Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Την Πέμπτη η οριστική λύση για το Μακεδονία Παλάς


Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011, αναμένεται να κριθεί το μέλλον του Μακεδονία Παλάς.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο για τη ρύθμιση των διαφορών μεταξύ του ΙΚΑ και του ομίλου Grecotel και την τροποποίηση του μισθωτηρίου, με στόχο να ανοίξει ξανά το ξενοδοχείο – που αναμένεται να κλείσει στις 27 Δεκεμβρίου – στις 16 Ιανουαρίου.

Με βάση το σχέδιο, που αποκάλυψε πρώτη η Voria.gr, το ξενοδοχείο θα παραμείνει σε λειτουργία υπό τη διαχείριση του ομίλου Grecotel με ένα συμβολικό τίμημα της τάξεως των 5.000 ευρώ/μήνα (και εγγυητική επιστολή 100.000 ευρώ) για διάστημα 9 μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Μακεδονία Παλάς. Το διάστημα αυτό τα όποια κέρδη θα έχει το ξενοδοχείο θα εισπράττονται από το ΙΚΑ.

Μιλώντας στη Voria.gr ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΙΚΑ, Βαγγέλης Μουτάφης, τόνισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν νομικά, οικονομικά και εργασιακά ζητήματα, τα περισσότερα από τα οποία(όχι όμως όλα) απαντήθηκαν. Πλέον αναμένεται η οριστική έγκριση της συμφωνίας την Πέμπτη.

«Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε κάποιες βελτιώσεις στη σχετική εισήγηση, που αφορούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και των συμφερόντων του ΙΚΑ», ανέφερε, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ξαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους

Σημειώνεται ότι το σύνολο του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού απολύθηκε ήδη και έχει αποζημιωθεί. 'Εχει συμφωνηθεί, δε, να επαναπροσληφθεί από 1/1/2012 και μέσα σε διάστημα δυο μηνών το 95% του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου