Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβερνητική γκάφα και με την εφεδρεία


Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα λαμβάνονταν αποφάσεις για το φλέγον θέμα της εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, τελευταία στιγμή το θέμα αποσύρθηκε από την ατζέντα.

Πρόκειται για πρωτοφανή γκάφα στην οποία υπέπεσε το πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο ανακοίνωσε λάθος ατζέντα, συμπεριλαμβάνοντας από κεκτημένη ταχύτητα και το θέμα της εφεδρείας.

Και λέμε από κεκτημένη ταχύτητα για να μην πούμε από πλήρη ασυνεννοησία, αφού το θέμα της εφεδρείας δεν έχει καλά-καλά συζητηθεί με την τρόικα, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό το να ληφθούν αποφάσεις στο Υπουργικό.

Και αυτό γιατί αν το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο και στη συνέχεια αυτό το σχέδιο το απέρριπτε η τρόικα θα εγειρόταν μείζον πολιτικό θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο είχαν καταρτίσει τρεις εκδοχές για την αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων: Οι καλοί, οι κακοί και οι χειρότεροι.

Στην πρώτη δινόταν περιθώριο χρόνου προσαρμογής στους προς αποχώρηση υπαλλήλους, στη δεύτερη λιγότερος χρόνος, ενώ η Τρίτη κατηγορία αφορά αυτούς που θα απολυθούν άμεσα ακόμη και στο στενό Δημόσιο.

Έτσι, συμφωνήθηκε από όλους, το θέμα να το διαπραγματευτεί ο κ. Βενιζέλος με την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας φτάνουν σήμερα στην Αθήνα.

Πριν γίνει αυτή η συζήτηση, η εφεδρεία δεν μπορεί να συζητηθεί στο Υπουργικό.

Σήμερα θα γίνει ΜΟΝΟ εισήγηση για το θέμα, αλλά δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.

Και έτσι εξηγείται και η γκάφα της ανακοίνωσής της από το γραφείο του πρωθυπουργού.

πηγη:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου