Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τρίτη Γενοκτονία στη Μ. Ασία


Δεν έφθανε που τους ξεσπίτωσε ο Εγκέλαδος, τη σκυτάλη πήρε τώρα ο Ερντογάν!

Η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν που υπερηφανεύεται για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την καταστροφή που προκάλεσε ο Εγκέλαδος στην περιοχή του Βαν.

Οι σεισμόπληκτοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες -10 βαθμών μέσα σε πλαστικές σκηνές, χωρίς θέρμανση. Η πνευμονία θερίζει νέους, γέρους και σκοτώνει μικρά παιδιά.

Ο κ. Ερντογάν αρχικά αρνήθηκε κάθε βοήθεια από το εξωτερικό και κόμπασε λέγοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία αντιμετώπισε η πολιτεία, με τόση επιτυχία, μια τόσο μεγάλη συμφορά!

Ο ανεκδιήγητος υπουργός περιβάλλοντος κ. Μπαϊρακτάρ που ζήτησε από τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους, γιατί… δεν θα ξαναγίνει σεισμός, δεν υπέβαλε την παραίτησή του όταν μια νέα σεισμική δόνηση σκότωσε 40 πολίτες.

Σε άλλες χώρες οι υπαίτιοι μιας τέτοιας τραγωδίας θα έκαναν χαρακίρι, αλλά ο κ. Μπαϊρακτάρ γελάει και ειρωνεύεται αυτούς που του ζητούν να παραιτηθεί.

Το κράτος αντιμετώπισε με χημικά και ξύλο τους πολίτες που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν βοήθεια από τις αρχές.

Χιλιάδες άνθρωποι παγώνουν σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στο ψύχος του Βαν, χωρίς νερό και τροφή.

Η λύση που σκέφθηκαν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι εγκέφαλοι στην Άγκυρα είναι να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι την πόλη τους.

Δηλαδή, με την πρόφαση του σεισμού θέλουν να διασπάσουν τη συμπαγή μάζα των Κούρδων μεταφέροντάς τους σε άλλες περιοχές.

Η Τουρκία θυμήθηκε το «ένδοξο» παρελθόν της.

Εκτοπίζει τους Κούρδους, όπως έκανε με τους Έλληνες και τους Αρμένιους.

Η «ευαίσθητη» διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με απάθεια
την ολοκλήρωση και της τρίτης Γενοκτονίας στη Μικρά Ασία.

πηγη:Λιάνα Μυστακίδου απο elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου