Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Ταφόπλακα» για την αγορά τα νέα μέτρα

Για το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα τον εφαρμοστικό νόμο και τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έχουν φέρει στην καθημερινότητα μας διαμαρτύρεται με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο...

Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τα μέτρα αυτά «θηλιά» για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο μέχρι σήμερα – και έπεται συνέχεια. Την άσχημη αυτή κατάσταση η Ομοσπονδία την αποδίδει στην «βαριά φορολογία, στην ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής και στην απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά» ενώ στη συνέχεια ζητά την εφαρμογή ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος «διάρκειας μιας τουλάχιστον πενταετίας και να εκλείψουν οι συνεχείς τροποποιήσεις, που αποτελούν εμπόδιο στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και προγραμματισμό».

Άλλη αιτία για τα πολλά λουκέτα είναι – σύμφωνα με την ανακοίνωση – «οι φορολογικές επιδρομές, όπως οι έκτακτες εισφορές κλπ, που απομυζούν ό,τι απομένει από την κύρια φορολογία, με σκοπό να εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα και να καλυφθεί η Κυβερνητική αδυναμία να πατάξει την φοροδιαφυγή, μεγάλο μέρος της οποίας προέρχεται και από την ανεξέλεγκτη διακίνηση του παράνομου εμπορίου σε βάρος του υγιούς εμπορίου».

Κλείνοντας, η ΟΕΕΘ αναφέρει ότι τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν την «ταφόπλακα» της αγοράς και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό κρίνεται απαραίτητη μία «αναπτυξιακή πολιτική σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, αφού οι τράπεζες διαθέτουν ρευστότητα, η οποία άλλωστε διασφαλίζεται και σήμερα από τις αποφάσεις της ανωτέρω Συνόδου Κορυφής»

πηγη:www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου