την ώρα που θα απογοητευτούν αναπόφευκτα από μία Κυβέρνηση, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε υπό τον ΣΥΡΙΖΑ." 

πηγη:defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου