Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ehud Barak για επίθεση στο Ιράν: «Η ώρα έχει φτάσει»!


Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ehud Barak σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN και στην εκπομπή του Fareed Zakaria, και η οποία μεταδόθηκε σήμερα, δήλωσε ότι το Ιράν είναι μόλις ένα χρόνο μακριά από το να πραγματοποιήσει το σκοπό του την κατασκευή δηλαδή πυρηνικών όπλων.

Σε ερώτηση του Zakaria εάν το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν ο Barak απάντησε: «Δεν νομίζω ότι το θέμα αυτό μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης. Μπορώ όμως να ότι η πρόσφατη έκθεση της ΙΑΕΑ απογοήτευσε πολλούς στον κόσμο και ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος έχει φτάσει. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τώρα ότι το Ιράν είναι αποφασισμένο να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για τις έρευνες που κάνει στον τομέα αυτό το Ιράν. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Σε ερώτηση για την υποστήριξη που παρέχει ο Αμερικανός πρόεδρος στο Ισραήλ ο Ισραηλινός υπουργός απάντησε:

«Υποστηρίζει εξαιρετικά το Ισραήλ αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας. Παραδοσιακά όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι στήριζαν το Ισραήλ στο να διατηρεί ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα αλλά και να ικανοποιεί τις στρατιωτικές του ανάγκες. Αλλά ειδικά αυτή η διοίκηση υπερβαίνει όλο αυτό. Καιείναι κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν υπήρχε η πλήρης υποστήριξη από τον Λευκό Οίκο. Έτσι δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να θέσει ζήτημα υποστήριξης του Ισραήλ ειδικά από τον Barack Obama».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου