Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ποιοί ήταν στην περιβόητη λίστα παρακολουθήσεων της «πρεσβείας»;




Ο θόρυβος που ξεκίνησε τις ημέρες αυτές, είναι ενδεικτικός του τι πρόκειται να ακολουθήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Η ιστορία των υποκλοπών είναι τόσο παλιά, όσο σχεδόν και το ανθρώπινο είδος, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος ακολουθούνταν ως πάγια τακτική για την συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν αντιπάλους ή ακόμη και… φίλους! Οι ειδικοί για την "δουλειά" των υποκλοπών είναι σχεδόν πάντα άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών, αφού μπορούν να διαθέτουν τα κατάλληλα "σύνεργα", έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, έχουν την κατάλληλη κάλυψη και φυσικά έχουν ένα ολόκληρο δαιδαλώδες σύστημα που τους "εξαφανίζει" χωρίς ποτέ να τους επιρρίπτονται ευθύνες...

Οι παρακολουθήσεις που έγιναν στην Ελλάδα και που έχουν ήδη καταγραφεί, αποτέλεσαν κυρίαρχο θέμα συζήτησης όποτε και εάν έγιναν χρονικά. Όταν όμως αποκαλύπτονται οι παρακολουθήσεις όμως ενός πρωθυπουργού, πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Όταν δε, γίνονται και από… φίλους, τότε διαπιστώνουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το πλέον σημαντικό είναι πως οι παρακολουθήσεις – υποκλοπές τηλεφωνικών συσκευών σχεδόν ποτέ δεν γίνονται σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά σε ομάδες ανθρώπων που ενίοτε έχουν και αντίθετα συμφέροντα.

Ποιους παρακολουθούσε, όμως η αμερικανική πρεσβεία την ίδια περίοδο που παρακολουθούσε και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή; Διαβάστε τα ονόματα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Εμείς, θέλουμε μόνο να τονίσουμε πως οι παρακολουθήσεις – υποκλοπές που αποκαλύπτονται συνήθως δεν είναι τόσο σοβαρές, όσο εκείνες που συνεχίζουν να παραμένουν κρυφές και αποτελούν επτασφράγιστα μυστικά ανθρώπων που γνωρίζουν μεγάλη «πρόοδο» στην «καριέρα» τους. Έτσι δεν είναι κύριε Καχριμάκη; Έτσι δεν είναι κύριε Παπουτσή;





Η αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον Καραμανλή!
Μήπως παρακολουθεί και τον Παπανδρέου;

Την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας δείχνει η εισαγγελική (προδικαστική) έρευνα του εισαγγελέα Εφετών Δ. Δασούλα στον ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων κατά την περίοδο 2004-2005 μέσω του δικτύου της Vodafone.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η εισαγγελική έρευνα οδηγήθηκε, με τη βοήθεια τεχνικών της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών (ΑΔΑΕ), στον ιχνηλάτηση της πορείας των 14 κινητών τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των συνομιλιών από τους άγνωστους υποκλοπείς.

Τέσσερα από αυτά τα τηλέφωνα είχαν αγορασθεί από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη του Πειραιά επ’ ονόματι ενός –αγνώστων λοιπών στοιχείων– Ελληνα, που όμως αποδείχθηκε ανύπαρκτο πρόσωπο.

Ενώ οι προηγούμενες έρευνες προσανατολίσθηκαν στον έλεγχο των καρτών (συνδέσεων), ο εισαγγελέας Eφετών εστίασε στον έλεγχο της πορείας των συσκευών των τεσσάρων από τα δεκατέσσερα κινητά, που είχαν χρησιμοποιηθεί για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής.

Ο εισαγγελέας ανέθεσε στους τεχνικούς συμβούλους του να παρακολουθήσουν τον μοναδικό αριθμό (ΙΜΕΙ) των τεσσάρων συσκευών που αναγράφεται κάτω από την μπαταρία κάθε μιας.

Ενας από τους χρήστες των συσκευών αφαίρεσε τη σύνδεση και τοποθέτησε άλλη σύνδεση, που είχε αγορασθεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η σύνδεση αυτή χρησιμοποιόταν από τις αρχές του 2005 και για κλήσεις από και προς τους ίδιους αριθμούς.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) είχε επισημάνει το 2005 σε σχετικό πόρισμά της ότι είχαν εντοπισθεί δύο κλήσεις από ένα καρτοκινητό-σκιά προς τηλεφωνική σύνδεση της TIM (μετέπειτα Wind), κλήσεις που ήταν και οι μόνες εξερχόμενες από τα καρτοκινητά-σκιές.

Η ΕΥΠ είχε ζητήσει άρση του απορρήτου για τη σύνδεση αυτή και η εταιρεία είχε απαντήσει ότι η σύνδεση είχε λειτουργήσει «για περίπου ένα μήνα, έως τον Ιούλιο του 2004, χωρίς να πραγματοποιηθεί εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλήση».

Αργότερα, η ΑΔΑΕ αποκάλυψε ότι η σύνδεση της ΤΙΜ είχε επικοινωνήσει τόσο με τα καρτοκινητά-σκιές όσο και με άλλη δεύτερη σύνδεση της ΤΙΜ, αλλά και με συνδέσεις στις ΗΠΑ.

Τώρα, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δ. Δασούλας ανακάλυψε ότι το κινητό –το ΙΜΕΙ του οποίου καταδεικνύει ότι η συσκευή ανήκει στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ– εισάγει χρόνο ομιλίας από τη σύνδεση της TΙΜ.

Κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι αυτός που χρησιμοποιούσε το κινητό της Vodafone, αλλά και εκείνος που επικοινωνούσε μέσω της κάρτας της ΤΙΜ, ήταν το ίδιο πρόσωπο ή ανήκαν στην ίδια ομάδα.

Η άσκηση διώξεων δεν αναμένεται, πάντως, να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς κάθε εργαζόμενος σε αντιπροσωπεία ξένης χώρας καλύπτεται από διπλωματική ασυλία. Διαφορετικό, ωστόσο, είναι το ζήτημα για τυχόν συνεργούς που δεν καλύπτονται από αυτήν, εναντίον των οποίων μπορεί να κινηθεί η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κυβέρνηση είναι ενήμερη από την αρχή του καλοκαιριού επί των αποτελεσμάτων της δικαστικής έρευνας.

Παρά την άποψη ορισμένων μελών της ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας ίσως οδηγήσει σε περιπλοκές τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ρίξει άπλετο φως σε μια υπόθεση κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, στη λίστα των προσώπων που παρακολουθούνταν ήταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας, υπουργοί και δεκάδες πολίτες.

πηγη:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου