Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έρευνα για "μαύρο χρήμα" σε λογαριασμούς 4 βουλευτών


Στενεύει ο έλεγχος της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής γύρω από τέσσερις συγκεκριμένους βουλευτές των οποίων οι τραπεζικές καταθέσεις...
εξακολουθούν να προβληματίζουν τους ορκωτούς λογιστές.


Αναλυτικά, τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το πως οι τραπεζικές τους καταθέσεις μειώθηκαν από 100.000 έως 400.000 ευρώ μεταξύ 2008-2009. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης είχε αναφέρει πριν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης έντεκα πολιτικών προσώπων παρουσίαζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα με αποτέλεσμα να προκύψουν υποψίες για εκροή χρήματος προς Ελβετικές τράπεζες.

Μάλιστα ο πρόεδρος είχε ζητήσει από τους «ύποπτους» να προσκομίσουν δικαιολογητικά ενώ παράλληλα έδωσε εντολή σε ελεγκτές να διασταυρώσουν τα στοιχεία. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Αργύρη η πλειοψηφία των ερευνώμενων προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία ωστόσο υπήρξαν και 3-4 περιπτώσεις που δεν φάνηκε να πείθουν την Επιτροπή η οποία ομόφωνα αποφάσισε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για να διερευνηθεί. Οι βουλευτές παραμένουν ανώνυμοι καθώς σύμφωνα με τον κ. Αργύρη »τα ονόματα δεν μπορούν να γίνουν γνωστά μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

Τα αποτελέσματα των ερευνών αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους οι βουλευτές σε περίπου 10 ημέρες, ενώ ονόματα θα δοθούν στην δημοσιότητα μόνο στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν παραβάσεις.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου