Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Παρορμητικοί» σύμφωνα με το πόρισμα οι εισαγγελείς


Στον παρορμητισμό τους αποδίδει την ενέργειά τους να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, ενώπιον του οποίου παρείχαν τις εξηγήσεις τους.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο σχετικό πόρισμα, το οποίο αποκαλύπτει το newsbomb.gr, «δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στο έργο τους από οποιονδήποτε».

Τι λέει το πόρισμα του κ. Μακρή


«Από τις 29-12-11 έγγραφες εξηγήσεις και τις προφορικές διευκρινήσεις που μου παρέσχουν σήμερα οι ανωτέρω εισαγγελικοί λειτουργοί, προκύπτει ότι ο λόγος που υπαγόρευσε την υποβολή της αιτήσεως αντικαταστάσεώς τους είναι αποκλειστικώς και μόνο η αποστολή σε αυτούς εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών, σχεδίου νόμου, με τις διατάξεις του οποίου ο ρόλος του εισαγγελέως του οικονομικού εγκλήματος θα ανατίθετο σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με άμεση συνέπεια την κατάργησή τους. Η αντικατάστασή τους με μεταβολή του νομικού πλαισίου της λειτουργίας τους ερμηνεύτηκε από αυτούς ότι ενδεχομένως η δράση τους ενόχλησε κάποιους επιχειρηματικούς παράγοντες του τόπου ή διάφορους αξιωματούχους, οι οποίοι θορυβηθέντες δρομολόγησαν την κατάργησή τους. Εν κατακλείδι, έχω τη γνώμη ότι η αίτησή τους υπήρξε παρορμητική και εκπορεύτηκε από την υπερβολική ευαισθησία τους και από την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή τους, όπως πιστεύουν, στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στο έργο τους από οποιονδήποτε και παρέλκει οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα ή ιδιαίτερη επεξήγηση του κειμένου της αιτήσεώς τους για την αντικατάστασή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου