Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ηλεκτρονικό βιβλίο για την καινοτομία και την τεχνολογία


«Τεχνολογία και καινοτομία – Εξωστρέφεια και πελατοκεντρικότητα στα επιχειρησιακά μοντέλα – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο του Βασίλη Τραπεζάνογλου, σύμβουλου Διοίκησης στον Όμιλο Eurobank για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και τη στρατηγική χρήσης της πληροφορικής.

Το βιβλίο είναι ελεύθερα διαθέσιμο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του συγγραφέα http://www.think-act.gr «Απαιτείται ανανεωμένη προσέγγιση και αμφισβήτηση των καθιερωμένων αντιλήψεων, δηλαδή των «κλαδικών ορθοδοξιών και στερεοτύπων» που σχετίζονται με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την οργάνωση των επιχειρησιακών λειτουργιών και διεργασιών και την ανάπτυξη των δικτύων διανομής και εξυπηρέτησης. Αποτελεί πλέον επιτακτική και αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι ανταγωνισμού και ανάπτυξης για το ελληνικό επιχειρείν αλλά και για να αναμορφωθούν κρατικές και κοινωνικές λειτουργίες..
Υποστηρίζω ότι η ανάπτυξη εξωστρεφών πελατοκεντρικών μοντέλων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες καινοτόμων λύσεων. Οι σύγχρονες ΤΠΕ μπορούν να συμβάλουν πολύπλευρα», προσθέτει στην εισαγωγή του.

Ο κ. Τραπεζάνογλου σήμερα είναι επίσης πρόεδρος της εταιρίας Business Exchanges SA. Στο παρελθόν έχει μεταξύ άλλων θητεύσει στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), της ηλεκτρονικής τραπεζικής και της λιανικής τραπεζικής από θέσεις διευθυντή ή γενικού διευθυντή σε 2 διυλιστήρια (ΕΛΔΑ, Μότορ Οϊλ) και 3 τράπεζες (Xiosbank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank).

Πηγή: anagogi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου