Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Δεν έπεισε ούτε τους συντρόφους του αλλά και κανένα.Με τους υπόλοιπους τι γίνεται;


Κάτω από άκρα μυστικότητα προσήλθε μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης 12/10/11 στο γραφείο της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος κλήθηκε ως ύποπτος για την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων, την οποία διερευνά η εισαγγελέας.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ εξερχόμενος τόσο ο ίδιος όσο και οι δικηγόροι του δεν θέλησαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε αντίγραφο της δικογραφίας για να ενημερωθεί και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να δώσει εξηγήσεις προφορικά και με γραπτό υπόμνημα.

Απο τις ομιλίες του την περασμένη άνοιξη στη Βουλή:

«Η στήριξη μου στον Ανδρέα, ο ρόλος μου και η συμβολή μου στο χτίσιμο της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της μεταπολιτευτικής Ελλάδας μέσα από τις κυβερνητικές θέσεις που υπηρέτησα, όπως όμως και οι πολιτικές θέσεις που εξέφρασα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με έφεραν στο στόχαστρο πολλών επιθέσεων».

«Έκαναν λάθος όσοι νόμισαν ότι οι πολίτες στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα υπό το βάρος των βίαιων συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αρκούνται σε κατασκευασμένους ‘’ενόχους’’ και προκατασκευασμένες δήθεν ‘’αλήθειες’’. Έκαναν λάθος γιατί νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μία ακόμη φορά το λαό δήθεν ανταποκρινόμενοι στο πραγματικό λαϊκό αίτημα για κάθαρση στο δημόσιο βίο».

Ως «κόλαφο για τη σκευωρία σε βάρος του» ερμηνεύει ο Άκης Τσοχατζόπουλος το βούλευμα του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο, ο κ. Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται στην τακτική δικαιοσύνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ από την άλλη, λόγω παρέλευσης δύο κοινοβουλευτικών συνόδων από τη διάπραξη του αδικήματος, παρεγράφη η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσοχατζόπουλου έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί κόλαφο για τη σκευωρία σε βάρος μου, καθώς και για τους σκευωρούς που οδήγησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο το Κοινοβούλιο σε μια πολιτικά ανήθικη και νομικά απαράδεκτη πρόταση δίωξης εναντίον μου. Όπως είχα τονίσει και στις δύο ομιλίες μου στη Βουλή, αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις μου, τόσο η αίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και η απόφαση της Βουλής άσκησης σε βάρος μου ποινικής δίωξης ήταν νομικά έωλες, παντελώς αστήρικτες και απαράδεκτες. Με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επιβεβαιώνεται αυτό που έχω ήδη καταγγείλει: ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα.

Η Δικαιοσύνη, τηρώντας τους νόμους και μακράν κάθε πολιτικής σκοπιμότητας, με δικαίωσε. Το Δικαστικό Συμβούλιο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της υποτιθέμενης παθητικής δωροδοκίας, και αναγνωρίζοντας αναρμοδιότητα για την ουσιαστική κρίση επί του δευτέρου αδικήματος, το παραπέμψε αναγκαστικά στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Σύντομα, η σκευωρία θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και η αλήθεια θα λάμψει».

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα, υιοθετώντας την πρόταση του ανακριτή κ. Βασίλη Λαμπρόπουλου και του εισαγγελέα Νικόλαου Μαύρου, πως το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για το οποίο του είχε ασκήσει δίωξη η Βουλή, έχει πλέον παραγραφεί, ενώ για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για το οποίο επίσης η Βουλή του είχε ασκήσει δίωξη, έκρινε πως αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη.

απο το newsbomb.gr και το real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου