Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το τελευταίο ταξίδι σαν πρωθυπουργός;


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Το νεύμα της Black Rock προς την διεθνή κοινότητα, η οποία εξετάζει με τη βοήθεια της ρομποτικής χειρουργικής τα εντόσθια των ελληνικών τραπεζών, ήταν αυτό που σήμανε κόκκινο συναγερμό για την ελληνική οικονομία και άνοιξε το καπάκι με τα σενάρια του τρόμου.

Η αποχώρηση της Εμπορικής Τράπεζας από το Χρηματιστήριο έγινε για να προλάβει στο παρά 5' την εξάτμιση της μετοχής της.

Την ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες στο σύνολό τους είναι παγιδευμένες με 137 δις ευρώ εκρηκτικά κρατικά ομόλογα, έτοιμα να κάνουν την Αργεντινή του 2001 να μοιάζει παράδεισο σε όσα πρόκειται να μας συμβούν σε περίπτωση που χαθεί εντελώς η ψυχραιμία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έσπευσε να βγει πρώτος σε εφεδρεία κι αν υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί, με το Πείραμα της Φιλαδέλφειας στη Σάντα Λουτσία και κανείς να μην τον αναζητήσει, θα ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο κόσμο.

Το εάν ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου θα τον βρει (υπηρεσιακό) πρωθυπουργό, θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση της Τρίτη στο Βερολίνο με τη Μέρκελ και με τη προυπόθεση ότι κι αυτό το ταξίδι δεν θα αναβληθεί τη τελευταία στιγμή!

Ήδη ο Παπανδρέου έχει καταφέρει να μην θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό ο Μπαράκ Ομπάμα αλλά και Βλαντιμίρ Πούτιν- ο οποίος πριν λίγες ώρες μας έκανε ζητιάνους-ρόμπες.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η προσφυγή στις κάλπες στις 13 Νοεμβρίου εξαιτίας ενός γεγονότος που θα είναι πάνω από τις δυνάμεις της θνησιγενούς κυβέρνησης…

πηγη:kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου