Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Εδώ και δεκαπέντε χρόνια γνωρίζαμε στο ΠΑΣΟΚ τι έκανε ο Ακης»!!!



Μια βόμβα μεγατόνων που είχε εξαπολύσει πριν τρία χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε συγκινήσει ... κανέναν! Πως φτάσαμε ως εδώ με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου; Ποιους βάζει στο κάδρο των ευθυνών ο Ακης και οι συνήγοροί του;




Ηταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011 και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου όταν καταδικάστηκαν δύο στελέχη της εταιρίας Ferrostaal για δωροδοκίες σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Στο Μόναχο, η δίκη τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ και επετεύχθη επί της ουσίας ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο Γερμανικό Δημόσιο και την Ferrostaal!
Ο Εισαγγελέας του Μονάχου «σκαλίζοντας» όσο έπρεπε την υπόθεση ανακάλυψε ότι μεταξύ 2000 - 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες, προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας «οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και συμβούλους, οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις παραγγελιών» ανέφερε η ανακοίνωση της Εισαγγελίας τον περασμένο Απρίλιο.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιόαχιμ Έκερτ πρότεινε δημοσίως στους κατηγορουμένους μια «συμφωνία» που προβλέπει ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι δέχτηκαν τη συμφωνία παραδεχόμενοι το κατηγορητήριο και η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Οι κατηγορίες αφορούν και την ίδια την Ferrostaal, η οποία την εποχή που έγινε η συμφωνία με τα υποβρύχια ανήκε στην MAN.

Η ίδια η Ferrostaal έχει ήδη έλθει σε συμβιβασμό με τη γερμανική δικαιοσύνη αποδεχόμενη να καταβάλει πρόστιμο ύψους 149 εκατομμυρίων ευρώ σε 4 δόσεις μέχρι το 2014. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ. Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μονάχου δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις σε βάρος 40 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει το 2009 μια διαμάχη διαρκείας μεταξύ της μητρικής τότε εταιρείας ΜΑΝ και του αραβικού επενδυτικού ομίλου IPIC, που ήθελε να εξαγοράσει τη Ferrostaal, αλλά στη συνέχεια απέσυρε το ενδιαφέρον της και τα λεφτά της. Στο μεταξύ η εταιρεία έχει πουληθεί στον εμπορικό όμιλο MPC με έδρα το Αμβούργο.

Από την δίκη αυτή, φαίνεται καθαρά ότι το μοντέλο της υπόθεσης Siemens, υιοθετήθηκε πλήρως από την Γερμανική Δικαιοσύνη, η οποία τελικό στόχο έθεσε την αποζημίωση του Γερμανικού Δημοσίου από τη μια και από την άλλη, την απεμπλοκή της Γερμανίας από οποιαδήποτε μελλοντική διεκδίκηση.

Η συνταγή απλή!

Με τις δίκες αυτές, το Γερμανικό Κράτος, ισχυρίζεται πλέον ανά την υφήλιο ότι «έπραξε στο καθήκον του εις το ακέραιον» και ως εκ τούτου, καταπολέμησε και αντιμετώπισε την διαφθορά!

Κι αυτό διότι, το Ευρωπαϊκό διεφθαρμένο σύστημα νομής και ανάθεσης των Δημοσίων Εργων, είχε αντιμέτωπο, ένα τεράστιο σύστημα εταιριών σε Αμερική και Ασία, που επί χρόνια αδυνατούσαν να κατανοήσουν γιατί «χάνουν» σίγουρες δουλειές στην Ευρώπη!

Τις έρευνες για τις διαδρομές της μίζας, τις έκαναν κυρίως δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ, και αφορούσαν πάρα πολλές εταιρίες κι όχι μόνο την Siemens και την Ferrostaal!

Κρατήστε λοιπόν αυτό το δεδομένο διότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει καταιγίδα αποκαλύψεων για υποθέσεις Σιδηροδρόμων και άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα!

Σε ότι αφορά στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, αυτή αποτελεί την δεύτερη περίπτωση πολιτικού, στενού συνεργάτη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ , Ανδρέα Παπανδρέου, που οδεύει στη φυλακή. Πριν 22 χρόνια, ο Μένιος Κουτσόγιωργας, είχε την ίδια τύχη, λίγο πριν ξεψυχήσει μέσα στο δικαστήριο, πίνοντας ένα ποτήρι νερό! Το τελευταίο στη ζωή του!
Η κοινή συνισταμένη των δύο αυτών πολιτικών ήταν εκτός ότι τους αποκαλούσαμε με τα μικρά τους ονόματα, ο «Μένιος» και ο «Ακης», ότι υπήρξαν δύο από τους τρεις Σωματοφύλακες του Ανδρέα και οι στενότεροι εκ των συνεργατών του!

Σύμφωνα με τις εισαγγελείς και τα στοιχεία που αντλήθηκαν από την δικογραφία της σύμβασης των αντιαεροπορικών συστημάτων ΤOR-M1, ο πρώην υπουργός πήρε... προκαταβολή μίζας ύψους 1.748.000 δολαρίων στις 30 Ιουνίου του 1998 για επιτευχθεί τελικά η συμφωνία με την ρωσική ΑΝΤΝΕΥ, η οποία υπεγράφη στις 26 Φεβρουαρίου το 1999.

Ειδικά για τα TOR-M1, οι εισηγήσεις των επιτελών του Ελληνικού Στρατού ήταν απαγορευτικές, μιας και τεχνικά, δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν στο Ελληνικό σύστημα αεράμυνας λόγω μη συμβατότητας. Κι ενώ άπαντες του έλεγαν «μην τα πάρεις» εκείνος τελικά, πήρε την υπόθεση επάνω του και τα αγόρασε! Και επιπρόσθετα, όποιος διαφωνούσε με την αγορά τους, βρέθηκε αίφνης … χωρίς αντικείμενο εργασίας!!!

Σύμφωνα με την «γραμμή Τσοχατζόπουλου» , τα σπίτια, οι διαδρομές τους μαύρου χρήματος καθώς και οι αποκαλύψεις σε δικαστήρια της Γερμανίας, που τον εμπλέκουν αποτελούν … συμπτώσεις!

Πολιτικά, προσπαθεί να επιμερίσει τις ευθύνες σε ολόκληρο το ΚΥΣΕΑ της εποχής!

Αλήθεια , ποιοι ήταν αυτοί που υπέγραψαν για παράδειγμα τα υποβρύχια που αν και τα πληρώσαμε εν τούτοις από τα οκτώ παραλάβαμε μόλις ένα κι αυτό … μπαταρισμένο!

Η Κυβέρνηση Σημίτη , εκμεταλλευόμενη της κρίση των Ιμίων του 1996, προχώρησε σε αμυντικές δαπάνες εξωπραγματικές για τα δεόμενα της χώρας μας.

Κορυφαίοι υπουργοί, λοιπόν, από την κυβέρνησης Σημίτη εκείνης της εποχής, έβαλαν την υπογραφή τους για αυτή την προμήθεια.

Την υπογραφή τους στην υπόθεση των υποβρυχίων η οποία προαναφέραμε και απασχόλησε την Γερμανική Δικαιοσύνη, έβαλαν πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Πρώτος πρώτος υπογράφει ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

Δεύτερη, η κ. Βάσω Παπανδρέου, ως υπουργός Ανάπτυξης, η οποία υπογράφει και αυτή

Τρίτος, ο κ. Κώστας Λαλιώτης, με την ιδιότητα τότε του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Στην υπογραφή αυτή, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ελπίζει να διαπραγματευτεί πολλά και κρατήστε το!

Τέταρτος, ο κ. Γιώργος Ρωμαίος, τότε υπουργός Δημοσίας τάξης.
Πέμπτος, εμφανίζεται ο τέως πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητα του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Το πλέον απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι η υπογραφή του , ΔΕΝ υπάρχει στην σελίδα ΠΟΥΘΕΝΑ! Διότι σύμφωνα με έρευνα που κάναμε, συνεργάτες του δηλώνουν ότι την περίοδο εκείνη απουσίαζε στο εξωτερικό και αδυνατούσε να υπογράψει!!! Το πλέον περίεργο όμως είναι, ότι η υπογραφή του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τότε, απουσίαζε σε πολλές άλλες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ, και στις περισσότερες από αυτές, λαμβάνονταν σοβαρότατες αποφάσεις για προμήθειες εξοπλισμών!
Τυχαίο ;;;

Έκτος, υπογράφει ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης.

Έβδομος, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Όγδοος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Άκης Τσοχατζόπουλος και …
Ένατος ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Ευρώπη, όταν δήλωσε πέρυσι ότι … «μαζί τα φάγαμε»! Εννοώντας ότι οι πολιτικοί τα φάγανε μαζί με το λαό!
Μόνο που στη συγκεκριμένη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ο λαός δεν υπέγραψε πουθενά! Αντίθετα, υπέγραψε το … «όλον ΠΑΣΟΚ» και φυσικά ουδείς από αυτούς είχε ακούσει το παραμικρό και τώρα το «νέον ΠΑΣΟΚ» στρέφει τα βέλη του προς τον Ακη και μόνο!

Φυσικά, από την εποχή του ζιβάγκο, κατά την οποία ο Ακης δεν είχε στην τράπεζα ούτε μία δραχμή, κύλησε πολύς χρόνος, για να φτάσουμε σήμερα, να κατέχει 58.000 τετραγωνικά μέτρα ακινήτων σε διάφορες περιοχές!
Ούτε εταιρία Real Estate να ήταν!


Ο ανεξήγητος αυτός πλουτισμός , δεν αποτελεί τον μοναδικό στη χώρα μας, απλά, ο Ακης προχώρησε σε αγορές ακινήτων που αφήνουν ίχνη!

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη πιο κραυγαλέες περιπτώσεις από αυτή του Ακη, αλλά οποτεδήποτε κι αν αναζητήθηκαν ευθύνες, ποτέ δεν προχώρησε το παραμικρό, διότι δεν υπήρχε η βούληση!

Κι αυτή την φορά, υπήρχε, καθ εντολήν της Τρόικας, η οποία προκειμένου να εξευμενίσει το λαό εν όψει των εκλογών και να σταματήσει την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποφάσισε να βάλει έναν Ελληνα πολιτικό στη φυλακή και επέλεξε τον Ακη για πολλούς λόγους!

Όπως είχα αναφέρει σε δύο προηγούμενα άρθρα μου, ο Ακης αποτελεί το «πουλέν» της Τρόικα, η οποία προσπαθεί να κάνει πράξη την απαίτηση του ελληνικού λαού «ας μπει επί τέλους ένας πολιτικός φυλακή»!

Η εντολή λοιπόν για την πορεία της υπόθεσης του Ακη Τσοχατζόπουλου, δόθηκε από το Σαλέ της Μέρκελ στη Γερμανία και τα απαραίτητα στοιχεία άρχισαν να καταφθάνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.



Σε ένα πράγμα έχει δίκιο μόνο ο Ακης και οι δικηγόροι του! Ότι η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία αλλά σκοπεύει στην ψήφο του Ελληνικού λαού!
Με την διαφορά ότι αυτό ως γεγονός , δεν δικαιολογεί όσα προαναφέραμε και προπάντων δεν εξηγεί τον πλουτισμό του και την χλιδάτη ζωή που διαβιούσε όλα αυτά τα χρόνια!

Αν λοιπόν ο Τσοχατζόπουλος έχει να καταθέσει γεγονότα που επιρρίπτουν ευθύνες και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα της εποχής ας το κάνει, και η εύνοια του Ελληνικού λαού θα γύρει προς το μέρος του!

Διότι, δεν υπάρχει έστω κι ένας Ελληνας, που να μην έχει σκεφτεί, ότι μέρος αυτών των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία των Πολυεθνικών, μπορεί να πήγαινε απ ευθείας στα ταμεία των κομμάτων!

Αλλωστε, ο «στρατηγός» Τσουκάτος, αδυνατούσε να θυμηθεί τις είχε συμβεί με το 1.000.000 και που κατέληξε!!! Διότι 1.000.000 μάρκα ή ευρώ, αποτελούν ψίχουλα για ένα κόμμα εξουσίας! Που να θυμάται κανείς που πήγε το … 1 εκατομμύριο!!! Ετσι δεν είναι;

O Ελληνικός λαός, σήμερα που στην συντριπτική του πλειοψηφία αδυνατεί να εκπληρώσει τις βασικές του ανάγκες διαβίωσης, ενώ ένα τμήμα του αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις επισιτιστικές του ανάγκες, βλέποντας τον Ακη, να έχει «φτιάξει» ακόμη και τα τρισέγγονα των τρισέγγονων του, δεν μπορεί να χωνέψει, ότι η υπόθεση της κάθαρσης θα σταματήσει εκεί, και οι υπόλοιποι θα την γλυτώσουν!

Αν αυτό αποτελεί την εντολή της Τρόικα, προκειμένου να συνεχίσει τον βίο της η Κυβέρνηση Παπαδήμου, τότε θα βρεθούν σύντομα σε πολύ μεγάλες εκπλήξεις!

Προσωπικά, πιστεύω ότι αμέσως μετά τις εκλογές, η Τρόικα θα κάνει επίθεση φιλίας στον Ελληνικό λαό, αντικαθιστώντας αρχικά τον Πολ Τομσεν και επιζητώντας μερίδιο στην κάθαρση που έρχεται στην Ελλάδα!

Κάπου εκεί, οι υπόλοιποι «Τσοχατζόπουλοι» θα καταφέρουν να την γλυτώσουν και θα δώσουν ελπίδα, στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, να μεταλλαχτεί σε κάτι άλλο, που πολύ φοβούμαι ότι θα είναι πολύ χειρότερο, μιας και θα απαρτίζεται από τους «Τσοχατζόπουλους» που διέφυγαν και κυρίως αυτούς… που ονειρεύονται επί χρόνια να γίνουν … Τσοχατζόπουλοι στην θέση του Τσοχατζόπουλου!


Η ... ξεχασμένη δήλωση - βόμβα:

Αλλωστε, δεν έχουν περάσει ούτε τρία χρόνια, από την μέρα που σε τηλεοπτική συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει σε Περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόμουν, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και ένας εκ των ιδρυτικών μελών του, ο σημερινός Δήμαρχος Μυτιλήνης, Δημήτριος Βουνάτσος, είχε πει δημόσια στην κάμερα, ότι "όλοι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζαμε εδώ και ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ χρόνια τι έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος".Για να μας αφήσει σύξυλους τότε, λέγοντας, ότι "με την δική μου ψήφο δεν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη θέση του Σημίτη και συνεπώς μετέπειτα Πρωθυπουργός".

Αλλά βλέπετε, τότε, δεν ήθελε κανείς να ασχοληθεί με την βόμβα που είχε εξαπολύσει τότε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ! Δεν είναι λίγο πράγμα να λες ότι όλα αυτά τα ήξεραν στο κόμμα εδώ και δεκαπέντε χρόνια και να μην συγκινείται ουδείς!!!

Κι όταν λέμε ουδείς εννοούμε ... ουδείς!!!


πηγη:aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου