Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Κι αυτοί που παίζουν, παίζουν με το ζόρι


00:32 27/8

Στο... μαρτύριο της σταγόνας τείνει να μετατραπεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τη Superleague που αρνείται πεισματικά να κάνει το αυτονόητο.

Να αναβάλει, δηλαδή, την πρεμιέρα της φετινής σεζόν, τη στιγμή που οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών τείνουν να μετατρέψουν την πρώτη αγωνιστική σε... οπερέτα.
Από τις 16 ομάδες που (... θεωρητικά) παίρνουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, οι έξι (Ολυμπιακός, Καβάλα, ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης) δεν θα παίξουν λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, ενώ άλλες δύο (Παναθηναϊκός, Ξάνθη) πήραν σαφή θέση υπέρ της αναβολής της πρεμιέρας.

Την ίδια ώρα και υπό το βάρος των εξελίξεων, η διοίκηση της Superleague προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που η ίδια δημιούργησε, αναζητώντας τη φόρμουλα της αναβολής.

Η διοργανώτρια, λοιπόν, από τη μια εξακολουθεί να καλύπτεται πίσω από τη ρήτρα των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι, από την άλλη όμως συζητάει με τους υπεύθυνους της NOVA σε μια προσπάθεια να μη γίνει χρήση της ρήτρας σε περίπτωση αναβολής της πρεμιέρας.

«Για ό,τι τραβάμε ευθύνεται η ΕΠΟ»

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Ξάνθης που, ουσιαστικά, ζητάει την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και καλεί τις υπόλοιπες ΠΑΕ σε μιας μορφής «δημοψήφισμα» με το οποίο θα γνωστοποιήσουν το αν θέλουν ή όχι να ξεκινήσει, ήρθε και η αντίδραση του Χρήστου Πανόπουλου.

Ο μεγαλομέτοχος της Θρακιώτικης ΠΑΕ μίλησε στον «Sentra 103,3» και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της ΕΠΟ, κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για όλα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό.

«Εκνευρίζομαι και μόνο που το λέω, αλλά είναι τεράστια η ευθύνη της ΕΠΟ», είπε ο Χρήστος Πανόπουλος και συνέχισε τονίζοντας:

«Ό,τι τραβάμε, το τραβάμε από την Ομοσπονδία. Είναι η ελέγχουσα αρχή που ήλεγξε όλους τους φακέλους και τι έκανε. Η Superleague είναι απλώς ένας συνεταιρισμός. Πού είναι η ΕΠΟ; Υπάρχει; Σίγουρα φταίμε κι εμείς, αλλά έχουμε την... Αστυνομία, την ΕΠΟ να μας ελέγχει».

Ο πρόεδρος της Ξάνθης, μάλιστα, δεν σταμάτησε εδώ, αλλά προχώρησε ακόμη περισσότερο στην επίθεσή του κατά της Ομοσπονδίας, τονίζοντας:

«Όλο αυτόν τον καιρό ήξερες τι γινόταν. Δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Δεν γίνεται να τα έχουμε καλά με όλον τον κόσμο, αν θέλουμε να πάει μπροστά κάτι. Δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια αγκαλίτσες και φιλάκια με όλους. Πρέπει να είμαστε και κακοί με κάποιους».

Αναλυτικά ο Χρήστος Πανόπουλος μίλησε:

Για το πώς προκύπτει η θέση της Ξάνθης, για αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος: «Είναι αυτονόητο. Τα γράφει όλα η ανακοίνωση. Διαφορετικές ήταν οι συνθήκες πριν από ένα μήνα, διαφορετικές όταν είναι δύο ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ξαφνικά έρχεται και μια τρίτη ομάδα που δεν μπορεί να παίξει. Τι πρωτάθλημα είναι αυτό;».

Για το αν η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ήταν γνωστή από τον Μάιο: «Δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός. Δεν είμαι εύκαιρος για να είμαι ειλικρινής. Εγώ δεν συμμετείχα στα τελευταία συμβούλια της Λίγκας. Ήταν ο εκπρόσωπος της ομάδας. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Αυτή είναι προσωπική θέση δική μου και της Σκόντα Ξάνθης».

Για το τι σκοπεύει να κάνει, αν δεν συμφωνήσουν οι υπόλοιπες ΠΑΕ: «Δεν θα κάνουμε πόλεμο με κάποιον. Λέμε κάποια λογικά πράγματα που γίνονται πιο λογικά μετά το τελευταίο γεγονός. Ποιος μου λέει ότι μια ώρα πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, δεν θα υπάρξει και άλλη μια ομάδα. Επειδή ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του με οποιοδήποτε κόστος, είπα κι εγώ ότι δεν έγινε διοικητικό συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες για να πούμε ότι προχωράμε. Ήταν εντελώς διαφορετικές συνθήκες πριν από λίγο καιρό και η Σκόντα Ξάνθη ήταν σύμφωνη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά τώρα γίνεται το έλα να δεις».

Για την προκήρυξη του πρωταθλήματος: «Δεν την γνωρίζω. Ειλικρινά δεν την έχω διαβάσει».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Πατρίκ Κομνηνό: «Δεν έχουμε μιλήσει. Δεν είναι και τόσο εύκολο να τον βρει κανείς, ειδικά με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι το απαξιωτικό».

Για τη ρήτρα των τεσσάρων εκατομμυρίων: «Δεν υπάρχει περίπτωση η NOVA, μια σοβαρή εταιρεία, να πει επιμένω να πληρώσετε αν δεν γίνει το πρωτάθλημα και να πάει κόντρα στο φίλαθλο κοινό και το δημόσιο αίσθημα. Η NOVA θέλει ένα πρωτάθλημα αξιόπιστο και ισότιμο για να το πουλήσει καλά. Δεν ξέρω αν κάποιοι κρυβόμαστε πίσω από τη ρήτρα. Για να είμαι ξεκάθαρος έστειλα φαξ σε όλες οι ομάδες να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για την έναρξη του πρωταθλήματος, υποθέτοντας ότι η NOVA δεν θα χρησιμοποιήσει τη ρήτρα. Ακόμη, όμως, κι αν την χρησιμοποιήσει να πούμε ότι θα την πληρώσουμε και η Ξάνθη θα δώσει το μερίδιο που της αναλογεί, έστω κι αν δεν είναι στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση».

Για το ότι δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη NOVA, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Μου έχει κάνει εντύπωση ότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, Παρασκευή βράδυ. Πρέπει να το κάνει τώρα απέναντι στο φίλαθλο κοινό και το δημόσιο αίσθημα. Η ευθύνη είναι της ΕΠΟ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει μεγάλη ευθύνη. Ότι τραβάμε τα τραβάμε χάρις την ΕΠΟ. Αυτή είναι που ελέγχει τα πάντα. Τ ι είναι η Σούπερ Λιγκ; Ένας συνεταιρισμός είναι. Η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη να μας ελέγχει. Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε παρέα με το Χριστό. Κάποιοι θα είναι με τον αδερφό του, κάποιοι με το διάβολο. Έχουμε ευθύνη και εμείς οι παράγοντες, αλλά η ΕΠΟ είναι η αστυνομία που μας ελέγχει».

«Εμείς τα είχαμε πει πρώτοι»

Την άποψη ότι η Ξάνθη έρχεται να συμπορευτεί με τις δικές του θέσεις εκφράζει ο Παναθηναϊκός σε ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία τίθεται υπέρ της αναβολής.

Στην ανακοίνωσή της, η «πράσινη» ΠΑΕ ναι μεν δηλώνει έτοιμη να παίξει την Κυριακή στην Κέρκυρα, σε περίπτωση που τηρηθεί το πρόγραμμα, πλην όμως επισημαίνει ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τη στιγμή που πάρθηκε η αρχική απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει ήδη εκφράσει την θέση της, με ανακοίνωσή της την Τετάρτη 24/8, τόσο για την διαδικασία έκδοσης ανακοίνωσης της Super League για την έναρξη του Πρωταθλήματος όσο και για την ουσία του θέματος, θέση με την οποία έρχεται να συμπορευτεί η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ.

Πράγματι αντιλαμβανόμαστε ποιες είναι οι σκοπιμότητες που υποδεικνύουν την εκκίνηση του Πρωταθλήματος, αλλά ορισμένες φορές η διασφάλιση των βασικών αρχών της διαφάνειας και της ισονομίας ίσως είναι προτιμότερο να προτάσσονται έναντι εμπορικών ή άλλων αναγκαιοτήτων

Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί την Κυριακή, εφόσον τηρηθεί το μέχρι σήμερα ισχύον πρόγραμμα.

Αλλά, είναι προφανές πλέον, ότι οι εξελίξεις έχουν αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο πάρθηκαν οι προηγούμενες αποφάσεις».

Η Superleague μιλάει με NOVA

Τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες, αρχικά με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και στη συνέχεια με την πρόταση της Ξάνθης, έχουν φέρει τους υπεύθυνους της Superleague και της NOVA σε συνεχή επικοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της διοργανώτριας του επαγγελματικού πρωταθλήματος, περιμένουν την απάντηση από το συνδρομητικό κανάλι, σχετικά με το αν προτίθεται να κάνει χρήση της ρήτρας των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση αναβολής της πρεμιέρας.

Από εκεί και πέρα, είναι μάλλον προφανές ότι ανάλογα με το ποια θα είναι η απάντηση της NOVA, θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις, με την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος να βρίσκεται στον αέρα.

Σε περίπτωση, πάντως, που οι συζητήσεις δεν καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, τότε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί επιεικώς «κουτσουρεμένη», αφού έχουν ήδη αναβληθεί τα τρία από τα οκτώ παιχνίδια.

πηγη:www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου