Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ALTER ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ


Ειχε οργιάσει τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιογραφική πιάτσα η φήμη ότι επίκειται η σύλληψη του μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού σταθμού Alter, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Οπως έγινε γνωστό από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο επιχειρηματίας Κώστας Γιαννίκος συνελήφθη στη Βούλα για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περί το 1,2 εκατ. ευρώ.

Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έγινε ύστερα από σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να εκδίδει πριν το μεσημέρι της Δευτέρας το ένταλμα.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι τη σύλληψη αυτή τη φορά δεν πραγματοποίησε ο Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, αλλά αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά από σχετική εντολή του διοικητή, Γιάννη Δικόπουλου και παρουσία εισαγγελέα.

Να σημειωθεί, πως η απόφαση για την σύλληψη του κ. Γιαννίκου είχε ληφθεί εδώ και ημέρες, όμως αρχικά «κόλλησε» καθώς οι δικαστικές αρχές δεν γνώριζαν αν ο εκδότης είχε κάνει χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που του παρέχει η ένταξη στον πτωχευτικό νόμο του ALTER.

Τελικά, αποδείχθηκε πως ο κ. Γιαννίκος δεν έκανε χρήση των διατάξεων αυτών απέναντι στους προμηθευτές του και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την σύλληψή του!

πηγη:paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου