Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ…!!!


Σχόλια απο Περικλή Αθανασόπουλο.

Ο ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ, επειδή η ΛΙΒΥΗ είναι σημαντική πετρελαιοπαραγωγική χώρα, του δίνεται η δυνατότηται να συμμετέχει στην διαμόρφωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής πολιτικής...!!!
Είναι ο πολιτικός που ρυθμίζει την παραοικονομία στη Βόρεια Αφρική ,δηλαδή κάτι ανάλογο που έπραττε πρίν μερικά χρόνια στην μέση ανατολή ο ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ!!!
Από την άλλη πλευρά ο ΚΑΝΤΑΦΙ είναι ικανότατος πολιτικός και ξέρει να χειρίζεται τις καταστάσεις γι αυτό και επιβιώνει πολλά χρόνια…!!!

Σήμερα όμως τα πράγματά διαμορφώνονται τελείως διαφορετικά και η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ προσπαθεί να επιβάλλει στον ΛΙΒΥΟ ΗΓΕΤΗ, να περιοριστεί σε ένα κομμάτι της ΛΙΒΥΗΣ και να ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί ( ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ) το υπόλοιπο, ή να τελειώνει …!!!
Ο ΚΑΝΤΑΦΙ κρατάει ακόμα γιατί δεν έχει αποδεχτεί τους όρους τους, αλλά και επειδή «κάποιοι» τον χρειάζονται…!!!
Μην ξεχνάμε ότι η Βόρεια Αφρική «ελέγχεται» από την ΓΑΛΛΙΑ και εν μέρει αυτή έχει και τον πρώτο λόγο των παρεμβάσεων…!!!
Σήμερα που διαμορφώνεται η ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτείται πλήρης υποταγή αυτών που έχουν «δικαιώματα» στην περιοχή, δηλαδή οι χώρες, ΑΛΒΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΛΙΒΥΗ- ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ, πρέπει να βρίσκονταν κάτω από κοινή ομπρέλα ελέγχου για τα επόμενα 50 χρόνια …!!!
Ουτοπία θα ήταν να αναφερθεί η περίπτωση που θα μπορούσαν να καθίσουν οι 10 χώρες σε ένα κοινό τραπέζι και να έβρισκαν λύση...!!!
Από τις παραπάνω χώρες, αυτές που δεν ελέγχονται σήμερα είναι, ΛΙΒΥΗ- ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑ.
Το ΙΣΡΑΗΛ τυπικά είναι προτεκτοράτο των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ και αποτελεί τον καταλύτη για να εφαρμόζεται η πολιτική των USA την περιοχή, άρα οι προβληματικές χώρες είναι δύο, ΤΟΥΡΚΙΑ-ΛΙΒΥΗ…!!!
Με την ΤΟΥΡΚΙΑ έχει αρχίσει αθόρυβα να ασχολείται η ΡΩΣΙΑ ενώ η κατάσταση με την ΛΙΒΥΗ είναι θέμα χρόνου να τελειώνει…!!!
Το θέμα είναι αν ο ΚΑΝΤΑΦΙ αποδεχτεί τους όρους τους και την βγάλει καθαρή ή να «τελειώνει»…!!!

πηγη:thoureios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου