Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκαν οι εισαγγελείς Μουζακίτης- Πεπόνης λόγω παρεμβάσεων


Καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους, οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και...

Γρηγόρης Πεπόνης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, με επιστολή που έστειλαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», φέρονται να υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

Οι δύο εισαγγελείς είναι τα πρόσωπα που όλο αυτό το διάστημα χειρίζονται τις υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο.

Nωρίτερα πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους κατήγγειλαν και οι εφοριακοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τη 48ωρη απεργία τους αύριο και μεθαύριο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Χ. Νικολακόπουλο να κατονομάζει μάλιστα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.


«Η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με το αιτιολογικό της παρέμβασης στο έργο τους, λίγους μόλις μήνες μετά την σύσταση της οικονομικής εισαγγελίας, δείχνει πως απέχουμε πολύ από τις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης», παρατηρεί ο ΣΥΝ.


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι γνωστό πως η οικονομική εισαγγελία το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πολλές και κρίσιμες υποθέσεις μεγάλων διαστάσεων, με άμεσα εμπλεκόμενους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου» και συμπληρώνεται πως «η σημερινή παραίτηση δημιουργεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα στο οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου».

πηγη:epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου