Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχουν σχέση τα κινητά με την εκδήλωση καρκίνου!


Μια νέα επιστημονική μελέτη με δείγμα 350.000 ανθρώπων που διεξήγαγαν Δανοί επιστήμονες και δημοσιεύεται σήμερα «αθωώνει» τη χρήση κινητών σε σχέση με την εμφάνιση καρκίνου στους χρήστες τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας για τον Καρκίνο της Δανίας, δημοσιεύθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης.

Οι επιστήμονες από το 1990 έως και το 2007 εξέτασαν εθελοντές των οποίων η ηλικία ήταν τουλάχιστον τα 30 έτη και συνέκριναν τα ποσοστά εμφάνισης όγκου στον εγκέφαλο μεταξύ των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και αυτών που δεν έκαναν χρήση κινητού.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερο ρίσκο για την εμφάνιση καρκίνου μεταξύ των χρηστών και των μη χρηστών κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα από τους 358,403 ιδιοκτήτες κινητών, οι 356 εμφάνισαν καρκίνο του εγκεφάλου και άλλοι 846 εμφάνισαν άλλου τύπου καρκίνο στο κεντρικό νευρικού συστήματος. Τα στοιχεία αυτά δεν διέφεραν από αυτούς που δεν είχαν κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), βάσει ερευνών, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων να είναι καρκινογόνος. Ωστόσο όπως μεταδίδει το BBC ο ΠΟΥ ενέταξε τα κινητά στην ίδια λίστα με τον καφέ κάτι που σημαίνει ότι ο συσχετισμός εμφάνισης καρκίνου από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ούτε μπορεί να αποκλειστεί αλλά και ούτε μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου