Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αποθεώθηκαν ΕΔ & Σώματα Ασφαλείας χωρίς επεισόδια - Ραντεβού στις κάλπες...


Το κλίμα τρομοκρατίας και προβοκάτσιας δεν πέρασε. Οι Έλληνες πολίτες πήγαν στην παρέλαση, καταχειροκρότησαν τις περήφανες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και αποχώρησαν ειρηνικά.

Έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα ή επεισόδια -πέραν ορισμένων στιγμών έντασης μικρών μεμονωμένων ομάδων, οι οποίες απομακρύνθηκαν εγκαίρως από τις αστυνομικές δυνάμεις- η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η παρέλαση διήρκεσε λιγότερο από 40' από την αγωνία του .... γιαουρτοπόλεμου και δεν έλαβαν μέρος μηχανοκίνητες μονάδες (η φωτό στην΄α' σελίδα μας είναι φόρος τιμής στα τιμημένα μηχανοκίνητα τμήματα των Ε.Δ.) υποτίθεται για λόγους οικονομίας καυσίμων (και τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε συμβεί αυτό) και έτσι στην παρέλαση έλαβαν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το πρωί το Κέντρο της Αθήνας θύμιζε κάστρο σε πολιορκούμενη πόλη. Για πρώτη φορά δόθηκαν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις στους δημοσιογράφους προκειμένου να πλησιάσουν στο σημείο, καθώς για όλους τους υπόλοιπους πολίτες η στρατιωτική παρέλαση ήταν απαγορευμένος χώρος. Κατά μήκος της παρέλασης αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν.

Την ανάγκη για σύμπνοια και ομόνοια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

«Δεν θα λυγίσουμε, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Γιορτάζουμε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ελληνισμού. Ο λαός με σύμπνοια και ομόνοια αποφάσισε με θάρρος να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό και χάρισε στον Ελληνισμό την ελευθερία και την εθνική του αξιοπρέπεια. Είναι η στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό.

Σήμερα ο λαός δίνει μία σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι 'Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Σήμερα η κραυγή "είμαστε όλοι Έλληνες" δείχνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι είναι σκληρός ο αγώνας που δίνουν οι Έλληνες όπως τότε.

»Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.


Πριν από την παρέλαση προηγήθηκε η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου παρουσία των Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού. Επίσης, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Η λεωφόρος Αμαλίας παρέμεινε αποκλεισμένη από το ύψος του Ζαππείου μέχρι τη Βασιλέως Γεωργίου, ενώ η παρουσία αστυνομικών ήταν πολύ έντονη σε όλο το μήκος των οδών Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Το ελικόπτερο της αστυνομίας έκανε περιπολίες από αέρος, ενώ πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο, κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω.

Και τώρα, ραντεβού στις κάλπες...
defencenet।gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου