Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Απουσιολόγιο μαθητών με σαρωτές δακτύλων σε σχολείο των ΗΠΑ.


Απουσιολόγιο μέσω υψηλής τεχνολογίας στην επαρχία Ουάσιγκτον, της Φλόριντα. Αντί τη συνήθη κλήση του ονόματος και την απάντηση, οι μαθητές πλέον, τσεκάρονται στη τάξη με συσκευές σάρωσης δάχτυλου. Και
για να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των μαθητών από το λεπτό που έρχονται σε περιοχή που εποπτεύεται μέχρι να μεταφερθούν με ασφάλεια στο σπίτι πάλι, οι σαρωτές τώρα μετακινούνται από το σχολικό κτίριο στο σχολικό λεωφορείο.


Τα συστήματα έχουν δραστηριοποιηθεί στο εσωτερικό των σχολείων της επαρχίας Ουάσιγκτον για περίπου δύο μήνες, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές στην περιοχή ανεβαίνουν στο λεωφορείο ούτως ή άλλως, οι υπάλληλοι έχουν αποφασίσει ότι το καλύτερο μέρος για τους σαρωτές είναι στα λεωφορεία τους. Στην επόμενη εβδομάδα, αρκετά λεωφορεία θα εφοδιαστούν με σαρωτές. Αν το σύστημα αποδειχθεί χρήσιμο, όλα τα λεωφορεία θα τους έχουν σαρωτές μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Με κόστος για τον κάθε μαθητή στα 30 δολάρια και ανά έτος, το σύστημα δεν είναι από τα φθηνά, ωστόσο, πολλοί λένε ότι αξίζει το κόστος. Υπάρχει βέβαια, η δυνατότητα για γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο, να επιλέξουν τα παιδιά τους να κάνουν τον έλεγχο με τους εκπαιδευτικούς τους σε ένα πιο αναλογικό τρόπο.

Το παρακάτω είναι από σχόλιο που βρίσκετε σε ξένο τύπο (popsci.com) από μετάφραση και δείχνει την κατάντια της νέας τάξης πραγμάτων,όπου με αργά και σταθερά βήματα οδηγούν και την χώρα μας σε αυτήν την αθλιότητα(κάρτα του πολίτη,τώρα και με την φοροκάρτα). Άνθρωποι ρομπότ χωρίς συναίσθημα και βούληση.Θα τους αφήσουμε,να συνεχίσουν τις ανωμαλίες τους; στα ανυπεράσπιστα παιδιά μας;

"θα μπορούσαν να βάλουν μικρο τσιπ κυκλώματος σε όλους τους μαθητές και να έχουν αισθητήρες στο σχολείο για να κάνουν μια συνεχή παρακολούθηση. Τα παιδιά θα είναι στην ώρα τους για το σχολείο, δεν θα παραμένουν στους διαδρόμους, δεν θα συχνάζουν στο μπάνιο ή στα αποδυτήρια.Θα έχουμε 100% συμμόρφωση.

Μόλις το μικρο τσιπ είναι εγκατεστημένο, τότε θα έχουμε την επιστροφή των σπουδαστών στο γιατρό και να έχουν μια ηλεκτρονική αύξηση που έχει ως επακόλουθο τη μείωση του εγκεφάλου τους. Θα ακούσουμε όλοι αυτό που ο μαθητής ακούει και θα μπορούμε να μιλήσουμε στο μαθητή απευθείας στον εγκέφαλό τους. Αν βρούμε το μαθητή που ενεργεί ανάρμοστα, μπορούμε να αρχίσουμε κλείνοντας κάποιες βιολογικές λειτουργίες για να κερδίσουμε την προσοχή του. Καθώς ο μαθητής κοιμάται μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και να του δώσουμε κατ ‘οίκον εργασία και μελέτες απευθείας στον εγκέφαλό του. Αν βρούμε το μαθητή να βλέπει πράγματα που δεν προτιμούμε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά του. Ο μαθητής που αισθάνεται την ανάγκη να κάνει χρήση χυδαίας γλώσσα, μπορούμε να ελέγξουμε τη γλώσσα του και να τον κάνουμε να μιλά ασυνάρτητα.

Τα αγόρια και τα κορίτσια μας θα είναι καλά παιδιά και το μέλλον μας θα είναι βέβαιο.Η συμμόρφωση θα καταστεί υποχρεωτική!

Η εφηβεία και η επαναστατική συμπεριφορά θα ανήκει στο παρελθόν. Όλα τα παιδιά μας θα έχουν όμορφη συμπεριφορά, όπως κρίνει το κράτος! Η εποχή του cyborg έχει φτάσει !"

*cyborg (είναι ένας «κυβερνητικός οργανισμός» δηλαδή αυτοματοποιημένος τεχνητός οργανισμός ο οποίος ενισχύει ή διευρύνει τις δυνατότητές του χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα. Τα σάιμποργκς συχνά εμφανίζονται να έχουν ένα συνδυασμό οργανικών (ζωτικών) και μηχανικών (συνθετικών) μερών σώματος, όπως ο Εξολοθρευτής (Terminator) από την ομώνυμη ταινία, ή τα σάιμποργκς από ταινίες όπως Blade Runner και Α.Ι. (Τεχνητή Νοημοσύνη) έχει φτάσει !

Πηγή: Ἑλληνική Γροθιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου