Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι “καλοί” Ρώσοι και οι “κακοί” Δυτικοί

Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει και το καλαμπούρι της.
 Σ’ αυτές τις εκλογές το καλαμπούρι είναι η… βοήθεια απ’ τη Ρωσία, η οποία αστεία- αστεία όπως φαίνεται κάποιοι αρχίζουν να δίνουν σοβαρές διαστάσεις.
Το μόνο σοβαρό σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι, αυτοί όλοι που εμπορεύονται την αγωνία των Ελλήνων διαδίδοντας φανταστικά σενάρια, έχουν κατορθώσει να ξυπνήσουν τον αντιαμερικανισμό και τον αντιδυτικισμό, που στο παρελθόν αποτελούσε «πατέντα» του ΠΑΣΟΚ.
 Αυτή τη φορά τα άκρα του πολιτικού συστήματος, σε αγαστή συνεργασία με εκκλησιαστικούς κύκλους, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα υπονόμευσης των γεωστρατηγικών επιλογών
της χώρας.
 Με σενάρια συνωμοσίας που αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας, επιχειρούν να φανατίσουν τους θρησκόληπτους και τους ημιμαθείς περί την ιστορία, ώστε να εμφανίσουν τη Ρωσία ότι ήταν έτοιμη να μας… σώσει, αλλά δεν την άφησαν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι.
 Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η Ρωσία δεν προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, και ποτέ αν ανατρέξετε στην ιστορία δεν μας βοήθησε. 
Τα συμφέροντά της προωθεί, είτε αυτά αφορούν στον έλεγχο του Αγίου Όρους είτε τους εξοπλισμούς, και κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξή τους.
 Αν ήθελε η Ρωσία να βοηθήσει, δεν χρειαζόταν να βάλει τα «παπαγαλάκια» να μας ζαλίζουν νυχθημερόν με τη «βοήθεια» που αρνούμαστε να δεχθούμε. Θα μας υποχρέωνε, που λέει ο λόγος, να ξεχρεώσουμε και μετά θα μας τα χάριζε.
 Άλλωστε οι Ρώσοι δεν ζητάνε ποτέ ανταλλάγματα. Δεν είναι κακοί σαν τους Δυτικούς…

 πηγη:statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου