Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Όλο το παρασκήνιο για την κρίση που μαίνεται στην κυβέρνηση


Γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για την αιφνίδια ματαίωση του πρωθυπουργικού ταξιδιού στο Αμέρικα , το τηλεφώνημα του Βενιζέλου στον Παπανδρέου και τα τηλεφωνήματα του κυβερνητικού εκπροσώπου και άλλων υπουργών στα κανάλια χθες το απόγευμα λίγο πριν αρχίσει η ομιλία του Σαμαρά στο Βελλίδειο.

Ιδού τώρα και όλο το....
παρασκήνιο για το τι ακριβώς συνέβη:
Το ΔΝΤ και η Τρόικα απέρριψαν τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος και ειδικά την εισφορά για τα ακίνητα επειδή την θεωρούν “υφεσιακή” πέρα από το όπως εξελίσσεται η υπόθεση δεν θα την πληρώσουν παρά ελάχιστοι. Οι δανειστές θεωρούν επίσης τα μέτρα για το δημόσιο “αποσπασματικά” και “αναποτελεσματικά” και προτείνουν δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με άμεσες απολύσεις … 120.000 !!!.

Ο Παπανδρέου δεν γνώριζε αυτές τις εξελίξεις και πίστευε ότι ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών και απεσταλμένος του Ομπάμα στο Ecofin, Τ. Γκάιτνερ, θα έπειθε τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να αλλάξουν πολιτική και να πάρουν αναπτυξιακά μέτρα. Όπως όμως γράψαμε οι Ευρωπαίοι “έγραψαν” κανονικά τον Ομπάμα και τον απεσταλμένο του και απαίτησαν τα νέα μέτρα που περιγράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Έτσι ο Βενιζέλος τα …”πήρε” σου λέει εγώ θα βγάζω τα κάστανα από την φωτιά και ο Παπανδρέου θα κάνει τα ταξιδάκια και τον πήρε τηλέφωνο να επιστρέψει πάραυτα για να αντιμετωπίσουν μαζί το θέμα.

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως ο Βενιζέλος θέλει επειγόντως εκλογές, “για να απαλλαγούμε και οι δυο από αυτόν τον βραχνά”, όπως φέρεται να λέι στον Παπανδρέου. Η οικογένεια όμως Παπανδρέου δεν θέλει να ακούει για εκλογές με τίποτα, επειδή ξέρει πως δεν θα ξαναδούν εξουσία και προσπαθεί να βρει τι θα κάνει με αυτό.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές συνεδρίαζαν “βενιζελικοί” βουλευτές για να δουν τι θα κάνουν. Μην αποκλείετε λοιπόν την εκδήλωση προσεχώς πιέσεων και ανταρσιών για να αναγκασθεί η κυβέρνηση να πάει άμεσα σε εκλογές, τις οποίες πολλοί βλέπoυν ήδη



Άλλες πληροφορίες αναφέρουν στο μεταξύ, ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται της Δευτέρα ή την Τρίτη να προχωρήσει είτε σε διάγγελμα, είτε σε παρέμβαση με την οποία θα θελήσει να δώσει έναν τόνο πραγματικής εθνικής καταστροφής που επέρχεται, θα προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο της χρεοκοπίας όλους τους Έλληνες και θα τους ζητήσει να βάλουν πλάτη χωρίς να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν.

Θα ζητήσει από τους πολίτες αρχικά να στηρίξουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δηλαδή να σπεύσουν να πληρώσουν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν και να μην οργανώνουν κινήματα «Δεν πληρώνω φόρους».

Σε δεύτερο πλάνο θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, τους φορείς, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να πάνε σε μορατόριουμ ολίγων μηνών ώστε να βγει η χώρα από το τούνελ.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα παίξει το τελευταίο χαρτί για να παραμείνει πρωθυπουργός. Μήπως όμως θα έδινε καλύτερες υπηρεσίες στη χώρα αν παραιτούνταν ως αποτυχημένος;

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου