Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Στην "εφεδρεία" 40.000 τ.μ. γραφειακών χώρων στη Θεσσαλονίκη

Διαρκώς αυξάνονται τα διαθέσιμα ακίνητα το τελευταίο έτος στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που επιδρά αρνητικά στη διαμόρφωση των τιμών. Το 2011 οι αγοραπωλησίες, ήταν πολύ λίγες με ενδεικτικό...

το γεγονός ότι μόνο στην ανατολική περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης και στις αναπτύξεις της Πυλαίας και της Θέρμης η διαθεσιμότητα των γραφειακών χώρων, ξεπερνά τα 40.000 τ.μ.

Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ό, τι σχετικά πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τρία μεγάλα project γραφειακών χώρων (τα «Cosmos Center», «Balkan Center» και «Ganas & Ganas», όλα τους στην περιοχή της Πυλαίας - Θέρμης), τα οποία έχουν προσθέσει άλλα 33.900 τ.μ. νέων γραφειακών χώρων, ενώ άλλα περίπου 4.500 τ.μ. είναι διαθέσιμα σε διάφορα κτίρια γραφείων στον άξονα της οδού Ανδριανουπόλεως στην Αν. Θεσσαλονίκη.

Συγκριτικά, πάντως, με την κατάσταση στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα στο κέντρο της πόλης, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα (κενά γραφεία) κυμαίνεται στο 45%, ενώ στη δεύτερη περιορίζεται στο 35% του συνόλου.

Πληροφορίες: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου