Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Στην απομόνωση ο Λαυρεντιάδης ποιοι είναι οι άλλοι 28 κατηγορούμενοι...


Ρήγματα και γκρίνιες μεταξύ των 28 προσώπων που κατηγορούνται για το σκάνδαλο της Proton εμφανίστηκαν μετά τις έξι κακουργηματικές διώξεις από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμη και επιχειρηματίες από τον σκληρό πυρήνα των συνεργατών τού άλλοτε ισχυρού άνδρα του τραπεζικού συστήματος και των media, οι οποίοι ...
βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι, εξαπολύουν φραστικές επιθέσεις εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη λέγοντας: «Γιατί δεν δέχεται να επιστρέψει τα εκατομμύρια τα οποία του ζητήθηκαν, όταν έχει δανειοδοτηθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;».
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος εμφανίζεται από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης η οποία πήρε με τεχνάσματα εκατομμύρια ευρώ (701 συνολικά) από την Proton, βρίσκεται τώρα απομονωμένος. Είναι στην Ελλάδα αλλά δεν επικοινωνεί ακόμη και με στενούς του συνεργάτες, όπως οι Τ. Κολλίντζας,
Α. Αθανάσογλου και Σ. Λιαρμακόπουλος, οι οποίοι εμφανίζονται από τη δικογραφία να συμμετέχουν στη δανειοδότηση όλων των εταιρειών του Λ. Λαυρεντιάδη. Γκρίνιες υπάρχουν και στη σχέση του με τον στενό του συνεργάτη Π. Κυριακίδη, ο οποίος επίσης εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο άλλοτε φίλος του τη δικαστική έρευνα και κυρίως τη δυνατότητα να επιστρέψει χρήματα και να αρθεί το αξιόποινο σε συγκεκριμένες πράξεις. Τώρα οι δικαστές ελπίζουν ότι κάποιοι από τους 28 κατηγορουμένους θα μιλήσουν και θα αποκαλύψουν όλη την απάτη...
Με βάση το κατηγορητήριο του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση για απαγόρευση εξόδου του Λ. Λαυρεντιάδη από τη χώρα, του αποδίδεται πρόθεση για τη διαδικασία που ακολούθησε για την επιστροφή των εκατομμυρίων ευρώ τα οποία τελικά δεν εμφάνισε ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αναφέρει επί λέξει ότι «ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι θα επιστρέψει χρήματα, το υποσχέθηκε μάλιστα γραπτώς, αλλά καθυστέρησε σκόπιμα για να προπαρασκευάσει τη φυγή του» και γι' αυτόν τον λόγο τού επιβάλλεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον επιχειρηματία, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις εις βάρος του διώξεις, πρόκειται για συνωμοσία πολιτικών και δικαστικών εις βάρος του.
Σύμφωνα με την επτασέλιδη παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδος, με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων, καθώς και για απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος πάνω από 15.000 ευρώ και ζημιά πάνω από 73.000 ευρώ, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου. Ο δράστης, επισημαίνει ο κ. Πεπόνης, εξακολουθούσε επί μακρόν την τέλεση του εγκλήματος. Ασκήθηκε επίσης δίωξη για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Ακόμη, εναντίον των Αντώνη Αθανάσογλου, Δημητρίου Σαραμανδή, Αθανασίου Παπασπηλίου, Σμαράγδας Λιαρμακοπούλου, Τρύφωνος Κολλίντζα και Γραμματικής Αρβανίτη για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της υπεξαίρεσης, της απάτης κατά συναυτουργία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Εναντίον των Πέτρου Κυριακίδη, Παντ. Ντεβεντζή, Ιωάννου Μπαϊλάν, Σοφοκλή Ρόβη, Κωνσταντίνου Μπαλλή, Αντωνίου Ρογκόπουλου, Ιωάννας Τόρη, Ηλία Μακρή, Κωνσταντίνου Μούτσου, Χριστόδουλου Κωνσταντίνου, Αννας Παριανού, Νικολάου Λινάρδου, Βασιλείου Γραβάνη, Στυλιανού Κυμπαρίδη και Νικολάου Κόρμπη για τα κακουργήματα της συγκρότησης συμμορίας, της άμεσης συνέργειας σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Τέλος, κατά των Διονυσίου Μπίθαρη, Δημήτριου Βασιλόπουλου, Ανδρέα Μίχου, Γεωργίου Κυριακίδη, Γεωργίου Γεωργάρα και Κωνσταντίνου Μούτσου για τις ίδιες κακουργηματικές πράξεις.

Πηγή: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου