Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Την ανάγκη να "αναταχθούν" οι ελληνορωσικές σχέσεις, υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς



Την ανάγκη να "αναταχθούν" οι ελληνορωσικές σχέσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη επίσημη υποδοχή του στο Κρεμλίνου, όπου συναντήθηκε πριν από λίγο με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης, πρώην υπουργό Άμυνας και πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ.



«Θέλουμε να ανατάξουμε τις ιστορικές σχέσεις, που πάντοτε υπήρχαν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ευχαριστώντας τον συνομιλητή του για τη θερμή υποδοχή και «για τη φιλία, που για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ζωντανή τόσο μεταξύ των λαών, όσο και μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων του και των κομμάτων της ΝΔ και του κυβερνώντος κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας».

«Είναι ιδιαίτερη ανάγκη να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας, ειδικά τώρα, που είναι μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα, αλλά και μεγάλη η οικονομική δυσπραγία για την Ελλάδα. Η συνεργασία είναι αναγκαία ώστε να αποκατασταθεί η αρμονική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», παρατήρησε ο κ. Σαμαράς, περιγράφοντας ως τομείς προτεραιότητας την ενέργεια, τον τουρισμό, τις επενδύσεις και την εισαγωγή των αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά.

Στο φιλοφρονητικό καλωσόρισμά του ο Σ. Ιβανόφ χαρακτήρισε τη ΝΔ «κορυφαία πολιτική δύναμη της Ελλάδας» και εγκωμίασε τις στενές σχέσεις συνεργασίας με την Ενιαία Ρωσία, τόσο σε επίπεδο κομμάτων, όσο και σε επίπεδο ηγετών, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο δυνατοτήτων για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Αναφερόμενος προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά ο κ. Ιβανόφ είπε ότι «σας γνωρίζουμε ως υποστηρικτή της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, παρά τα γνωστά προβλήματα και τις καθυστερήσεις, που υπήρξαν», ενώ αναφέρθηκε στις επανειλημμένες επισκέψεις του στην Ελλάδα και τις ιδιαίτερα θετικές αναμνήσεις του από το φιλικό κλίμα, που συνάντησε εκεί με όλες τις προηγούμενες επίσημες ιδιότητές του ως υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και όταν ανεπισήμως «επισκέφθηκα αγώνες μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού».

Ο Σ. Ιβανόφ θεωρείται στενός πολιτικός υποστηρικτής του Β. Πούτιν και η πρόσφατη ανάδειξή του στην ηγεσία της Προεδρικής Διοίκησης χαρακτηρίζεται ως "προετοιμασία του εδάφους" για την επιστροφή του Ρώσου πρωθυπουργού στον προεδρικό θώκο του Κρεμλίνου, μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.



πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου