Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το παράδειγμα της Βίκυς

Στα μαύρα ντυμένη όπως προτάσσει το δικαστικό πρωτόκολλο. Λευκό πουκάμισο απαλής ύφανσης και μαύρα μεγάλα γυαλιά. Η Βικτώρια Μπέκαμ όταν περνάει δυσκολία στον γάμο της, έτσι επιλέγει να εμφανίζεται.
 Η Βίκυ Σταμάτη, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κομψή και απρόσιτη προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο. Μία κυρία είναι πάντα Κυρία. Κυρίως στα κάτω της. Στέκεται στο πλευρό
του ανδρός της όταν αυτός βυθίζεται. Ο καπετάνιος του Τιτανικού έμεινε στο τιμόνι.
 Η Βασιλική Σταμάτη κατάγεται από το Ζέλι, ένα μικρό, γραφικό χωριό στο Ν. Φθιώτιδος. Τα κορίτσια στη Στερεά Ελλάδα ξέρουν να μη μιλούν.

 Η Βίκυ μπήκε στη ΔΕΗ το 1993 όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ. Η ίδια έχει πει ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης. Δεν έχει σημασία ποια είναι η αλήθεια. Σημασία έχει το προφίλ που χτίζεις για τον εαυτόν σου. Και η ευφυία να το χτίζεις με σιωπές και όχι με δηλώσεις. Μίλησε μόνο με την ιδιότητα του πνευματικού ανθρώπου, της συγγραφέως. Πληροφορίες αφήνουν να διαφανεί το πάθος της για το καλό γούστο, τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική. Για το ευ ζην.
 Μια νεαρή, καλοβαλμένη γυναίκα, με καλούς τρόπους και συμπεριφορά, ταιριάζει γάντι (μεταξωτό) δίπλα στον γερόλυκο της σοσιαλιστικής μπουρζουαζίας. 
Ο Άκης αγέρωχος, στητός. Πλούσιος και ισχυρός. Και δίπλα του το ευγενές κοριτσάκι. Το 2004 ήταν η χρονιά των μύθων. Η Ελλάδα πανηγύριζε, η Γιάννα Δασκαλάκη έλαμπε και η Βίκυ Σταμάτη επίσης. Η συγγραφέας του Μυθικού χορού της φύσης παντρεύτηκε και με πολιτικό και με τζάγκουαρ θρησκευτικό. Για να κουμπώσει μια και καλή το μυστήριο. Το 2004 ήταν επίσης η χρονιά της ανατροπής. Η σαμπάνια έσταξε δηλητήριο και η κατρακύλα κράτησε οχτώ χρόνια. Σκόνταψε σε ένα σπίτι με φόντο την Ακρόπολη.΄Ενα ακόμα μοιραίο κωλόσπιτο στην ιστορία του Ελληνικού Σοσιαλισμού. Υπό μία έννοια ο Άκης παρέμεινε μέχρι τέλους κάτοικος του σύμπαντος “Ανδρέας”. Είτε ξανθιά είτε μελαχροινή, είτε υπάλληλος της ΔΕΗ είτε της Ολυμπιακής, σημασία έχει ότι δύο μοιραίες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ μετετάχθηκαν σε θέσεις καπετάνιου Τιτανικού και τον οδήγησαν στο παγόβουνο. Απλώς η μία το έκανε με φινέτσα.
της Λίνας Παπαδάκη
πηγη:protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου