Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Δραματικό κάλεσμα του Πορτογάλου πρωθυπουργού για την εξεύρεση λύσης στη Σύνοδο


Η μη εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα κατά τη σύνοδο της ευρωζώνης της Τετάρτης θα καθιστούσε «ακόμη πιο δύσκολο» το έργο της Πορτογαλίας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρου Πάσους Κοέλιου.

«Χωρίς αυτή τη λύση δεν θα έχουμε χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη και χώρες όπως η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερες δυσκολίες προκειμένου να επιτύχουν την οικονομική ανάκαμψη, καθώς θα ενταθεί η ανασφάλεια» είπε, για να συμπληρώσει σε δραματικούς τόνους:

«Παίζουμε το πεπρωμένο μας σε πολλά μέτωπα [...] Μπορεί να τα κάνουμε όλα σωστά στην Πορτογαλία και αυτό να μην αρκεί».

Επιπλέον, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Πορτογαλία πρέπει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και να αποφύγει ένα νέο σχέδιο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως κάνει η Ελλάδα.

«Αυτό που θέλουμε είναι να αναπροσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στην πραγματικότητα, όχι να ζητήσουμε ένα νέο πρόγραμμα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και αναφερόμενος στην ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων λιτότητας το 2012 σε σχέση με την αρχική συμφωνία.

Η Πορτογαλία, η τρίτη χώρα της ευρωζώνης που προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης πασχίζει να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της και το 2012 θα αντιμετωπίσει όπως φαίνεται ύφεση μεγαλύτερη απ' όσο προβλεπόταν έως τώρα.

πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου